En tråkig mamma

Jag känner att jag har tappat kontakten med bloggen. Det är lätt att om det blir något inlägg så blir det ytligt och opersonligt numera. Tråkig och oengagerad är jag fast jag har så mycket inom mig som vill ut men som inte kommer ner på print utan bara stannar i huvudet.

Fast jag känner mig likadan i det verkliga livet. Mycket som rör sig i skallen och som man vill men som blir ingenting på dagarna, och dagarna bara går och man får inget gjort. Mycket beror givetvis på all den värk jag har men inte bara. Jag blir så trött på mig själv och önskar att man kunde vara annorlunda. Jag känner mig som en dålig mamma, dålig fru och dålig vän. Visst har jag alldeles för höga krav på mig själv, men jag kan ju inte ens göra hälften av allt jag vill.
Sen är jag feg för att göra det som ligger närmast hjärtat och har gjort i många år. Rädd för att misslyckas och rädd för att inte duga i andras ögon. Sjukt va? Jo, det är sjukt att vara så fast i vad alla runt omkring ska tycka och det ekorrhjulet är inte lätt att ta sig ur. Man klarar det ett tag men sen faller man tillbaka och då nästan ännu värre för då har man ju misslyckats återigen, att gå sin egen väg.

När Lion sover middag så sover jag antingen med honom eller så stickar jag. Fast det finns många fler saker jag hellre vill göra och kanske borde göra. Varför blir det så? Varför har jag så svårt att göra det jag har planerat eller som jag känner mest för?

Igår på min födelsedag så sydde jag. Jag sydde färdigt en gardin till syrummet/kontoret som jag påbörjade för några dagar sedan. Min stora son frågade mig varför jag sydde på min födelsedag istället för att göra något roligt. Men det är ju det som jag tycker är roligt och det är lyx att kunna sy utan att ha en liten kille snurrandes omkring mig. Så jag gjorde visst något roligt och något som gav mig massor.


Nu tänkte jag att jag skulle påbörja med en sjal, hoppas lusten håller i sig bara så jag inte tappar den på vägen upp i trappan.





Några utav de presenterna jag fick igår!

Trevlig kväll

Inte för att någon förmodligen läser nu en sen lördag kväll, men jag passar på att skriva nu när jag har lite tid över.
Idag har vi haft lite fördelsedagsfirande för moi, fast jag fyller inte fören imorgon. Tror det är 25+ eller nått...*fniss*. Känner mig inte gammal så då känns inte åldern så viktig. Men om 5 år blir jag gammal :)

Fick helt underbara krukor med ros motiv och 2 vackra tavlor med ros motiv :) lite shabby chic och romantik, det gillas skarpt! Fick även ett presentkort på Gengåvan som jag ska utnyttja på något fint till hemmet! Har ju fastnat lite för den gamla romantiska stilen och helst lite udda saker. Stora delar av vårt hem ser ju tyvärr ut som Ikea och det har jag tröttnat på. Men det tar lite tid att byta ut allt och pengar kostar det med för den delen. Men en dag ska vi ha ett sånt hem som jag önskar!


Nu ska jag fortsätta umgås lite mer med familjen innan det är dags att sova. Är sketa trött efter den här dagen.

Ska fota det jag fick så ni får se imorgon.


Ommöblering

Äntligen har jag fått lite mer energi! Så idag har jag fått undan alla tavlor som stått i ett hörn och så har jag påbörjat operation ommöblering i Izans rum! Har tröttnat på alla Bratz/Barbie dockor som bara ligger och samlar damm. Varför ska hon allt framme när hon ändå inte leker med det? Det som är hennes intresse nu är vanliga dockor och Pet Shop. Så en rensning och omstruktrurering och äntligen få en lösning som funkar mer än ett par månader. Vi har ju inte så stort med tanke på alla barn utan man får testa sig farm till en bra lösning som funkar för alla och inte bara för ett par barn. Alla ska ju känna sig hemma här. 

På söndag fyller jag år men vi ska fira på lördag istället och tills dess är det ju roligt om allt är på sin plats. Så nu får jag inte få några fler trötthetsperioder! Tänka positivt och piggt kanske hjälper?


