Lugn helg på väg

Ska strax iväg på en liten shoppingtur :) Denna gången är det till MIG...hihi. Inte världens roligaste sak att köpa med välbehövligt om jag ska ta mina långa promenader som jag börjar få abstinens efter. Så ett par ordentliga walkingskor ska det bli! Jag har ju lite problem med min rygg och höfter så jag hoppas det finns någon duktig som kan hjälpa mig finna de perfekta skorna till mina fötter och kropp. Lilleman ska med och Izan som är ledig från skolan idag!
Ikväll kommer stora sonen hit och Izan ska till sin pappa, så det blir en lugn helg med mkt mys, långa promenader och god GI-mat.

Ska ni göra något särskilt i helgen??


Beslutsångest a´la mig

Har lite beslutsångest om jag ska träna idag eller inte. För jag har tränat varje dag denna vecka å inte så lite heller. Men jag får ju dåligt samvete om jag inte gör det och samtidigt behöver kroppen vila imellanåt. Hmm...världsproblem va det ja....haha! 


Veckans träning hittills:

Måndag: 30 min crosstrainer, 50 situps och 1 mil promenad
Tisdag: 30 min crosstrainer och 70 situps
Onsdag: 60 min crosstrainer, 20 min core

Vill ut å gå men mina skor är inte bra då jag får ont under fötterna efter halva promenaden. Mina underbara walkskor som jag hade förut är borta, antar att jag "råkade" slänga dem under någon av flyttarna. Ibland är man FÖR duktig på att sortera...suck!

Jag får helt enkelt fortsätta städa istället så jag slipper detta imorgon. 

Ha en fin kväll! 

Världens finaste

Idag fyller världens finaste 4 MÅNADER!! Det är ett stort steg i hans värld för nu får han börja äta mat! Visserligen har vi redan börjat med gröt, han har fått 3 dagar i rad nu, och han har smakat mangopuré och banan. Han ÄLSKAR banangröten och går det inte tillräckligt fort in i munnen så blir han otålig, hehe. Tänk att det är 4 månader sedan Lion föddes...jösses (som Baloo säger). Tiden går fort men det är nu den aktiva perioden börjar så jag ser fram emot det! Det är så roligt att se alla framsteg de små liven gör och det händer nya saker varje dag. 
I måndags hittade han fötterna första gången och tog tag i dem och när vi byter blöja hittar han vart andra saker sitter...hahaha, så det gäller att vara snabb!


 

Efter några timmars kämpande fick jag äntligen hålla honom för första gången....TOTAL LYCKA!!!!

Hop´n Pop

Lion älskar sin "nya" leksak och den håller honom syssesatt en liten stund. Han har inte riktigt koll på sina rörelser än så den spelar lite när den vill, hehe. Men han vet att den spelar om han rör några knappar, men frågan är vilka? Och om han ställer sig upp så spelar maskinen ytterligare några låtar. Kan varmt rekommendera denna Hop´n Pop till er föräldrar, det enda negativa är att man går å nynnar låtarna sen...hahaha!


Heldag med motion

Självklart blev det en långpromenad till Maxi-huset igår för Izan skulle abslout ha ett block. Hon var så duktig å gnällde inget! Det blev 14922 steg för min del å nästan en mil så jag är nöjd! Jag gjorde även ett 30 minuters pass på crosstrainern och lite magövningar på morgonen så mycket motion blev det!
Idag har jag inte gjort ett skit än, men ska strax ta ett pass på crosstrainern igen för fötterna måste vila efter gårdagen. En långpromenad varannan dag är nog lagom tror jag.

Ikväll ska äntligen Izabelle få börja på ridskola! Som hon längtat och jag trodde det var kört att börja nu på våren men eftersom hon redan ridit några gånger för ett par år sedan så trodde inte ridläraren att det var några problem. Så igår va det tvunget att inhandlas lite ridkläder, ett par ridbyxor å en ridjacka blev det. Stövlar ska jag beställa på nätet för det skiljer 300:- spänn och det är mkt pengar!

Lion fick oxå lite saker igår....Å jag en stor latte, haha!





Allt inhandlat på Lindex.

När katten är borta...

Jag hade hoppats på strålande sol idag men just nu är det lite disigt så vi får se hur dagen utvecklar sig. Den blivande mannen är på väg till Norge för att lämna sin dotter och passa på att jobba. Han gör det en dag i veckan och de dagarna brukar inte vara så roliga för mig här hemma för Lion kräver alltid mer uppmärksamhet då. Han passar på när han vet att det bara är jag hemma, hehe. Men nu ligger han å sover så då ska jag skynda mig att skriva här och ta ett morgonpass på crosstrainern!

