25 dagar kvar!

Hela dagen igår va jag totalt utslagen och trodde jag skulle åka på en förkylning, men det gav sig med nattens sömn! Har inte riktigt tid för att vara sjuk nu i slutspurten, hehe! Fatta att vi gifter oss om 3,5 vecka/25 dagar....tiden kommer gå som hejsan nu!! Har nog inte riktigt förstått att det är så nära....

Men allt känns som det är under kontroll. Min mamma har tagit tag i dukning/maten och allt som rör det och det är jätte skänt att kunna släppa något. Fast det svider ju lite att man inte klarar att ta hand om allt själv. Men hur skulle det kunna gå med en bebis som kräver total uppmärksamhet hela dagarna? Att planera bröllop när maninte har barn är nog en helt annan sak, det har jag iaf fattat...hahaha!


Jag syr å syr men det tycks aldirg bli färdigt. Har ju som mål att vara färdig på fredag men det kan jag nog tyvärr glömma för nu väntar jag ytterlgare än en gång på pärlor från Panduro. Darling skulle köpt det igår när han passerade det men fick punktering så det gick ju inte. Fast....kom precis på att det finns en affär i Mariestad som säljer Panduros saker....tänk om de har de pärlorna??? Får nog ringa dem när de öppnar om en timme!


Lillstumpan har fotografering idag i skolan och jag stylade henne imorse....tyvärr var solen lite ivägen men frisyren syns lite iaf! Älskade fina dotter :)


Bad-dags

Igår var jag å stora sonen Rasmus å provade kostym till bröllopet! Han kommer bli så fin, hihi! Har inte riktigt bestämt om han ska ha rosa eller vit skjorta än men grunden är klar, haha!

Sen på kvällen skulle vi ha lördagsmys med god mat, glass, godis och chips! Det hade alla utan jag, för jag somnade när jag la Lion å ville inte gå upp :( trevliga jag va?? Men med tanke på hur mina sömnrutiner varit de sista veckorna så behövde jag väl det. Å vad gör egentligen en lördag av alla som finns?? Men dåligt samvete känner jag ändå eftersom barnen bara är här varannan helg. Aja..så är det. Om några timmar ska vi ta med barnen till badet å busa massor, hoppas vi slipper ha med Lion bara så vi kan ägna oss helt om de stora!!


Hoppas ni får en bra å skön söndag!



Här var vi på äventyrsbadet i Sälen i mars-april!

Mysfredag

Hela förmiddagen har jag och Lion städat och tvättat! Känns så skönt att ha allt fixat i tid för en gång skull. Så nu kan jag med gott samvete sätta mig och sy...underbart! Har en promenad att klara av med, men det får bli om några timmar för nu vill jag ha lugn å ro (i den mån det går med en 9 månaders, hehe)!

Ikväll blir det huset fullt igen och imorgon har vi planerat in en tur till äventyrsbadet med kidsen, så allt kommer gå i ett denna helg.

Igår var jag och shoppade lite pärlor till mina brudsmycken...hoppas de blir som jag tänkt! Har fått smak för det här med broderi och pärlor...mkt roligare än jag kunnat tänka mig! Det är pillrigt och krävs tålamod men faktiskt lite rogivande :)


Häpp nu ska vi fortsätta våran fredag här....Ha en skön dag!


Allt som prasslar...

...är Lions favorit just nu! Han tjuter av skratt så Pernilla Wahlgren ligger i lä :) Inte lätt att vara storasyster längre när man kan bli anfallen av en 9 kilos klump!!










Dagens aktiviteter

Vissa dagar har man mer tid än andra. Idag är en sådan dag då jag inte har så mkt tid över. Jag har fortfarande inte dammsugit här för jag prioriterade att sova när Lion sov på förmiddagen...helt underbart och så välbehövligt! Har så svårt att komma i säng på kvällarna för allt som har med bröllopet att göra bra surrar i huvudet å så blir det att man passar på när inga barn är vakna. Måste verkligen få till en vardag som funkar....hur gör man då? Proppar i sig sömntablett så man tillslut däckar eller??

Idag är det ridning och Lion ska följa med för första gången eftersom S är i Göteborg, utmaning.....å ikväll ska jag fortsätta brodera för pärlorna har kommit idag! Sen hade det inte vart fel med ett träningspass...men det får vänta om inte tiden finns.