Har precis ätit en väldigt sen frulle, äggröra och bacon, mums! Har för det mesta hungerkänslor på morgonen numera men inte idag tydligen. Så nu är jag mätt och belåten och ska fortsätta städa!

Ha en underbar torsdag!


No more nuts for me

Idag får jag nog försöka få iväg mig till apoteket för att köpa lite vitaminer. Kan ju vara det som är orsaken till min trötthet. Jag tillhör ju dem som tror att näringsrik mat räcker, men jag kanske inte får i mig så mycket näring som jag tror?
Dagens vägning resluterade i -0,5 kg och det är inte så mycket. Besvikelse, men å andra sidan så är det ju ett minus iaf. Kan vara så att jag äter för mycket kolhydrater. Eller så är det alla nötter som är boven i dramat. Så inga nötter denna vecka utan jag får lägga till lite mer fett istället. Men det känns ju märkligt att äta så mycket fett. Man är ju så intutad med att äta fettsnålt, så lite kalorier som möjligt när man ska ner i vikt. Men förra veckan gick jag ju ner 3 kg och då ät jag massor av fett och inga nötter. Tillbaka till den veckans mat!


Lion ska strax sova och då ska jag göra något jag längtat efter men tiden inte vart min vän. SY.

Ha en fin dag!




Någon som har något tips?

Jag väntar fortfarande på att den stora energin ska slå mig i huvudet så jag vaknar till liv igen. Har gått i flera veckor nu och kännt slöhet, lathet och enorm trötthet. Inte ens solen ger mig den energin jag vill ha. Det är så mycket jag vill, men får inte till det. Både tiden och orken finns helt enkelt inte just nu och alla de projekt jag har i huvudet blir bara liggande. Hjälp! Hur får jag energi igen? 

Jag vill sy en massa. Jag vill sticka en massa. Jag vill måla om ett litet bord och en byrå. Jag vill renovera i Lions blivande rum. Jag vill träna. Jag vill vara en pigg mamma.

Som sagt, MYCKET jag vill, lite jag orkar. Men jag får ta en dag i taget och vänta. Än har jag inte tappat hoppet!

Ikväll blir det Solsidan (om inte jag måste hämta Izan under den tiden), det längtar jag efter nu. Då kommer skrattet fram och det är underbart att se den serien!

Mörkervandring

Det blev ingen liten promenad igår utan jag och Lion gick en rejäl sväng! Var ute i 1,5 timme med två korta stopp för att köpa tidning och mineralvatten. Cykelvägarna är torra och utan is och snö, bara en massa grus och sand, men det gör inget! Huvudsak det inte är is. Det blev 6,5 km, så jag är jätte nöjd! Hoppas min promenadlust håller i sig nu, men det gäller att jag inte sätter upp för höga krav, för då lessnar jag lätt.

Lion är en perfekt promenadvän för han älskar att åka vagnen och han var tyst och lugn hela tiden. Han sa knappt ett ord, hihi!
Jag tycker faktiskt att det är skönast att promenera på kvällen nu på vintern. Att det är mörkt gör inget utan det är lite småmysigt att gå i gatubelysningens sken :)

Idag blir det nog ingen promenad för jag ska hämta Izan ikväll, men imorgon blir det en tur, fast då på förmiddagen. Ska passa på att gå till öppna förskolan oxå så Lion får leka av sig lite och träffa lite kompisar.

Izan får en liten present ikväll. Ett par raggsockar till hennes docka.


Bara att bita ihop

Nu har jag tänkt att ta en promenad alldeles för länge så nu är det mörkt och blåser kallt. Men Lion behöver ut så det är bara attt bita ihop! Han sitter ju skyddad i vagnen, så han slipper få så mycket blåst på sig och varmt och gott har han i vagnen! Värre med mig, men jag måste ut och röra på fläsket lite. Vet ju att det är så skönt när man kommer in igen. Känslan att ha motionerat lite och varit ute i friska luften är underbar!

Så nu går vi ut en sväng. Sen ska jag sätta mig vid symaskinen och skapa lite :)

Ha en mysig lördag!


