Sega maränger

Fick ett akut sug efter något gott å sött...detta sockerbehov. Så jag hittade ett recept på sega maränger. Har aldrig bakat maränger överhuvud taget i hela mitt liv, men det blev bra för att vara första gången! Goda å porösa å lite sega längst in. Men kan nog kanske ha lite kortare tid nästa gång och få smeten mer randig. Väl värt att prova iaf! Sen kanske man kan göra dem lite mindre....hehe! Tyvärr hade jag inte tillräckligt med mörk choklad hemma utan använde 50 g 85% Lindt choklad och 50 g ljus blockchoklad, men det blev mumma ändå!



Utklickat å redo för ugnen.


Färdiggräddade...ska bara kallna!

Recept från Leila Lindholmm hittade här

7 st äggvitor
5,25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%


Gör så här

1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.

6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.



Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Bokmalen

Oj, oj, låter ju galet gott!!! Vilken tur att jag fortfarande är mätt efter middagen. ;)

Får ta å prova dom där nån gång.

Kramen, Maria

2010-11-07 @ 22:07:48
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0