Önskar er en fin dag!




Trattisar!!!

Promenaden jag å Lion tog resulterade i 2 liter trattkantareller!! Kikade lite på vägen men utan reslutat. Precis innan vi skulle hemåt så gjorde jag en avstickare å där var det precis fullt!! Kunde knappt sätta ner fötterna. Tyvärr va de flesta väldigt små men jag tog de som var störst! Känslan att hitta svamp är helt obeskrivlig! Hade jag inte haft en lillkorv på ena armen och bråttom hem (izan skulle sluta skolan) så hade jag säkert hittat många liter till.
I tisdags innan Izans ridning hittade jag ju 2 liter då med! Så nu har jag oxå plockat massor av svamp...hihi!





Nu är det bara det mindre roliga kvar....rensa å förvälla å frysa in.


1:a provning

I fredags innan Izan åkte till sin pappa fick hon göra 1:a provningen av klänningen! Va säger ni...visst är den prinsesslik???



Så nu kan jag sy ihop livet med kjolen å sen kolla över om det ska vara rosor, sidenband eller något annat.
Vill även att det ska vara mer vidd i kjolen så en underkjol är ett måste!

Vilket ska jag välja?

En del av mig vill passa på att gå på promenad nu medans solen är framme (regn ska komma i eftermiddag) och en annan del av mig vill sova middag med Lion för mina ögon faller snart ihop. Varför denna trötthet? Om jag tar en promenad kanske jag piggar på mig....det är värt att tänka på!

Izabelle behöver lite nya byxor...lillpumpan har växt i sommar, så en tur till köpcentret blir det med idag....men det får vi ta lite senare. Sen har jag krympt så lite nya kläder till mig hade inte gjort ont heller....men det var ju det där med pengar med. Jag prioriterar ju mina barn framför mig, men kanske finns det utrymme för något plagg iafall så jag slipper gå i mina tjockiskläder eller flera år gamla kläder. Sommarkläderna har ju snart gjort sitt. 

Bildbevis på Lions två tänder :)


Valvaka och chips är grejer det

EN lugn å skön helg har det varit och jag har inte brytt mig så mkt om datorn...eller iaf bloggen! Lite semester från den kan vara behövligt ibland och jag tar allt som det kommer just nu och vågar inte planera in något eller klämma in något mer i våran vardag, för jobb har jag tillräckligt...hehe!

Har broderat en massa pärlor i helgen, närmare bestämt ca 1300 pärlor (om inte mer?) och blev tvungen att beställa ytterligare 1000 till igår på panduro, så de kommer på tisdag hoppas jag! Från början trodde jag att det skulle bli några över men det är lätt att bli pärlberoende precis som med tyllen...haha...allt ska ju vara perfekt på denna klänning! Tur jag syr den själv för den hade inte blivit billig om jag hade låtit sy upp den. Många timmar har det blivit å många till kommer det bli! Imorgon kommer det upp ett par bilder på klänningsskapandet!

Känner att det inte blivit så många bilder det sista...glömmer att lägga in och glömmer att fota, haha....Ska försöka skärpa mig lite :)

Idag har vi röstat...slappat och hämtat hem Izan!

Nu ska jag fortsätta kolla på valvakan...å äta chips (som händer typ 4 gånger per år)!!

Cupcakes??

Lion äter värmeljus, jag bloggar och kaffet är på! En helt normal dag i vårat liv :) Snart hoppas jag att Lion börjar gäspa så jag kan få ett träningspass och sedan fortsätta sy på klänningarna som jag har tänkt ska vara färdiga om 2 veckor! Håller jag tiden?? Ja det får vi verkligen hoppas så jag kan få slappna av lite innan det är dags att säga ja till min älskade pojkvän!

Köpte nya Bröllopsguiden igår...tänk att dessa tidningar är så underbara, hihi! Det fanns många bra tips, bla hur man gör cupcakes till bröllopet istället för tårta. De är så söta och det skulle jag vilja ha på vårat bröllop. Så nu ska jag räkna lite på det för att se om det kan gå. Kanske vill lillasyster som är duktig på att baka...göra dessa små söta saker?? Får nog ringa henne snart...hehe!





Sjuk?