Izabelle ville väldigt gärna ta en promenad till Maxi-huset i eftermiddag för att köpa ett Top-Model målarblock, den promenaden kommer innebära mer än 1 mil...får se hur det blir med det. Visserligen ska hon cykla men det är långt för henne. Känner på mig att hon kommer genomföra det utan gnäll då hon har min envishet, hahaha!

Önskar er en fin förmiddag!


Hej

Ytterligare en helg som gått utan inlägg. Ganska skönt faktiskt.

I fredags kväll kom syster med sin familj hit å myste med oss! Vi käkade burritos och fruktsallad med glass, det var mumma. Tyvärr va vi alla lite sega så det blev inte så sent, men kvalitetstid så att säga, haha.
Igår va en seg dag som inte innehöll något, men det kan vara skönt ibland med. Å idag har det blitt en liten tripp till mina päron å jag spelade in lite reklamjinglar :) Ni som bor i Skaraborg kan höra dem hela sommaren på Mix Megapol...de som handlar om Olstorp, hihi.

Imorgon ska vi ta tag i bröllopsplanerna på allvar. Känner att det inte vart så mkt snack om det och tiden rinner iväg. Men det kanske är så det är när man har bebis?

Det va bara ett kort litet inlägg å nu börjar filmen igen. Så natti på er så höres vi imöra igen!

Storröj idag, jättekul =)

Det känns verkligen som tiden bara springer iväg när det blir fredag igen, hehe. Jag tycker att veckorna bara rusar iväg och man får inte så mkt gjort som skulle vilja. Men idag är det storröj som gäller. Eftersom vi har bott här i snart 5 månader och fortfarande inte fixat tjejernas rum ordentligt så är det dags idag. Det börjar bli lite tjafs dem emellan vems saker det är. Så jag får helt enkelt offra min lugna förmiddag och kanske till och med promenaden för att få ordning.

Igår blev det inget bloggande för jag hade fullt upp med att leta present till brorsans bebis å sen att göra allt vardagligt innan vi skulle åka ner till Alingsås för att äntligen få se det lilla miraklet! Innan vi skulle åka så fick jag sån huvudvärk, mådde illa och kallsvettades. Men jag är envis å sa aldrig till blivande mannen hur dåligt jag mådde utan vi kom iväg och jag somnade i bilen som ett litet barn! När jag vaknade var vi framme och värken var borta!!
Det var så mysigt att se min bror som pappa och hans lille underbara son, eller deras givetvis. Och M är hur söt som helst! Inte så ofta man kan säga så om andras barn, men han är såå söt och fin! Gissa om jag var stolt att få hålla mitt lilla syskonbarn! Så liten så man fick lite panik när man höll Lion sen. Har verkligen han varit så liten??

Vi stannade till sent på kvällen och jag nästan kastade mig i sängen när vi kom hem. Längesen jag var så trött.

Det var lite kort om gårdagen och nu ska jag städa!

Ha en fin fredag! 


Dagen som varit

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag för lilleman har haft en lite grinig dag och sällskapsjuk. Men jag har fått gjort en kulpåse till Izabelle iaf! Hon blev så glad för den och jag med fast det var lite pilligt att sy fast bokstäverna :)



Sen glömde jag berätta att igår provade Lion fast föda för första gången och det blev en tesked mangopuré som han glatt slickade i sig, haha! Han gjorde lite grimarser när det blev för mkt i munnen, men han sträckte sig efter mer när det tog slut! Så ett bra första provsmakande!



Och till sist fick storasyster mata lillebror för första gången, gissa hur stolt hon blev!! Syskonkärlek



Med dessa ord säger jag God natt!

Å så kom den hit

Då nådde snön Skövde med. JÄTTE kul...verkligen. Särskilt med tanke på att man hade packat ned alla vinterkläder. Men som det sägs...har man inget att göra så får man nått att göra. Nu ska vi inte låta oss nedslås av lite skit-snö utan se positivt på tillvaron! Den kommer att smälta fort =)) 

Jag har tagit fram tygerna som jag skulle sy påslakanset till Lion redan i höstas å nu är det dags för det. Så idag ska jag sy, träna och kolla på Vänner och umgås med mina barn! Izabelle kom hem förut efter en långhelg hos sin pappa och det är så skönt att ha henne hemma igen. Så där har vi lite kvalitetstid att ta igen. Antar att jag får läsa några kapitel ikväll för henne i boken, men det är bara mysigt!

Bäst att sätta fart nu!

Ha en bra onsdag! 


Natti natti

Snart är det dags att släcka ner allt å sova! Har vart en lång dag och inte så roligt väder ute. Dock ingen snö som jag har läst i andra bloggar, men det kanske kommer (hoppas inte).
Fick till en timmes träning på crosstrainer förut, skönt att bränna lite mera fett. Å det behövdes med tanke på att syster, P och hennes dotter kom förbi förut å hade med sig kina-mat..mmm....Fast jag tog bara lite ris så det är nog ingen fara. Det var iaf jätte mysigt med lite besök å vi gör om det på fredag fast då blir det annat att äta!