En trött mamma idag

Fredagsmys idag! Hoppas bara jag orkar vara vaken tills ikväll. Lion har vaknat de sista nätterna och ska vara uppe ett par timmar innan han somnar igen. Givetvis vaknar han lagom tills jag är redo att sova. Så min sömn har inte blivit så mycket. Försöker att sova när han sover på förmiddagarna, men han vill inte sova längre än 1 timme, så någon ordentlig sömn hinner jag inte få. Måste få en vändning på det här för jag orkar inte så mycket mer, är sjukt trött. Är ju som en död sill jämnt.

Är lite ur gängorna just nu. Så inget roligt inlägg idag, men så är det att vara småbarnsförälder, inte alltid så rosa och mysigt.


Lions raggisar

Idag vill inte Lion sova speciellet mycket utan håller igång till 200%. Fattar inte vart han får sin energi ifrån? Inte är det mig iaf, men det kanske är han som stjäl min energi, lille energitjuven, haha!

På 2 kvällar har jag fått klart Lions sockar. Fick laborera fram en modell som var snygg och passade hans små fötter, de blev bra på 3:e försöket, hehe! Älskar verkligen att sticka raggisar. Någon som vill ha till sina barn? Kan ju faktiskt ta upp beställning på det om det skulle vara intressant. Kanske inte så många månader kvar av kyla, men det är skönt att vara varm om fötterna även en bit in på våren tycker jag.



Här hemma är EMD:s nya album på hög volym. Izabelle fick den i julklapp och den spelas flitigt, haha! Kan nog snart alla texter utantill :)

Känner mig på ett underbart humör idag trots att jag inte har så mycket energi. Men barnen är omkring mig och de ger mig så mycket glädje!

Ha en underbar dag!

Orkeslös

Bara för att man tar sig ut och gör något så slår förkylningen tillbaka. Idag är jag värre än igår, men vad har man att välja på? Fast jag orkar inte så mycket idag så en lugn dag med barnen, haha! Lugn och lugn, jaja, jag gör inget annat än tar hand om mina små iaf!

Letade ju efter garnet igår och hittade några nystan, bara att hoppas att de inte är slut utan kommer snällt i brevlådan!

Solen lyser så en liten promenad får det bli idag med. Måste upp till affären och köpa toapapper som är slut. Tur man har ett lager av servetter hemma :)

Är det fler än jag som upplever att dagarna känns sega och att man har en konstig trötthet/orkeslöshet? Så är det för mig iaf. Kan få hur mycket ideér och energi i tankarna men jag orkar inte fullflöja allt. Tror vi behöver lite mer sol nu och torra rena vägar så man kan fylla på energin med långa sköna promenader! Sen att slippa ta på 100 lager kläder på barnen och sig själv, längtar jag ännu mer efter!


Ha en fin dag.

Vägningsdag och raggsocksgarnsjakt

Äntligen är bägge kidsen i säng och tystnaden är underbar! Eller tv:n är ju på så riktigt tyst är det inte.

Fyndade lite i garnaffären så nu finns det garn till några par raggsockar till :) Det är min stund när jag stickar. Det är precis som tiden str still och jag glömmer allt under tiden, så skön känsla! Hehe, jag snackar som en tant nu, jag vet. Men ni som tycker om att sticka vet vad jag menar!



Imorgon är det ridskola och Lion blir tvungen att följa med, vojne vojne...Ett koppel på han kanske inte vore en så dum idé ändå!

Nu ska jag leta på nätet efter ett garn som har utgått i sortimentet, men vill ha några nystan av det så jag kan sticka en tröja till Lion i höst. Hoppas jag hittar det för i affären i stan var det slut.


Den här färgen efterlyses!


Just det! Höll ju på att glömma, hihi! Det var ju vägningsdags idag! -3 kg på en vecka, det ni! Så nu är jag ännu mer taggad!



Lite shoppingsugen

Ska ta en sväng till stan och köpa lite mer raggsocksgarn och mindre strumpstickor så Lion oxå kan få några raggsockar. Kanske finns det lite garn på rea?? Det passar min plånbok bra just nu.

Måste även förbi Hem & Hobby och köpa kardborreband till de nya hissgardinerna som ska sys till kök och arbetsrum. Otroligt smidigt med kardborre man klistrar på övanför fönstret och det andra syr man fast i tyget, spar lite tid! Kanske hittar jag något mer spännande??