Känner mig helt konstig i kroppen, ont i huvudet/nacken och febrig fast jag har ingen feber. Kanske skulle lägga mig tidigt ikväll....typ snart istället för att sitta å uggla till sena natten. Å hoppas jag vaknar upp imorgon bitti...pigg som en lärka, hihi! Körde ett stenhårt träningspass förut på crosstrainern och en massa magövningar/armhävningar så kroppen kanske fått en chock eftersom jag inte tränat på nästan 2 veckor. Japp...så får det bli!

Natti natti!


Snart helg igen :)

Trodde jag skulle klara att spara naglar själv och inte riva på nagelbanden, men det går inte. Det funkade ett tag men nu är jag där igen...måste bero på stress...eller? Så nu måste jag fixa akrylnaglar...å det fort så mina naglar å händer är fina om 5 veckor! Sen måste jag även fundera på att börja sola eller kanske göra en spray-tan...men det är så fasligt dyrt. Sola är billigare men inte så bra för huden...dilemma!
Aja...små världsproblem som jag bygger upp till stora.

Helgen närmar sig å då ska jag sy och sy och mysa med mannen utan en massa barn omkring (när Lion somnat, hehe)!! Ser fram emot detta!


Kantarellkärlek

Samuel var iväg igår och lämnade Lisa i Norge och på hemvägen tyckte han det glittrade till i skogen...alldeles gult var det! Så han stannade och hittade en liten kantarellfamilj på nästan 1 liter. Tog med sig dem hem och stekte upp dem och gjorde denna till mig! Han smakade bara 2 stycken själv....KÄRLEK till mig!! Behöver jag ens nämna hur gott det var???



Imorse när han var ute och sprang såg han att det lyste gult inne i skogen och då hittade han ännu mera kantareller....2 LITER!!! Jag är så stolt över han som fått näsa och ögon för detta, det trodde jag aldrig för några veckor sedan då han trampade på dem för att han inte såg. Nu är han värsta kantarellplockaren...det är han och min mamma, hehe! Men det är ju hon som lärt upp han oxå...hahaha!
Så när han ger sig ut på promenader har han alltid med sig en påse ifall han hittar nått, å det gör han ju! Dessa 2 liter han hittade imorse växte på ett ställe....helt otroligt! Gissa om jag blir revansch-sugen, hihi!!



En liten kik till...

Jag vet att det är många nyfikna som gärna vill se klänningen. Det är jätte kul att ni vill det men jag kan inte visa er den innan bröllopet tyvärr, hur gärna jag än vill så ska det bli en överaskning på själva dagen D, hehe! Men jag kan försöka ta bilder som inte avslöjar för mkt. Så här kommer en bild på baksidan å ut-och-in med fodertyget ytterst! Jag har ju fotat lite med arbetets gång så efter bröllopet kommer kan jag lägga ut lite mera!

Idag ska jag sy ihop själva kjolen för att se hur den blir i sidentyget och för att justera lite. Lägga till eller ta bort. Sen har jag insett att underkjolen måste ändras lite. Man kommer ju ihåg mer och mer under tiden hur man kan göra för att underlätta så jag hade nog behövt sy ett par brudklännignar innan jag gav mig på den här för att spara mer tid, men den blir ju välsydd iaf, hihi! Sen har det gått åt alldeles för många research timmar men det är en annan sak...




Den har kortats av i nederkant och sen ska det vara korsettsnörning så det måste tas bort och göras om där tyget ska gå ihop i bak. Remsorna i sömmarna är för plastskenorna som håller upp och formar livet, annars hänger den efter en stund och blir alldeles sladdrig och det är inte snyggt eller skönt!

När man syr livet och fodret behöver man inte sicksacka eller overlocka (som jag gör) kanterna för det är inget som syns och tyget repar inte upp sig inuti, så det är onödigt arbete. Men därför är det repiga kanter, ni som undrar!

Jag älskar att sy!!

En lugn söndag hittills :) Jag var upp elite väl länge inatt men kunde inte släppa klänningen. Började nämligen att brodera alla pärlor på livet igår. Har inte räknat hur många det blir men många är det å fler ska det bli. Det tar sin lilla tid. Livet är uppdelat i 8 stycken och varje stycke tar nog någonstanns mellan 1-2 timmar att brodera...pust! Men det är skit kul att se hur klänningen växer fram och vad man kan skapa med sina händer. Har ju aldrig broderat pärlor förut så det är en utmaning och jag har gjort research hur andra ser ut så jag hoppas ju att det blir rätt! Jag broderar på spetsen och då är det lite lättare än om man skulle göra det på frihand!