Annars har jag kollat på en massa Vänner-avsnitt idag, hihi. Skönt att bara slappa när Lion sover. Ska kolla ett par till innan jag somnar eller hmm...jag kommer förmodligen att somna i soffan...jääsp!

Sov gott

Ett par extra fötter TACK!

Just nu önskar jag att jag hade ett par extra fötter så jag kunde ta milen idag med, men eftersom jag bara har två fötter så får de vila. Blir så himla rastlös av att sitta inne bara. Fast det kanske är bra för hemmet för då lär det bli strålande rent å kanske trädgården få sig en liten makeover. Inte något ont som för nått gott med sig som det sägs, haha!
Lion har precis sovit sin superduper långa nap på exakt 25 minuter, det är kvalitetssömn det! Så nu får jag hålla honom nöjd med diverse lekar för det måste ju hända saker hela tiden annars tröttnar han.

Detta shoppade vi i lördags å lite igår.


Bild 1&2: Byxa från Lundmyr of Sweden, halva priset 114, 50:-
Bild 3&4: Insektsnät, mugghållare och skedar
Bild 5&6: Tröjor från H&M till Lion
Bild 7: Pyjams från H&M
Bild 8: "Skinn"jacka till MIG

Imorgon blir det shopping till prinsessan ;)

Promenad-dags!

Nu har Lion fått lunch så nu kan vi ta en lång promenad! Tänkte hitta vägen till babyproffsen som ligger ca 5 km bort och sen tillbaka igen. Men bäst att ta med en portion mat ifall det tar tid, för hungrig bebis är inte kul på hemvägen, hehe. Undrar om de fått in några fina saker där borta på sjukhusaffären med, hmm? Jaja, en sak i taget var det ja.

"Ses" om några timmar!

Fin måndag :)

Ny vecka å jag kommer fortsätta mina långa promenader som det tyvärr inte blivit så mkt av i helgen för att det blåst isbjörnar här, hehe. Men idag skiner solen å det är vindstilla...me like! Jakten på ännu mer förlorade kilon fortsätter å jag längtar tills jag kan få på mig ett par jeans utan att känna sig som en flodhäst.

Prinsessan är kvar hos sin pappa för hon blev lite sjuk inatt, så jag hoppas hon kommer hem ikväll för jag saknar henne massor. Ska fixa en liten överaskning till henne först å då krävs det mina sytalanger...hihi.

Ska sätta fart på snabeldraken nu å starta en tvätt till innan min syssling kommer på en snabbvisit. Återkommer lite senare...

Ha en fin dag!


Tillbaka

Som ni märkt har jag tagit en liten paus från bloggen å bara njutit av denna helgen! Den har vart fylld med roliga å mysiga stunder!
Fredagkvällen var helt fantastikt rolig och jag längtar redan tills jag får träffa tjejerna igen! Allt hade gått jätte bra med Lion och när jag var hemma vid ett-tiden på natten så sov han så sött i sin säng.

Lördagen bjöd på mys med darling å minsta sonen. Vi gick en stund på stan å hittade en jacka till mig, några tröjor å pyjamasar till Lion och sedan åkte vi å handlade mat för att ha en helkväll hemma! Vi hade fortfarande inte firat våran förlovning ordentligt så det gjorde vi igår med oxfilé och rött vin, det var så mysigt! Man behöver sådan lyx ibland för att orka med vardagen och uppskatta den till hundra!

Så idag ska jag å Lion snart ta en promenad i blåsten, men jag är så rastlös så jag får helt enkelt ignorera vädret och ge mig ut iaf, hihi! Det är så skönt att gå långa promenader fast man är totalt slut när man kommer hem å fötterna värker. Sen att det ger resultat på vågen är inte fel heller....-2 kg denna vecka å mer ska det bli i veckan som kommer! Äntligen har det lossnat å jag är på G!

Fick aldrig till någon bild i fredags men ska försöka bli bättre på att visa er bilder på hela familjen. Att jag undvikit foton på mig har sina anledningar men jag ska bli bättre på det om ni vill se.

Ha en fortsatt trevlig å skön söndag!

Tjej-mys ikväll!

Å så var det FREDAG med strålande sol!! Underbart å gå upp, fixa kaffe, sätta Lion i babysittern, slå på Vakna med the Voice på tv:n och sippra kaffe ur min Filippa K mugg....det är morgonmys på hög nivå!