Bildbevis från köket

Lion är morgonpigg som vanligt och givetvis busar han det första han gör.
Köket fick ju iaf vara städat en stund medans han sov för natten. Men nu är det lika fint som det brukar!

Han har även börjat klättra upp i soffan och slänger sig baklänges och skrattar. Livsfarligt om han inte hamnar i soffan, men vad gör man? Sätter upp ett kravallstaket runt den eller elstängsel?

Känner att mitt tålamod snart är slut när det gäller att säga nej till allt och plocka upp efter han hela dagarna. Snart tar jag bort allt i Lion-höjd, det har jag aldrig behövt förut men hans nyfikenhet och busighet kräver nog en omstrukturering av hemmet.







Nu längtar jag tills första gäspen kommer från hans lilla mun...du jublar jag för det är lika med vila för mig eller en lugna-timmen!


Är inget roligt att vara sjuk

Seg dag idag och inte bara för att det är söndag utan för min förkylning är som värst idag. Har verkligen ingen ork till något utan minsta lilla gör mig helt utmattad. Men tyvärr är jag tvungen att vara pigg för S är och lämnar sin dotter och det betyder minst 14 timmar utan han. Att Lion är busigare än vanligt gör inte saken bättre, men vad gör man? Ingen idé att klaga heller för situationen är som den är.

Det lilla busfröet passade på att gömma min mobil förut och efter mycket letande och frustation från mig så hittades den, bland mina stickor och garn. Urladdad var den med så inte gick det att ringa till den. Får nog lägga den där han inte når den i fortsättningen, takhöjd, haha!


Nu har snart 1 vecka gått med lchf kost och imorgon är det dags för vägning och mätning för att se vad som hänt. Råkade äta lite för mycket nötter igår kväll så det kan ha gjort att min viktminskning blivit störd, men jag får se imorgon!

Nu vill jag bara bli frisk så jag kan lägga till träning på dagarna för att skynda på allt och för att komma i form någon gång.



Ja tack till Bearnaisesås!

Känner att jag inte har så mycket att dela med mig av för tillfället som intresserar er utan det får bli lite bloggande när jag har tid och ork.
Igår hade vårt band spelning i Lidköping och det var super roligt! Första halvan var det inte så mycket folk men sen kom Lidköpingsborna ut och responsen var överaskande! De berömde oss för vårt framträdande och ville att vi skulle komma tillbaka. Så det hoppas vi på i vår! Tyvärr åkte jag på en förkylning igår så rösten höll väl inte på det sättet jag ville, men jag lyckades ta mig igenom 2 timmar utan att den sprack. Idag är det väl lite värre men jag kurerar mig med te och örter.

Jag fortsätter även att gå ner i vikt så jag är glad och postiv till att fortsätta tills jag nått min vikt. Sen ska jag nog gå över till Gi för alltid. Men jag vill kunna unna mig något onyttigt ibland så då får man helt enkelt tillsätta ett extra träningspass den dagen! Känner att kroppen mår så mycket bättre nu och beviset var igår när vi fick mat innan spelningen.

Jag åt min möra goda biff med wokade grönsaker och en massa bearnaisesås och resten av gänget åt pommes och gratäng till sin mat. Jag blev pigg och lagom mätt medans alla de andra klagade på trötthet och väldigt mätta, hehe!




Den här och Ica´s egna på burk är mina favoriter! Känns lite konstigt att man kan äta upp till 1,5 dl av det till varje måltid men det funkar ju och jag njuter eftersom jag älskar beasås!!


Underbart!

4:e dagen idag och jag är lite trött, eller väldigt trött. Men det går snart över till en massa energi om allt funkar som det ska.

I tisdags kväll beslutade jag mig för att köra efter Lchf istället för Gi nu de närmaste veckorna så det är ganska mycket fett man ska få i sig dagligen...typ 75% av sin kost. Visst mättar det på ett annat sätt men det känns väl inte som man går på någon "diet" precis. Fast jag var ju tvungen att smygväga mig idag, var ju lite nyfiken! -1,4 kg sen i måndags...så visst funkar det!