Men nu har jag tagit en liten paus från min klänning och har påbörjat flickornas klänningar istället. Måste passa på när Lisa är här med så jag inte syr en alldeles för stor klänning till henne som inte är så stor i kroppen. Har nog klart lite tills ikväll iaf så hon hinner prova innan det är dags för tillbaka färd till sin mamma imorgon bittti.

Så kanske kommer det en liten bild på det senare ikväll!!


Ännu mera jobb...

Då var en dag avklarad med sring mellan affärer igen! Var tvungen att köpa lite mera tyll både till underkjolen och till tjejernas klänningar och tyg till kjolen i deras klänningar (onödigt med sidentyg när det inte syns)! Men att hitta samma vita nyans var lika med omöjligt så nu kommer klänningarna att bli ljusljus rosa i kjolen med tyll över och livet blir i sidentyget! Kommer bli härligt underbara!

Efter affärsspring i höga klackar avrundade jag med en fika på Waynes med Izans storasyrra Emma! Så nu har jag fikat två dagar i rad. Älskar att få sitta ner å få lite lyx i form av en koppa kaffe jag inte fixat själv, hihi!

Igår var ju Izan å hennes kusin på bio å såg Toy Story 3 i 3D å jag å syrran fikade å pratade en massa som vanligt!

Nu måste jag fortsätta sy, har ju två klänningar till som jag kan börja på. Lite skönt att varva lite så man inte kör fast eller tappar sugen.

Ha en skön kväll!



Dagens jag är klädd i leggings och scarf från Indiska, kjol Bikbok, linne Vero Moda (4 år gammalt) och cardigan Lindex.

Syskonkärlek :)

Jag är så tacksam för alla underbara människor jag har omkring mig/oss som bryr sig om oss på ett kärleksfullt sätt! Det är skönt att veta!
I onsdags mådde jag inte alls bra av all stress som blivit. Min blivande man tog med sig barnen så jag fick egentid i form av ett varmt långt skönt bad och min fina underbara syster kom hit en liten stund och bara fanns här! Sen att hon hade med sig kladdkaka å grädde, kokosbollar, tidningen Elle och en fint kort med vackra ord var bara en bonus! Det är så vänner och familj gör för varandra när man behöver det som mest! Det kan vara en sån enkel sak som att ta telefonen å skicka ett uppmuntrande sms...bara att någon bryr sig!

Så nu är jag lugn, jag stressar inte för det hjälper ingen att jag stressar ihjäl mig. Vi kommer få det underbaraste bröllopet ändå! Jag har delegerat ut lite saker och kommer fortsätta med det.

Att planera ett bröllop helt själv när man har barn och familj som behöver en fungerar inte, t om jag har insett det, hehe!




Jag är så stolt över mig själv!

Nu har jag klarat att gå ner 20 kg!!! Äntligen, säger jag bara!! Mitt första mål är avklarat. Detta sedan februari (vecka 8) i år. När jag började viktresan trodde jag det skulle gå fortare. Men med facit i hand så har det inte gjort något att jag haft några stå-still-perioder för 20 kg är mycket. Kroppen har fått vänja sig vid vikten hela tiden och jag har ju ätit under hela tiden och inte bantat. Det började med GI-metoden men under vissa veckor har jag fuskat till det med potatis/bröd å godsaker för att jag inte orkat vara benhård hela tiden. Jag har tagit långa promenader, sprungit och kämpat på crosstrainern. Vissa veckor har det varit mer intensivt medans andra veckor kanske det bara blivit 2 pass.

Jag har fått in en livstil som jag känner håller i längden och som inte gör att jag går upp i vikt när målvikten är nådd. Om jag vill äta en påse godis på helgen så tar jag en extra promenad för att stilla mitt samvete och för att kunna njuta av godiset. Sen är det väldigt lätt att bara vräka i sig av sånt man inte äter så ofta, men det har jag med lärt mig. Jag kan nu kontrollera mitt begär och kanske bara äta några godisar om jag vill.
Likadant är det när det gäller maten. Jag äter väldigt sällan tills jag blir proppmätt för då vet jag att jag mår illa efteråt och får dåligt samvete att jag inte kunde kontrollera mig. Det är ingen synd att slänga mat.

