GI rivstart

Nu har jag startat en ny kategori där jag ska försöka att samla recept och även lägga ut bilder på den Gi-maten vi ska äta framöver. Både jag å min sambo har många inte så härliga kilon som ska bort. Vi tillhör den skaran som har provat ALLT vad dieter å svältkurer heter. Visst går man ner i vikt men sen börjar man äta som vanligt och då går man sakta men säkert upp allt igen plus några extra kilon. Så nu ger vi det här en chans till (jag har ju provat ett par gånger men gett upp) och det blir lättare om man är två familjen som kör på samma. Vi har även en liten intern tävling, hehe.
 
Vi har nu kört gi-metoden i 6 dagar för att komma in i tänket så imorgon kör vi på med en rivstart. Får se hur många veckor man orkar utan kolhydrater men målet är de 6 veckor som rekommenderas som max i följd. Eftersom jag inte ammar längre så kan jag göra det och det känns bra. Man ska ju helst inte köra hårda träningspass under tiden utan endast förbränning och det passar ju bra med tanke på att jag inte kan börja träna ordentligt fören om ca 4 veckor.

Jag ska även fundera på tills imorgon om jag ska lägga ut min vikt och mått här. Det känns inte så roligt med tanke på att jag är rätt stor och givetvis är man rädd att få elaka läsare. Men som sagt jag meddelar det imorgon när jag sovit på saken, hehe!




Borta med vinden

Vart tog den här dagen vägen undrar jag? Pappsen kom förbi en sväng så det blev en oförberedd söndagsmiddag...myspys! Vi har ju börjat äta Gi-mat här så de som kommer hit får äta det vi äter, hehe. Det bjöds på hemmagjorda minipannbiffar, broccoli och guacamole och det var riktigt mumma! Givetvis fick barnen hemmagjort potatismos till för de äter inga större mängder grönsaker.

Ska plantera om ett par blommor och hänga upp tvätt innan jag kan sätta mig ner i lugn och ro och njuta av kvällen, kanske skulle man ta ett varmt bad oxå?

Lilleman sitter i babysittern och har sedan ett par dagar tillbaka upptäckt sina händer och att han kan styra dem...han ser för skön ut när han kämpar med att få dem till munnen och tappar humöret om de inte gör som han vill, hahaha!

Talk to the hand



Lions nya kläder

Lion som är bra på att äta växer, men inte kläderna med honom så det är bara att köpa nya!
Kunde inte motstå AC/DC tröjan...hehe.


Tröja 69,50:- H&M, Jeans 149:- H&M



Body 99:- Lindex, Byxor 79,50:- H&M



En dröm i rosa...





Titta vad min älskling kom hem med idag!!Jag älskar att få paket men det här slår nog allt...gissa om jag är LYCKLIG!!!! Min laptop som jag köpte för 2 år sedan har gjort sitt. Igår stängde den av sig efter 1 timma för att den var överhettad, förmodligen hårddisken som håller på å craschar och varje dag sedan i somras har jag bara väntat på att den inte ska starta. Den funkade skitbra i 1 år men sen när garantin gick ut så började den krånga.

Man har ju ganska mkt på en dator så jag har ju varit livrädd för att alla bilder ska försvinna. För 2 veckor sedan köpte darlingen en liten extern hårddisk så jag sparade ner allt men det tog ett bra tag eftersom datorn bara stängde av sig. Å nu igår så inträffade det jag bävat för...den lever sitt eget liv. Va ju jätte ledsen för det för det skulle innebära att jag inte längre skulle ha en dator. Men nu har jag en som jag haft i drömmarna i några år...EN ROSA liten sak som bara är gudomligt söt som socker, hihihi!! 

Lördag

Har knappt kommit igång än för jag fick lite sovmorgon av min gulliga sambo. Det behövdes kan jag säga...blir inte så mkt ihophängande sömn här än å inatt får jag skylla mig själv. Var tvungen att se damernas final i curling, hihi! Dom är ju så duktiga!! GULD igen å det var urspännande i slutet. Lion sov som en sten fram tills spelet var slut men sen blev han hungrig så det blev sent (eller tidigt) i säng för min del. Men som sagt...nu börjar jag vakna till å kaffet gör susen!

Lite fix här hemma idag å förhoppningsvis ett träningspass är vad som står på schemat. Hoppas jag snart har tid att sätta mig med bloggen med å designa den lite för den är så tråkig nu...

Ha en skön lördag!