Ska snart ta en promenad med Lion så förbränningen får lite extra skjuts och OM jag orkar ikväll när prinsen sover så blir det pass på crosstrainern. Men jag får nog ta det lite lugnt nu när jag är lite trött i kroppen. Ska ju orka ta hand om en 1-åring som är överallt och på allt =))






Trevligt besök

Vi har haft en jätte trevlig eftermiddag och Lion och Moa lekte en del. Först var Lion ganska blyg, men det tog inte lång tid fören han visade sitt rätta jag och rev runt och busade.
Vi mammor fick tjata av oss och jag fick en kaffekompis, hehe!

Nu har en härlig odör spridit sig i huset, gissa på att den kommer från Lion :)

Bäst att byta innan rumpan blir röd.




Lion åt hela frukostvälling själv imorse.

Dagen har gått fort

Den här dagen har vart fullt upp med läkarbesök och Lion har fått 1 års sprutorna. Vi hann även med en tur till Öppna förskolan och där var det sångstund. Jag har inte orkat gå dit så många gånger och kanske borde jag skämmas med tanke att jag är mammaledig och att Lion behöver få den sociala biten, men jag har inte haft någon lust att sitta där bland en massa mammor jag inte känner när man själv inte mått så bra. Men nu känner jag vi är redo att gå dit lite oftare.

Imorgon får vi besök av en vän till mig som har två döttrar, en som är lika gammal som Izabelle och en som är 6 dagar äldre än Lion, hihi! Så de får varsin lekkompis och jag får en fikakompis!

Julen är bortstädad sen ett par dagar sen men granen står fortfarande kvar, den måste ut ikväll efter ridskolan. Det är så skönt att få undan julen tycker jag. Man längtar varje år efter att få upp alla mysiga julsaker, men när det är över så är det underbart att få tillbaka den vanliga inredningen!


Nu ska vi förbereda oss för ridskolan men återkommer ikväll!


Är matsedel för veckan bra?

Nu har vi vart och handlat veckans mat, massor av grönsaker och fisk.
Vi har märkt här hemma att när vi planerar maten för veckan och bara handlar det vi ska äta så äter vi upp allt, inget slängs. Men när man inte planerar utan småhandlar så slängs det tyvärr mat, och det är inte bra för ekonomin.
Så nu ska det planeras vecka för vecka. Inte det att man måste följa det slaviskt varje dag utan bara man har en plan för vad man ska laga av den maten man köper, så kan man byta rätt om man nu inte skulle vara sugen på just det den dagen. Allt kommer bli uppätet och får näringsrik och nyttig mat!


Hur gör ni hemma??

Så fel man kan ha

Inatt sov jag inte speciellt bra för lilleman vaknade vid 23 och ville somna fören 02.30. Å efter ett par timmars lek och försök till att få han somna hade jag hunnit vakna till igen så jag somnade nog inte fören vid 04.30 imorse. Sen hade jag ju ställt klockan för att Izabelle skulle till skolan.
Mitt dumma arsle hade tagit fel på dag, så hon kom hem igen. Det är ju imorgon hon börjar. Jag som var helt säker på att det var 10:e. Ännu en sovmorgon kunde vi fått. Men nu har jag sovit middag med Lion i ett par timmar så jag är något piggare, och kaffekopp nummer 4 värmer strupen just nu å hjälper till med det ordentliga vaknandet jag behöver, haha!


Barnen fick pannkakor till lunch och jag åt 2 kokta ägg och en burk makrill i tomatsås. Orkade inte göra något avancerat utan koncentrerar mig till middagen istället!



Nattugglan


Han blev osams med sin spelande stjärna.


Lunchprat


Lion älskar mina pannkakor och äta själv är ett rent nöje för hans del!

Nytt år och "nya" vanor

All stress som blev innan bröllopet gjorde att jag tappade fokus på maten och åt mest för att jag var tvungen att få i mig energi. Sena nätter, långa dagar med för lite sömn bidrog till att jag tillförde kroppen snabb energi i form av godis och smörgåsar.
Efter bröllopet slappnade man av och istället för att återta kontrollen av vad jag stoppade i mig, slappnade jag av även där och godiset blev ett gift. Detta och andra faktorer gjorde att jag gått upp en del kilon igen så nu måste jag ta tag i det för min kropps skull. Kanske är det därför jag sover dåligt, har så ont i ryggen och kroppen och inte har så mycket ork jag önskade att jag hade?