Nu är det 6 veckor kvar till bröllopet och jag vet att jag kommer tappa åtminstonde 2 kg till. Mer tänker jag inte ställa som krav till kroppen för jag trivs med den kroppen jag har nu. Sen är självklart att jag hoppas att jag tappar ytterligare 5 kg till innan jag är helt nöjd. De sista 5 kg gör några cm på min kropp och då framför allt i midjan, rumpan och låren.

Det jag även har lärt mig under dessa månader är att inte sätta upp för höga krav på sig själv som jag alltid gjort innan. Utan att det tar tid att gå ner i vikt och för att behålla vikten måste kroppen hinna vänja sig. För bantar man så går man upp allt sen igen plus några extra kilon som man inte vill. Jag har varit en äkta jojo-bantare så jag vet vad jag pratar om.

Inte meningen att det här ska bli ett för långt inlägg utan det kommer fler kortare i fortsättningen. Men jag är så glad och så tacksam att jag klarat det här så jag ville bara dela med mig!!

Ska leta efter någon bilde med...hehe.

Fokus

Ni som läser min blogg och har planerat bröllop förstår att det är det mesta jag tänker på just nu. Lite svårt att släppa tankarna men samtidigt är det väldigt mysigt! Fast jag måste erkänna att jag längtar efter att krypa upp i soffan med min blivande man å bara vara för en kväll utan stress å press! Och det får vi ju snart...som gifta, hihi!!

Ikväll ska jag ut och sjunga i min pappas bluesband...ska bli skönt att fokusera på nått annat faktiskt. Egentligen har jag inte tid, men det är ju en del av mitt liv...sjunga å musik så det vet jag fyller mig med en massa kärlek och positiv energi! Fast innan det är dags är schemat fullt här med vardagliga saker och lite planerande (otippat!).

Inatt satt jag uppe till 03 å sydde...kunde helt enkelt inte lägga ifrån mig klänningen! Den kommer bli precis som jag vill och det känns helt otroligt att man kan skapa något sådant utifrån "lite" tyg, haha! Fick hem mina plastskenor igår med som ska vara i klänningen för att ge stöd så den inte skrynklar ihop sig. Beställde även lite extra för att se om det kunde hålla till att få ut underkjolen lite nertill. Och det blev precis som jag ville! Hade jag valt stålskenor (krionolin) till underkjolen hade den stått rakt ut men nu blev det mer naturligt utställt! Visade Samuel å han blev lite paff när han såg hur stor kjolen blev...haha! Sen vill han inte se mer nu för han vill vänta tills den stora dagen!


Ska försöka få till lite mer bilder innan helgen på hur långt jag kommit med klänningen!


Kan inte se mig mätt...

Att 40 meter tyll inte skulle räcka hade jag ingen aning om när jag planera min klänning! Måste ha några meter till....kommer drömma om tyll i flera år efter det här, haha! Men så är det om man vill ha en riktig prinsessdröm!

Blir inspirerad av dessa men så kommer inte klänningen se ut, haha! Kan ju inte avslöja allt heller!
















Den sista klänningen är verkligen en äkta tylldröm...som jag tyvärr inte har råd med, runt 100 000:-
Men drömma om den har jag råd med, hehe!

Vad händer idag??

Den inre stressen fortsätter men idag ska jag sätta mig ner med S och dela ut lite arbetsuppgifter till nära och kära så att jag kan få lite ro. S jobbar ju på dagarna och kvällarna går ofta åt till ännu mer jobb och på det behöver vi honom! Så det har blivit att det är jag som planerar det mesta för jag har mer "tid". Men nu orkar jag inte hålla i allt längre. Kommer bli svårt att släppa kontrollen men jag ska klara det!

Om en stund går jag å Lion på en liten promenad...alltid skönt att komma ut i friska luften och röra på fläsket, hehe!

Ha en underbar dag!!



En stolr Lion som precis hade lärt sig sitta själv utan att ramla. Han är 6 månader här!!

Semester hade inte vart fel nu!

Själv tycker jag inte att jag fått något gjort idag. Har bara dammsugit, tvättat en maskin, plockat i köket och rensat alla kantareller och tagit hand om Lion. Varför känner jag så? Just nu skulle jag kunna tänka mig att sova i 3 dygn eller nått. Konstant trött har jag varit de sista dagarna (nä inte gravid om någon undrar). Kan det vara att hjärnar går på högvarav just nu och har gjort i några månader? Så obehagligt att känna så och att vara konstant stressad fast jag egentligen kanske inte behöver vara det. Längtar massor efter bröllopet men känner samtidigt sådan stress. Är så rädd att vi inte ska få det bröllopet vi önskar, att något ska bli fel eller att man glömt något. Känner alla likadant inför den stora dagen??