No more stress

Jag försökte mig på en promenad igår med vagnen efter att det slutat snöa. Kan ju säga att det inte var det lättaste! Jag var tvungen att ta mig till affären och bussen dit tänkte jag minsann inte ta för det är bara 1 km lite drygt.
Men när vi hade kommit halvvägs ångrade jag mig, det var nämligen inte plogat (förutom en bit på 50 m) å snön fastnade så läckert i hjulen å med ett hjul mindre (har en trehjuling) så var det nästintill omöjligt på vissa ställen. Men envis som jag är så kom vi fram 2 minuter innan de stängde!!!
En promenad som tar 10 minuter när det är plogat tog nästan 20 minuter nu å då slet jag som ett djur...hoppas ingen såg det eller hörde mig för det var inga snälla saker jag muttrade för mig själv, hahaha!!
Har jag lärt mig något av det?? Förmodligen bara tills nästa gång jag är sent ute! Jag har nämligen en förmåga att dra ut på saker tills sista sekund och det är nått jag kämpar med för att få rätsida på det och jag ska lyckas, det tar på psyket att stressa.

Idag ska jag ta det lugnt och vara ute i god tid!


Har inte tid

...att blogga så mycket idag. Håller på å syr för brinnande livet mellan matning, blöjbyten och lek :)
Vill ju så gärna hinna klart innan mannen kommer hem från Norge ikväll. Jag gillar att överraska!! Nu är iallafall alla gardiner sydda så nu väntar det tråkigaste av allt...STRYKNING...nån som vill hjälpa till?? Funderar starkt på att köpa en ångmaskin som de gör reklam för på Tv, den verkar vara en dröm för alla som liksom jag hatar att stryka.

Imorse gick jag in å väckte Izabelle och tog med Lion in. Va tvungen att fota för Lion "pratade" med sin storasyster å det va så gulligt! Synd man inte förstår bara..hihi! Slår vad om att han skvallrade om min snarkning...

Vackra onsdag!

Här strålar solen för fullt å trots att det är så mkt snö ute så man snart inte ser ut genom fönstren så kan jag inte hjälpa att det får mig att få vårkänslor, hihi! Måste ta mig ut på en promenad när jag städat ordning lite här hemma.
Igår hittade jag äntligen gardintyger till både kök, vardagsrum och Izabelles rum...vilken lycka! När vi bodde i Strömstad så köpte jag ett vitt tyg med mönster på som jag hade tänkt skulle pryda vårat dåvarande sovrumsfönster men det blev aldrig att jag sydde dem för jag kunde ju knappt röra mig. Iaf så köpte jag bara en längd av det för jag skulle sy panelgardiner. Å nu när vi flyttade hit så ångrade jag mig att jag inte hade köpt mer för jag ville inte ha panelgardiner längre. Men hur lätt är det att hitta ett likadant i en annan stad, chansen är inte stor. Men när jag besökte Gardinboden igår så hittade jag exakt samma tyg å till halva priset mot vad jag fick betala för det första, gissa om jag blev glad!! Jag fick två längder av det, 2 längder till köket å en längd till Izabelles rum för 600:- totalt...billigt å bra! Får se nu bara när tiden finns att sitta å sy alltihop...vill börja NU men har ju en liten boss här hemma som bestämmer när mamma ska sy, hahaha!

Återkommer sen med bilder på barnens kläder!

8 veckor idag

Idag är lillbossen 8 veckor redan, vart tar tiden vägen?? Med det firade vi en ny vägning å mätning å nu väger han 5,5 kg å är 60 cm lång så nyfödd är han inte längre.
Det som börjar bli mysigt nu är att han pratar å skrattar å söker verkligen ögonkontakt...underbart! Stark är han med i nacken å benen. Han kan vill helst inte ligga på min mage längre utan ska ta spjärn med benen å sträcka ut ordentligt. Allt är som det ska!

Om en stund ska vi in till köpcentret å kolla efter ett par jeans till han, har för mig att jag sett ett par snygga på Kappahl...så om jag hittar det får ni se foton på nya outfiten sedan! Igår fick han ett par tröjor (bodys) å även storasyster fick snygga kläder så det blir till att fixa ordning dem sen å fota lite..hehe.


Lion hade pratstund med mig imorse, hihi!

Helgen som varit

Denna helgen har varit helt underbar! Vi kom aldrig ner på fredagen för en viss liten lilleman fick magknip å vi hade några jobbiga timmar tills vi åkte å köpte annan ersättning å gav honom. Han somnade till slut å var nöjd (efter en massa pruttande) så nu är det Nan modersmjölk ersättning som gäller här hemma å inget annat. Har ju hört att Semper kan ge lite magknip om man är känslig och det är han tydligen.