Senare idag ska jag å Izan på hennes första utvecklingssamtal i skolan, hoppas hon är snäll...hehe. Alltid lika spännande att höra vad lärare tycker om ens barn och givetvis hur det går för henne i klassen.
Efter det är det dags för henne att åka till sin pappa i helgen och då passar jag på (när jag har lämnat henne) att träffa mina vänner på lite tjej-mys-middag innan jag drar hem till byn igen. Det blir en prövning både för mig och Lion som ska tillbringa kvällen utan mig och bara med pappa, hihi. Men det ska nog gå bra. Jag ska ju inte vara borta en evighet precis...

Söta Linda efterlyste igår ett foto på mig här i bloggen. Hmm...?? Är ju inte någon uppsjö av den varan så kanske kanske bjussar jag på en bild lite senare.

Hungrig!

Nu doftar det underbart av köttfärspaj i hela huset! Hittade ett Gi-recept med en pajbotten gjord av soja-mjöl och smör. Har ingen aning om hur det kommer smaka och jag råkade ha lite för hög värme på pajskalet så vi får se om det blir gott.
Jag pratade med min bror förut och grät som ett litet barn när jag hörde hur lycklig han är och ännu mer när jag hörde lillen i bakgrunden. Känslan när man får sitt första barn är obeskrivlig, det blir inte samma känsla med barnen efter fast man är lika lycklig. Man har ju aldrig hållt i en så liten å hal bebis förut, och att man kan få sådan kärlek med en gång är oxå en gåta. Att vänta i 9 månader känns som en evighet och man föreställer sig hur det kommer bli, men när man väl har underverket i sina händer så känner man sig väldigt liten och nervös för hur man ska klara sin nya roll som förälder. Man får råd från alla möjliga håll hur man ska sköta om sitt barn och man lyssnar...men man måste få ta sina egna beslut för det är då man växer som förälder! Att vara mamma tycker jag är det bästa som finns, den rollen passar mig utmärkt, hihi!

Nu är jag både och, hihi!

Idag är det en väldigt speciell dag, hihi! Jag har blivit FASTER!!! Min älskade bror har blivit pappa för första gången och det är stort! Har sett den lille söte pojken på kort å han är helt underbart söt! Så nu har Lion någon att busa med i framtiden, skiljer ju bara 3,5 månad på dem så det kommer bli bus!! Nu måste jag bli frisk så jag kan hälsa på det lilla miraklet å snosa nyfödd, hihi!

Annars så är det en vanlig dag här i gettot :) Min kära mor ska komma förbi med en räfsa så jag kan börja få ordning på den här otuktade trädgården. Har börjat skissa i på hur jag vill göra å det kommer kräva mkt arbete. Får se om det blir iår man gör det mesta eller om jag väntar tills nästa vår. Måste ju se alla växter som ska finnas gömda här innan man börjar riva.

Lion har fått en ny kompis...


Kolla in dreglet, haha!

Den här hunden fick Izabelle hennes andra jul å det har varit en favorit, verkar som det går i arv =))


Önskar er en härlig dag!!

Det gäller att inte ge upp

Den här dagen som började så bra blev till en stor besvikelse när försäkringskassan ringde och meddelade mig något tråkigt. Pengar kan verkligen få en att må skit och ge upp. Men jag tänker inte ge upp! Det blir till att skriva ytterligare en överklagan till dem och hoppas att de tar upp mitt ärende. Har ju redan ett som ligger å väntar på svar. Ska jag få min sjukpenning från i höstas som jag har rätt till eftersom jag var sjuk? Det återstår att se. Om jag så ska gå på djupet med allt detta så tänker jag inte ge upp än...eller aldrig fören jag gjort allt som står i min makt! Någon gång måste väl allt vända??

Snart fredag...

Redan onsdag :) Å en helt underbar sådan med, solen har börjat värma upp här nu! Jag snörvlar å nyser men idag ska jag ut å promenera, det kan ju inte vara farligt. Att sjukdom å träning inte hör ihop vet jag, men att ta en långpromenad kan väl ändå inte var fel? Det visar sig ikväll, hehe.

Igår tränade vi att S skulle lägga Lion. Det gick bra till slut å han har sovit hela natten! Så nu hoppas jag inte det blir några problem på fredag då jag ska ut å äta på kvällen med mina vänner i Lidköping, jag blir ju bara borta några timmar :)

Ha en underbar dag!

Vad betyder mitt bloggnamn?

Jag fick en fråga igår vad mitt bloggnamn betyder. Om det hade något att göra med babyblues som man kan drabbas av vid förlossning, alltså förlossningsdepression. Hon undrade om jag var deprimerad för att jag var mamma??, är svaret på den frågan, jag ÄLSKAR att vara mamma och sätter alltid mina barn först. Jag tog det namnet Mamablues för jag tänkte på att jag ÄR mamma och älskar musik...(blues är en musikstil). Jag tyckte det klingade bra i mina öron och hade inga tankar på att någon skulle förknippa det med något tråkigt. Men alla tänker vi olika. Så nu har du/ni svaret på den frågan. Bra att frågan togs upp för det kanske är någon mer som missuppfattat mig? Tycker ni att bloggnamnet förklarar vem man är eller vad bloggen innehåller? Själv så ser jag på inläggen å därifrån skapar mig en uppfattning om vem som kan tänkas döljas sig bakom bloggen.