Har nu bestämt mig för att återgå till det som fick mig att må bättre i kroppen: Gi-mat och motion! Måste bli av med sockersuget och givetvis en hel del kilon. Har inte bestämt om jag ska chocka kroppen med så lite kolhydrater som möjligt eller om jag bara ska hoppa över de kolhydrater som är dåliga för kroppen. De som lagras som fett på kroppen. Jag tar en dag i taget och låter min kropp styra det.

Så idag åt jag omelett och skinka till frukost. Bye bye till ostmackor och varm oboy återigen.




3 ägg
2 msk grädde
salt och peppar

några skivor skinka, en halv paprika och lite sallad


Sista dagen på jullovet

Imorgon börjar skolan igen för barnen och jag vet att Izabelle längtar även om hon älskar att ha lov. Hon tycker det är lika skönt med vardagen som jag gör. Rutinerna ska införas igen med tidiga mornar och komma i säng tidigt för att orka morgondagen. Det har inte bara varit jullov för henne utan även för mig som sluppit ställa klockan på morgonen för att få iväg henne till skolan. Visst är det skönt att bara ta dagen som den kommer, men jag fungerar sämre utan alla måsten.

Jag har fått tillbaka lite av min energi så nu väntar en vecka med lite allt möjligt pyssel. Hoppas jag får upp hyllorna idag så jag får undan alla sysaker som just nu ligger på mitt sybord och tar plats. Det är lite svårt att sätta sig och sy när man måste flytta undan allt tillfälligt för att flytta tillbaka det efter man är klar. Det blir bara att man sitter i en hög av allt och då kan jag inte koncentrera mig.


Lite tråkiga inlägg utan bilder, jag vet. Men det kommer.


Ha en fin söndag!

Är det lördag idag?

Idag är Izabelle och hennes kusin i Göteborg med mormor och morfar för att se Disney on Ice! De fick det i julklapp, en heldag med skoj och fika och mat! Izan har pratat och velat det där länge så nu äntligen fick hon chansen! Är så glad för hennes skull =))

Här hemma är det lite trögt idag för ryggen orkar inte göra så mycket men det är bara att bita ihop och fortsätta greja i lugn takt. Det är så frustrerande att ha så ont så man inte klarar göra saker i den takt min vill, men med lite träning och sjukgymnastik hoppas jag att den ska bli starkare så jag kan lyfta min son utan att gråta av smärta.För det gör jag ofta men inte högt utan inom mig. Jag klagar varje dag inför min familj hur ont jag har, jag går på starka värktabletter för att klara dagarna. För mig är varje dag en kamp mot smärtan, jag vägrar att inse att jag egentligen borde vila utan kör på så gott jag kan. Jag hatar att klaga med hur lätt är det att låta bli när ALLT jag gör påverkar min smärta? Min man brukar säga till mig att jag ska vila, men det kan jag inte. Dum och envis är jag. Men jag ska bli bättre!

I julklapp fick jag ett träningskort av min man, något jag verkligen borde komma igång med för min ryggs skull men tiden finns ju inte. Hur ska man hitta den tiden? Någon som har bra råd här?


När jag vaknade igår trodde jag det var måndag så att det är lördag idag känns mycket konstigt. Har vart lite för många helger nu tror jag. Ska bli skönt med vardagen igen!


Att släppa kontrollen...

Det är så mycket som jag vill göra men allt runt omkring sätter stopp för min inspiration. Jag kan inte sätta mig och sy fören jag har full ordning runt omkring fast jag längtar massor efter att sy nu när alla helger är över. Tygerna och spetsarna väntar på mig men varför kan jag inte bara strunta i att det är lite rörigt i lådorna eller att vi faktiskt inte kommit fram till en bra lösning här hemma än, trots att vi bott här ett år nu?

Antingen blir det skygglappar eller så måste jag städa undan först. Vilken del av mig vinner? Förmodligen den som alltid vinner...den pedantiska jag.