Önskar att jag kan få fler dagar som igår när jag inte kände stress utan bara fullständigt lugn! Ett besök på en Spa-anläggning eller en veckas resa till solen hade inte gjort ont nu, men man kan ju inte få allt...hehe!




Skogen guld är hittat!

Vi hade en helt underbar söndag med mina föräldrar! Meningen var att det bara skulle bli några timmar i skogen men vi följde med dem hem efteråt å fick en lite sen söndagsmiddag med! Fint väder var det med å Lion tyckte det var skönt att få vara så länge i friska luften, vi med såklart!! Tyvärr hade jag inte kollat kamerans batteri så det blev inga bilder...suck! Men nästa gång har jag lärt mig det med, då åker den med!!!

Gårdagens skörd resulterade i hela 6 liter!! Väldigt bra för att vara våran första gång tillsammans! Har nog aldrig kommit hem med så mkt heller på vuxen ålder! Så nu är de snart i frysen å jakten kommer fortsätta! S har fått lite blodad tand om man säger så...hihi!

Skulle lätt kunna mosa i mig allt nu på en gång, så gott är det!!

Tycker ni om kantareller och brukar ni plocka egna??


Lördag kväll

Lite komiskt är det allt när man ska få lite egentid en timma. Vad gör jag då?? Lägger mig i badet? Läser en bok? Slappar i soffan?

Nä jag diskar och dammsuger.

Lion gillar med att dammsuga, haha! Sådan mor, sådan son :)



Nu ska jag fixa mat så vi får lite lördagsmys! Ha en trevlig kväll!


Latmaja

Förmiddagen har snart passerat här och jag har inte fått något gjort. Lilleman sitter i sin stol och är beredd på att jag ska ta fram tyger och fortsätta klippa ut delar av brudklänningen. Men jag får inget gjort. Vaknade imorse med en sån konstig känsla i kroppen, ungefär som man är lite groggy? Hoppas verkligen att jag inte blir sjuk nu, för det finns det inte tid till!
Sent i eftermiddag ska jag bege mig till Lidköping och lämna prinsessan och då passar jag på att besöka lite vänner, mysigt! om nu någon vill umgås med mig...


Lion fick en gåvagn för ett tag sen (1-2 veckor sedan) och den älskar han!! Inte går det fort men framåt! Struntade ju som sagt i gåstol och gick direkt på gåvagn istället :) Han tar sig fram ändå å river i allt, haha! Igår kväll plockade han ut dvd-skivorna ur hyllan och blev helt förstörd när jag fyade på han. Lite gulligt är det men bra att han förstår! För sen började han gnälla bara hans lilla villiga hand närmade sig hyllan...hahaha!

Nu ska vi fortsätta dagen här, har ju latat mig tillräckligt idag!

Ha en jätte skön fredag!


Brudnäbbsklänningar

Otroligt söt brudnäbbsklänning! Kommer inte ihåg vart jag hittade den bara. Velar lite fram och tillbaka mellan att sy vita eller rosa klänningar till tjejerna, hmm....Först tyckte Izan att den skulle vara vit men det tyckte inte jag. Sen när jag tyckte att den skulle vara vit så ville hon ha en rosa. Det blir nämligen lite tyg över från brudklänningen så därför vore det ekonomiskt smart att ta vita klänningar till tjejerna, men det ska ju inte bara vara en fråga om att spara några hundralappar utan även att det kännas rätt. Randig kanske, hahaha!!

Men den här typen av modell ska det vara, det är jag och darling överens om iaf. Det är ju våra små prinsessor som ska vara brudnäbbar!!


Fri och lycklig!

God morgon! Idag är en ny dag med nya möjligheter, det känns underbart!