Lång förklaring..men no hard feelings!!


Skratt-killen

Det händer grejer med Lion nu och jag tycker han utvecklas för varje dag som går och det märks att han inte är någon liten bebis längre (fast jag tycker han är liten)! Igår när han låg på skötbordet (han älskar det) så försvann jag ur hans synvinkel några sekunder å då gnällde han till lite men sken upp som en sol när jag visade fejjan för han. Va ju tvungen att prova titt-ut å det funkade, hihi. Han kiknade av skratt och ju högre man lät desto mer skrattade han! Det är så underbart att höra det där påbörjade joller-skrattet och man fylls av sådan lycka! Givetvis var pappa oxå tvungen att prova om han kunde få honom att skratta...men INTE...han blir alltid allvarlig eller på sin höjd ger honom ett leende. Konstigt det där, men det måste ju ha att göra med att jag tillbringar hela dagarna med Lion och har blivit hans favorit...hihi. Inte mig emot men ibland önskar jag att jag kunde ge mig ut utan honom och utan att behöva stressa ihjäl för att skynda mig hem till en ledsen bebis som saknar sin mamma.

Hur gör ni andra??




Lion blir nästa alltid allvarlig när kameran kommer fram. Men han tittar iaf in i den för det mesta, hehe!

Nästan 1 mil

Nu sitter jag å bloggar med en hand och matar Lion med den andra, det gäller att vara effektiv, hehe!
Vi har nästan precis kommit in från en underbar promenad i solen som var i två timmar! Trodde jag hade gått kanske 7-8 km å var tvungen att mäta min runda för att se här. Men jag hade gått 9,5 km!!! Inte konstigt att mina fötter värkte i slutet. Hade det inte vart för det så hade jag nog fortfarande varit på promenad för det är så underbart väder ute idag!

Strax är det dags för middag å idag blir det köttfärssås med coleslaw sallad, det är mumma!! Det gäller att hitta pastaersättare, hihi.

Ha en fin kväll!

Vad tyst det blev...

...någon tar en liten nap mitt i leken, hihi!


Rivstart igen!

Dagen har kommit då jag måste ta tag i gi-maten igen på ett slaviskt sätt. Känns inte så roligt nu när man ätit som vanligt från och till i 2 veckor, men jag får totalt panik när jag ser mig själv i spegeln eller på kort å inser hur många dubbelhakor jag har kvar, hehe. Så idag är det rivstart igen...
Sen ska jag även börja ta dagliga långpromenader så fettet bränns å på rätt ställen med. Jag längtar tills den dagen jag ska iväg å prova brudklänningar å ha gått ned alla mina kilon!!

Jag hade ju gått upp 1,4 kg den veckan vi var i Sälen men under förra veckan tappade jag allt å nu sen i fredags har jag gått upp 0,5 igen. Så det är bara att bita i det sura äpplet å köra stenhårt, jag vet att jag kan för viljan finns! Hittills har jag tappat 6 kg, men har 14 kg kvar tills jag är nöjd. Helst skulle jag vilja tappa ytterligare 6 kg efter de 14 kg men mitt mål är 14 kg. Så vi får se. Det är nu 5,5 månad kvar till bröllopet.

En världens vackraste kvinnor enligt mig, Carmen Electra



Som sagt...lite trött idag!

Gårkvällen var helt underbar! Dert bjöds på underbar smörgåstårta med gott att dricka till, hihi. Sen lekte vi en del lekar som blev helt hysteriskt eftersom vissa var VÄLDIGT hetsiga att vinna, haha. Jag var inte en av dem faktiskt för jag kan förlora även om det inte är kul. Om jag räknade rätt var vi 15 goa tjejer som hade en helkul kväll helt enkelt. Sista leken eller spelet gjorde vi 01.30 inatt...hette nått med ägg. Å sista bruttan gick hem vid 03 tror jag å då passade Lion på att vakna för att äta. Sen sov han hela 4 timmar till...hehe...kan ju säga att jag hade önskat lite mer sömn men det får bli en tidig kväll idag istället. Är ju inte varje dag man är på pyjamasparty så det är det värt! Nu hoppas jag inte det dröjer ett par år till innan jag träffar alla igen. Är ju inget avstånd egentligen mellan Skövde-Lidköping, men latmasken tar lätt över i mitt fall.

Har ni haft en bra helg??