Men på lördag morgon drog vi iväg å möttes av min goa bror å fru. Vi har haft super mysigt med god mat, lite gott vin och en MASSA prat :) Det är så skönt att träffa dom å få umgås så länge. Trots att de "bara" bor ca 10 mil från oss så blir det inte så ofta för de jobbar varannan helg å brukar ha fullspäckat schema de inte jobbar. Så det blir verkligen kvalitetstid när vi väl träffas, hehe.
Tyvärr springer helgerna iväg alldeles för fort så nu dröjer det ett tag tills nästa gång.

Lion skötte sig hela helgen å var så nöjd med tillvaron där nere. Han trivdes som fisken i vattnet hos dom å vi med såklart. Det är så skönt att komma iväg ibland å inte behöva känna några måsten som att diska, tvätta eller städa utan bara kunna slappna av. Å det gjorde jag iaf...

Efter några timmar där nere så blev jag lite rastlös å tog med deras vovve på promenad i snöovädret..hehe...kallt va det men så gött å röra på sig lite utan barnvagn :)

Snygg va jag me..


Fru B övar inför kommande bebis...


Å bror tränade han med fast musklerna...haha

Snö å I-landsproblem

Fy va det snöar..är så trött på den här snön nu! Jag vill ha VÅR!!! Slippa klä på lillbossen alla hundra klädesplagg så han ser ut som en stoppad korv och skriker för att han inte kan röra sig. Tänk att bara klä på en tunn overall och lägga ner han i vagnen å gå en skön promenad och slippa traska i snö. Ååå va jag längtar. Undrar när våren kommer iår? Tror det blir en sen en men väldigt efterlängtad :)

Vi har planerat att ikväll åka iväg till min bror och hans fru å spendera helgen tillsammans med dem, ska bli super mysigt. Vi får väl se hur lång tid det tar att åka nu i ovädret men ner ska vi, PUNKT SLUT!
Har lagt ner det där med gardiner till vardagsrummet och köket oxå. Köket får en ny look med gamla gardiner å vardagsrummet får vänta tills jag hittar några som jag verkligen gillar. Har även kollat runt på nätet men hittar inget som passar kräsna mig. Vi har ju en mönstrad fondtapet i v-rummet som gör det svårt att kombinera med något annat mönstrat och det är det som är problemet nu. För inte kan man väl ha vitt vitt vitt överallt?? Jaja...ett I-landsproblem som löser sig snart.

Sitter å väntar för övrigt på att lillbossen ska bli hungrig igen så jag kan ladda med en flaska å söva han å sen ställa mig på crosstrainern. Det gäller att planera här i minsta detalj, haha!

Om jag inte skriver nått mer idag (men det tror jag) så önskar jag er en underbar helg! Blir nog svårt att blogga från min bror. Men jag återkommer ju på söndag isåfall :))


andra gången gillt

Ytterligare ett inlägg som försvann men nu hoppsd jag det kommer in. Verkar som bloggen å jag inte kommer överens.

Mina sänglampor

God morgon!

Fick frågan igår vart jag hade köpt sänglamporna och de är från Ikea precis som lampan i fönstret. Men vet inte om de finns kvar i sortimentet, köpte de ju för ett par år sedan.

Jag hann aldrig med gardinaffären igår så jag hoppas kunna ta mig dit dag istället, annars får jag väl leta upp ett par gamla. Tycker det är så svårt med gardiner för jag hittar sällan några som jag känner WOW för. Skulle verkligen behöva till köket med men där är det inte lätt för fönstret går i vinkel och ganska bra insyn å det vill jag inte ha utan lite mer privat vore inte fel.

Sen måste jag skaffa gröna växter till fönstrena....

Randigt...

...är Lions favoritfärg å särsklit i svart/vitt. Han väljer hela tiden randiga saker och jag får vackert betala :) Inga billiga saker heller men är man prins så är man prins!




Mössa 99:- Sockar 69:- bägge från Lundmyr of Sweden, inköpta idag


Snuttefilt 249:- Denna köpte vi innan han föddes.

Lundmyr of Sweden hittar ni här för er som inte har någon butik i närheten.


Ni som inte vet...

eller är nya läsare så har jag alltså bytt blogg. Det här är min gamla Lyxmamman. Kände att jag ville ha lite förnying nu när lillebror är född och vi bor på ny ort sedan i december förra året. Vore kul att få in vissa inlägg här från den gamla men vet inte riktigt hur jag ska göra än å sen tar det lite tid. Lixom att jag vill ha en design på den här, men det får vänta tills jag har tid helt enkelt. Lite tråkig som den ser ut nu men jaja...den går att läsa iaf och det är huvudsaken.