Igår hade jag funderingar på att lägga ner det här med att blogga, iaf fram tills bröllopet. Det finns människor som läser den här bloggen som inte förstår min ironi i vissa inlägg och som får en uppfattning om mig som person som inte stämmer överens med verkligheten. Jag är som de flesta i bloggsammanhang, man får fram allt som är positivt för en och man berättar inte för privata saker. Man lägger ut foton på saker man vill dela med alla. Har man handlat något så behöver inte det betyda att det har kostat en förmögenhet. Sen kanske det finns de som har ont av att vi köper saker trots våran trassliga ekonomi: Vi får barnbidrag till våra barn och det använder vi till dem i form av kläder och skor. Sen att jag använder underkläder och vanliga kläder som är några år på nacken är en annan sak! Förra året när det var som värst kunde jag inte köpa någon jacka till mig på vintern utan gick i Samuels gamla eller hade mina stickade tröjor tills det blev rea på stan. Då fick jag en jacka för 200:- som nu givetvis är alldeles för stor för att jag dels inte är höggravid längre och har tappat en del vikt. Så en varm jacka vore inte fel om det blir lika kallt iår med!

Det är så lätt att dömma en person utifrån en blogg. Antingen vet man inte hur man läser den eller så skummar man bara igeonom den. Det syns ju inte i mina ord HUR jag mår på insidan eller vad som bekymmrar mig dagligen! Om 7 veckor ska VI gifta oss och det hade inte vi kunnat göra om vi inte hade fått ekonomiskt hjälp av mina föräldrar. Hur tacksamma vi är för det går inte att beskriva i ord. Jag älskar mina föräldrar och att de skulle stå för vårat bröllop hade jag aldrig trott. Tack mamma och pappa för att ni ger oss detta, för att vi får ett sådant bröllop vi vill ha!! 


Just nu ska jag fortsätta att blogga. Jag är den jag är och jag har tröttnat på att vara andra än min familj till lags eller att anpassa mig hela tiden! De jag anpassar mig för gör inte samma tillbaka och då kvittar det! Man ger och tar och jag är den som för det mesta bara ger och ger.

Tack ni som uppmuntrar mig dagligen genom små ord, det uppskattar jag något enormt! Ett litet ord kan göra så mycket! Och då pratar jag inte bara om bloggen utan ni "verkliga" vänner som finns i mitt liv!

Min älskade S....tack för att du finns i mitt liv, jag är så tacksam att ha dig! Snart är du min man och jag din fru, hihi!!!







Tillägg: Jag vill även tacka ni andra (ni vet vilka ni är) som hjälpt oss med olika saker i form av pengar, kärlek och andra saker. Vi är väldigt tacksamma för allt och älskar er! Det känns skönt att ha en familj, släkt och vänner som finns där och som ser oss!

Helig vardagslyx!

Just nu är jag rätt patetisk. Ligger i soffan, ser på The wedding planner och moffar kladdkaka som är över sen i lördags. Så är det när man plötsligt blir vrål godis-sugen och tager vad man haver hemma! Gott är det! Dåligt samvete? Nä sån skit orkar jag inte bry mig om (benen kommer gå som trumpinnar imorgon på crosstrainern)

De sa va gött å leva...


Barnmatsburk blir kryddburk

Hade lite dötid över (egentligen inte) så jag fann ett recept på tandoorigryta som jag tänkte laga i veckan! Men tandoorikrydda saknade jag, är ju inte så ofta man behöver det heller för den delen. Hittade ett "recept" även på detta i våran Lchf-kokbok. Alla ingredienser fanns hemma så bara att fixa ihop. Å vad ska man förvara den i?? Haha....barnmatsburkar kan man ha till mycket!! Diska, torka å göra en etikett av vad som fanns hemma...och voila!
Bara det fula locket kvar att göra...hmm...tyg kanske??



Tandoorikrydda a´la LCHF

1 msk mald ingefära
1 msk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
4 msk spiskummin
1 msk mald koriander
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver (jag tog i 2 tsk för mer stryka)

Förvara i burk med lock för att behålla smaken. Detta ger ca 9 msk tandoorikrydda!


Min lilla tv-stjärna ;)

I måndags morse blev jag väldigt förvånad när jag kollade på Tv4:s nyhetsmorgon! Rätt var det var fanns min lilla prinsessa i bild med sin kusin!!! I klippet ser ni henne i grå kofta längst till höger, hennes kusin är till vänster om henne! De skulle promt stå längst fram å kolla på Alcazar, å det blev ju bra!! Mysig känsla att se sitt barn i tv, även om det bara var lokaltv!


RSS 2.0