Pyjamasparty ikväll =)

Ikväll är det pyjamasparty hos kära syssling! Det ska bli så kul att träffa alla å få prata, fnissa, äta gott, dricka gott och skratta sig halvt fördärvad...för det är vad som kommer ske ikväll. Om jag känner min syssling rätt har hon planerat en hel del bus å MYS! Men mig tar jag lill-plutten som tyvärr är lite för mammig för att vara hemma. Men hoppas att han kommer sova gott så jag får ha lite fri-tid, hehe! Men det ska nog gå bra. Alternativet är att lämna lillen hemma men kommer jag då att kunna slappna av? Det är väl varje mammas dilemma. Jaja..jag har ett par timmar till på mig att fundera. Jag tänker iaf packa ner mitt gamla partyhumör å ha en helkul kväll!!

Vad ska ni hitta på för skoj ikväll??


Brudbuketter

Det finns ju hur många brudbuketter som helst att hitta inspiration från och den här stilen har jag väl tänkt mig. Enkelt men vackert! Sen ska det ju gå i rosa...


Tv-grabben

Den här veckan har bara rusat iväg tycker jag. Måste ha att göra med att måndagen försvann som helgdag, eller vad tror ni?
Jag somnade helt underbart inatt på min spikmatta...å vaknade med inte lika ont i ryggen men tyvärr så dunkar skallen idag med. Men det får inte hindra mig från att träna idag.

Prinsessan ska på disco ikväll till hennes kusin som fyller år så när jag lämnat av henne blir det en tur till solen i några minuter...mmm...skönt! Annars vet jag inte vad som händer idag, tar dagen som den kommer helt enkelt.

Vad ska ni hitta på idag??

                                         Lion kollar på morgontv...

En bit på väg

Då var det stora hela klart, nu är det bara småplock kvar. Men jag orkar inte mer ikväll (natt) utan nu måste jag sussa kudden.

Turkisk konfekt

Inget blev som jag hade tänkt idag...som vanligt! Vaknade ju med ryggont och sprängande huvudvärk men blev bättre under tiden pillsen verkade.

Promenad? Nä
Städat? Nää
Designat bloggen? Lite
Sovit middag? Jaaa

Å när jag å Lion vaknade *host* 17.30 så kom min kära mor på besök för att lämna lite Aloe Vera produkter men hon bestämde sig för att äta middag med oss och vräka i sig turkisk konfekt (som jag tvingade S till att åka att köpa)! Så nu sitter jag här mätt å sockerbehovet är tillfredställt, inte alls bra. Men det får jag motionera bort imorgon...hahaha! Man är ju bara människa som tyvärr gör misstag, men huvudsak är att man kan rätta till dem!

Nu ska jag fortsätta med designen så jag får in den i bloggen snart!!

Sov gott!


Gymmet nästa för mig

Vad gör man när man knappt kan röra sig när man vaknar? Något händer med min rygg varje gång jag sover. Inte kul att känna sig som en 90-åring redan vid 34 års ålder. Måste verkligen ta tag i min träning nu och stärka mag- och ryggmuskler innan jag ramlar ihop. Det värsta är att styrketräna är inte min grej riktigt...men jag får väl genomlida ett månader och sen sitter väl träningen i ryggmärgen..hehe.

Jag har hittat en perfekt barnvakt med! Panasonic heter han å är platt å stor och låter och det rör sig, haha! Lion älskar att kolla på Tv, undrar vems gener det är??

Håller på att fixa med designen här på bloggen med så om det blir konstigt under dagen vet ni varför ;)


 Inte lätt att få skärpa i det manuella objektivet när Lion inte kan vara still!!

Åh vad jag vill

Som sagt...vad ska man börja med när datum och kyrka är bokat?


Klart man kollar in skorna...hihi!

Dessa har jag förälskat mig i:



Hur läckra är inte dessa Jimmy Choo skorna?? Kanske lite för höga (vill ju inte vara längre än S) med 12,5 cm över backen.
Priset är en piece of cake...bara 12 205:-  HAHAHA!!! Undra om S går med på det :-o

Eller dessa enkla:


Oxå Jimmy Choo å de billigaste jag hittade. Endast 3250:-

Detta
 är en farlig sida....så länge man inte skiter pengar, haha!

Ny kategori

Öppnar upp ännu ett kapitel i min blogg eftersom vi planerar bröllop! Här kommer jag lägga upp mina tankar kring det stundade bröllopet men vissa saker visar jag ju inte innan, hehe. Vill ju ha lite för oss själva. Har ingen aning om vart man börjar för allt bara snurrar nu och det känns fortfarande overkligt att jag ska GIFTA MIG! Man har ju planerat inne i skallen sen man var liten om hur man vill ha det.