Det är ett av mina mål detta år att kunna släppa på kontrollen och alla måsten som dagligen brottas inom mig. Sen kan jag ju tycka att det är kul att städa och ändra om överallt, men det vore nog bra att ha ett sunt förhållande till städningen tror jag, för min skull!


Hoppas ni får en fin fredag med en massa mys ikväll!

Kladd-lilleman

Idag skulle ena svägerskan med sin fina familj kommit hit men den dumma snön satte stopp för det. Börjar bli lite trött på snön och vill ha vår nu så man slipper snökaos, inställda resor, försenad man hem från jobbet och alla kläder som måste tas på och av bara man ska ut i 5 minuter! Men vi får nog stå ut i många månader till antar jag, så gilla läget eller stänga in sig tills den börjar smälta.

Vi stänger in oss idag och försöker få lite gjort för att ikväll mysa till Änglagård! Det var evigheter sen jag såg dem och min man har aldrig sett filmerna, så det blir nog båda filmerna ikväll om jag inte somnar =))


Mannen lagar middag och jag sitter å latar mig med datorn i knät...underbart!

Häromdagen fick Lion prova att äta själv. Det gick väl sådär för händerna var mycket roligare att äta med än skeden, men ett kort med skeden i mun fick jag, hehe! Att det var kladdigt överallt behöver jag väl inte säga...




Skit blöjor!

God förmiddag i stugorna!

Här har inte dagen varit så lång än för lilleman har börjat vakna senare så man får lite sovmorgon numera, lyx som förmodligen inte håller i sig så länge men jag njuter så länge den varar!

Jag ska börja dagen med att ge ett tips till er föräldrar som har blöjbarn. Köp INTE Willys blöjor! De läcker både på sidorna och i bak, så varje bajsblöja är ett helt företag att byta för det måste duachas eftersom kläderna är fulla av skit. Så nu har jag fått nog av dem och ska pröva Libero istället och se om de håller tätt. Pampers har med en tendens att läcka lite. Kanske är det min lilleman som skiter snett...haha?!
Just nu vore det skönt om han var blöjfri, men det dröjer ju ytterligare något år antar jag. Izabelle blev blöjfri strax efter hon fyllde 2 år så jag hoppas att Lion blir det med tidigt.


Nog om skitprat. Idag ska jag fortsätta att ändra om i hemmet och kanske kan man börja renovera i Lions kommande rum denna månad. Det beror inte bara på tiden utan även på om min rygg vill hänga med. Den har ju en tendens att lägga av titt som tätt, men nu ska jag ju börja träna så då blir den förhoppningsvos bättre med tiden.


Ha en fin dag!

Årets första ord

Det ska bli så skönt med vardagen imorgon även om det blir lite avbrott mitt i veckan, men det är inget vi firar så det blir bara lite extra ledigt för min man och för mig en vanlig dag.

Vi har haft en jätte trevlig nyårshelg och att börja ett nytt år med de man tycker om är underbart!
Jag har en känsla om att det här året kommer bjuda på mer än jag kan tänka mig och det är så härligt att ha den känslan inombords. En del planer finns men det jag i största hand måste prioritera är mig själv och min familj. Jag ska försöka att lära mig att ta det lugnt, att inte ställa så höga krav på mig själv utan njuta av livet och allt vad det bjuder på.

Det finns så mycket att lära sig av livet om man bara ger det tid och inte stressar omkring för att behaga andra eller för att allt ska se bra ut utåt. Vem orkar leva ett sådant liv egentligen? Jag har gjort det alldeles för länge och nu ska jag bara hitta mig själv och vem jag är på riktigt utan alla fasader. Ni tycker väl inte det är spännande, men det tycker jag. Och det är ju faktiskt så att alla är olika och har olika förutsättningar i livet. Det gäller att ta vara på sina egan förutsättningar och göra något bra av det. Vi skriver våra egna liv, ingen annan kan göra det åt en. Jag vill sitta där i min gungstol om 50 år och bläddra i min favoritbok: Den som handlar om mitt liv och vad jag gjorde med det!
Jag ska njuta och inte ångra en massa saker utan se vad jag gjorde och vågade göra och ha den där härliga varma känslan inombords!


Idag är första dagen på den nya resan....

RSS 2.0