När vi började prata om att vi ville gifta oss å tankar kring det så va man mer att det skulle vara enkelt och inte så stort. Vi vill ju bara vara gifta. Men nu när det väl gäller så känner jag att det visst är viktigt med de minsta detaljerna. Undrar om jag kommer förvandlas till en Bridezilla...HAHAHA! Tror inte S kommer tillåta mig det så jag är ganska lugn, men ändå så vill jag ju ha det där drömbröllopet jag drömt om sen jag var liten. Ni vet...ROSA, BIG dress å en massa rosor överallt. Så vi får se hur det kommer att bli. En sak vet jag iaf å det är att färgtemat kommer gå i ROSA... hihi! Sen får man lägga till en eller ett par färger till å svart gillar vi båda å vit ska ju klänningen vara trots att jag inte är oskuld :-o

Ni som är gifta och har planerat erat eget bröllop får gärna komma med tips!!

Love

Plats 267...

Go´mörra som vi säger i skaraborg..hehe!

Idag mår barnen bättre, endast lite feber har dem så jag hoppas på en feberfri kväll. Izabelle skrämde nästan livet ur mig sent igår kväll. Helt plötsligt började hon skrika helt vettskrämt å yrade om allt möjligt och då hade febern skjunkit så jag fattade inget. Kan det bli så? Jag hade full sjå att lugna henne å detta hände några gånger till på natten. Va riktigt nära att jag åkte in med henne, så rädd blev jag. Men idag verkar hon normal igen. Usch, jag avskyr när barnen inte mår bra. 
Min rygg tog ordentligt med stryk inatt när jag låg ihopkilad mellan två barn som inte låg stilla så ett yogapass får det nog bli om en stund för att mjuka upp min kropp. 

Annars så mår jag bra...hehe. Det blir ingen mer städning idag utan jag ska ta tag i mitt pyssel...skulle behöva en lödkolv (heter det så?) har jag märkt så vi får se hur det blir till slut för just nu är inte ekonomin det bästa efter fjällresan. Väntar ju fortfarande på mina pengar från försäkringskassan med. Ringde förut för att kolla när de behagar skicka dem till mig och med tanke på platsen i kön så hoppas jag inte det tar samma tid...-Du har plats 267 i kön.... 

Häpp..dags att ta tag i den här dagen nu, kaffet ska fortsätta värma strupen till energinivån är fylld, hehe!


                                                              Feber-Lion igår
 

 

2 sjuklingar å en trött mamma

Då kom febern till Lion med. Lill-plutten va nära 40 grader men nu har den gått ner lite å han sover å sover å sover som tur är. Izabelle skrämde upp mig förut med att oxå snudda vid 40 gränsen och ont i nacken å huvudet. Kom på att de symptomen har man om man har hjärnhinneinflammation, gissa om jag blev skraj. Men nu har febern gått ner lite å hon har äntligen ätit lite flingor och yrar inget längre. Jag hade nämligen hjärnhinneinflammation som barn och det ska man inte ignorera. Det kan vara en livsfarlig sjukdom om man inte får vård i tid. Jag blev så dålig att jag blev medvetslös en kort stund fast min pappa hade det värst som blev inlagd på isoleringen och var jätte dålig. Det man ska uppmärksamma vid hög feber och huvudvärk som inte släpper är nacken. Blir man nackstel och det inte försvinner med alvedon så måste man in direkt!

Men nu kan jag pusta ut, hoppas jag och sova om en stund. Är liiite trött efter den här dagen :)

Sov gott alla fina!

Undrar...

...när Trädgårdsmästaren kommer hit???



Har nämnt det förut att våran trädgård är helt förfallen pga tidigare ägare som inte gjort ett skit på 4 år. Nu kanske ni förstår vad jag menar...? Helt ärligt...vart börjar man i den här röran? Eller ska man gräva upp allt å asfaltera? Det längst ner till höger ska föreställa en damm, hahaha!

Inställda planer :(

Hade planer på att min syster å hennes dotter skulle komma hit idag men det fick vi ställa in för prinsessan kom hem från skolan å grät för hon hade ont i huvudet. Hennes fröken hade skrivit i meddelande-boken att Izan mådde illa, ont i huvudet å att hon inte hade ätit så bra idag. Kände på hennes panna å den var glödhet...så nu ligger hon nerbäddad i soffan å sussar. Hoppas inte Lion får feber nu oxå efter vaccinationen för blivande mannen är i Norge å jobbar. Men man har ju klarat två sjuka barn samtidigt förut så det går nog bra, hehe!

Lion har legat ute å sovit i snart 2,5 timme så jag har hunnit städa halva huset å tvättmaskinen går på högvarv! Men nu har städerskan rast å tänker ta fram min underbara tidning jag köpte förut å drömma mig bort en stund....


                                                                      Sjuklingen


                                                                   Sömntutan



                                                   Städerskans ögongodis

Sleepless in Rydet

God morgon bloggen!

Inatt har jag inte fått mkt sömn alls. Det började med att jag blev sittandes på nätet till 02...var inte så trött å sen sprang tiden iväg som vanligt, hehe. Vid 04 vaknade Lion av att han var så täppt så han hade svårt att få luft och sedan dess har jag sovit oroligt med en förkyld lite kille brevid mig. Man blir så orolig när näsan är igengrodd å de får anstränga sig för att få luft. Men jag slumrade väl till någon timme å sen var det dags att gå upp å skicka iväg prinsessan till skolan.
Så idag är vi lite trötta här hemma å förkylda både jag å Lion. Men det är bara att bälja i sig några liter kaffe, ta en rosenrot å se glad ut! Har tid kl 10 på bvc för 3-månaders kontrollen å första vaccinationen, ska bli intressant att se hur han är med sprutor...jag gillar det INTE. Å sen hur mycket han har gått upp igen..hehe.

Ha en mysig förmiddag!

Sagan blir sann!

DÅ var den här dagen med slut och vi har tillbringat den med min familj å lite släkt! Även S släkt, hehe. Vi har ju samma kusiner jag å han...hans morbror å min faster är gifta och det var så vi träffades första gången för 22 år sedan. Jag var tärna å S var marsalk på deras bröllop å kärlek uppstod direkt men då var vi ju bara 12 respektive 13 år å det gick ju över snabbt. Men redan då önskade jag att jag skulle få gifta mig med Samuel. Det var bara det att vi skulle båda tydligen ha ett par förhållanden innan vi hittade varandra igen. Å nu har min drömprins äntligen friat till mig å planerna jag längtat efter i många år är redan igång. Men det kommer att bli tufft för tiden är kort, hihi. Den 25 september i år blir jag nämligen FRU =)) som jag har längtat efter den dagen att få planera mitt eget bröllop och att bli fru istället för flickvän eller sambo. Jag avskyr egentligen ordet sambo så snart slipper jag det!! För mig betyder äktenskapet något starkt och att man hör ihop på riktigt. Det känns som man blir en hel familj. Så då kanske ni förstår att jag är överlycklig nu!!

Ringarna som jag lovade er....



Min älskling valde denna ring av kärlek utan min vetskap :)

LYCKLIG!

Nu har vi vart hemma i några timmar men har packat upp alla tusen väskor å insett att nästa gång ska vi bara packa underställ å myskläder för det är de vi haft på oss en vecka, hihi. Den enda som gjort av med nästan alla sina ombyten är lill-plutten!
Vi har haft en helt underbar vecka och det blev lättare än jag trodde med alla barn under samma tak i 7 dagar, hehe! Visst är det skönt att komma hem men jag saknar den stora familjen å alla underbara som ingår i den! Jag är så lycklig som får vara en del av min älskades familj!

Jag sitter å beundrar min fina ring jag har fått på vänster ringfinger med :) Så nu kan jag äntligen säga min blivande man, hihi!! Han föll på knä på torsdagen i den varma bastun å friade! Det var så romantiskt trots svetten å mitt illröda fejs, haha. Blev ju inte mindre rött när jag började tjuta när jag insåg att han ÄNTLIGEN FRIADE...å att han hade planerat det utan att jag ens anade nått å med ring å allt....KÄRLEK!!! Ni får se den imorgon efter jag visat för mina föräldrar å syskon, hehe!

Ville bara skriva lite innan de två blå ger upp för idag!

Love

Sälenuppdatering

Hallå!

Det har inte blivit så mkt bloggande för mig i veckan för vi har haft fullt upp hela tiden =))
Man vaknar på morgonen, äter frulle å sen tar det sin lilla tid att packa in allt i bilen å hålla ordning på alla ungar innan man kan åka ner till backarna för att packa ur allt igen, hehe. Det är ju inte som att vara i fjällen utan barn direkt. Sen att Lion är så liten gör ju sitt. Vi är tvungna att ta bilen ner för att hans vagn måste med.
Allt går iaf jätte bra å alla sköter sig, även lillplutt! Idag åkte äntligen Lisa skidor med. Hon har gått å kollat in alla i veckan å inte riktigt vågat, men nu tycker hon det är kul. Izabelle är våghalsig som vanligt å åker för fulla muggar. Hon tycker däremot inte om att svänga utan ska helst åka störtlopp, haha. Fast när vi har tagit upp henne till toppen (2 gånger) så har hon fegat ur. Backarna som är bredare är tydligen värre än smalare och brantare....hon är rolig hon.

Jag å Samuel har bara åkt en gång utan barn så vi hoppas på ett par turer imorgon som oxå är sista dagen :(


I onsdags tog vi skidpaus å badade på Lindvallens miniäventyrsbad å det var riktigt mysigt...tyckte Lion med!


Jag å mina älskade ungar!!


Mysgos!



Nu ska jag dra iväg till Ica å köpa saker till äpplepajen!

Ha en jätte fin helg!!

Kram


RSS 2.0