Som ni märker har ju inte kommit iväg än på promenix för nu fastnade jag här när lilleman äntligen slappnat av å somnat. Det gäller att passa på när tid ges!!

Frisk luft

Då satt man här igen :))  Tack för era kommentarer om sovrummet, det värmer att höra och få lite feedback på det man skapar även om man inte gör sitt hem efter vad andra tycker utan det man själv vill ha! Alla har vi olika smak och tur är väl det. 

Idag är Izan på utflykt till Kulhult och åker pulka med en klasskompis. Blir faktiskt lite avis för det är så roligt å mysigt att åka ut sådär å ta med fika och vara ute en hel dag i vintervädret! Är ju lite svårt att ta med en liten bebis så det får bli nästa år istället, hoppas det är mycket snö då med!

Nu snart är det dags för en promenad med Lion och jag ska nog försöka mig på en lite längre idag, det är ju så skönt! Igår kunde jag inte sluta gå för vädret var perfekt att promenera i och luften va helt underbar...så jag fick mersmak, hehe!! Men frågan är vart jag ska gå...hmm??

Hoppas ni får en bra dag för som vanligt tänker vi ha det!

Äntligen lite bildbevis

Detta har jag gjort sen igår. Satt upp hyllor, sänglampor, gardiner och spegel. Det tar lite tid när man har en liten men nu är det så gott som färdigt. Det är bara lite tavlor som ska köpas och sättas upp, funderar på att göra egna men tiden va det ja...

Imorgon ska jag se om jag kan köpa nya gardiner till vardagsrummet för vi har fortfarande kvar julgardiner där, visserligen svarta med silver men ändå. Så när det är fixat fotar jag även det.

Sovrummet före



Efter


Före


Efter


Före


Efter




Tapeten i "dagsljus"




Så vad tycker ni??


5 timmar och 40 minuter...

...är vad jag fick sova i sträck inatt!!! Älskade Lion fick mat vid 21 igår och en halvtimme senare sov han och slog upp de små söta ögonen 05.40 utan avbrott! Det är det längsta han sovit sammanhängande och det känns super :)

Han ser för skön ut nu när han ligger i min famn och tar i för kung och fosterland tills han blir alldeles röd i fejan och skrattar emellan tryckningarna...hahaha...doften däremot är inte lika glamourös!


Idag väntar ännu mera pyssel i hemmet och förhoppningsvis får ni bildbevis på det lite senare! Jag orkade inte vänta längre på att sambon ska borra upp sakerna i sovrummet utan gjorde som en handywoman som jag...KAN SJÄLV!! Äntligen ska gardinerna upp som jag köpte för 3 månader sedan...

S stannade kvar i Norge tills idag för att jobba ikapp lite så framåt sen eftermiddag är han hemma igen! Han va lite orolig att natten skelle bli jobbig för mig för när han sov kvar förra gången så va det enda natten Lion höll mig vaken, men så blev det inte denna gång utan tvärt om!!

Häpp nu måste det bytas blöja å sen blir det ett träningspass för min del.

Önskar er en härlig dag!!


Lillebror somnade gott hos storasyster igår innan kvällsmaten!

Böcker och annat tjat

Brr va kallt det är att vara ute å gå, tur det finns mössor å vantar som värmer skönt! Inte gick det fort på promenaden för att Izabelle va med men vi stod ju inte still iallafall! Vi hittade lite böcker som ska läsas flititgt av mig för jag är ju tvungen att läsa Izabelles oxå eftersom hon inte kan läsa så fort än. Men det är en mysig stund vi har innan hon somnar med lässtund och just nu är det Sigge böcker som gäller. Det handlar om en tjej som är lika gammal som henne som har börjat på en ridskola å hennes favoritponny heter Sigge. Gissa om Izan tjatar om att få börja rida igen...hehe. Kanske blir det till hösten om det finns plats. Det måste ju vara när jag kan springa brevid henne och det går ju inte nu.
Jag hittade en två böcker till mig som handlar om gi-metoden och om träning efter förlossning. För nu ska alla överflödiga kilon bort en gång för alla! Hoppas böckerna ger mig nått bra, med det tror jag!

En liten envis kille ligger brevid mig här i sin babysitter och kan inte betsämma sig om han ska sova...trots gungning...


Mellanmålstips

Måste bara tipsa er om detta underbara mellanmål som får sötsuget att försvinna och hungern att lägga sig lite. Den har funnits ett tag på marknaden och det är nog min favorit bland keso-sorterna! Testa...ni kommer inte bli besvikna!


En vanlig dag

Måndag igen och mannen är i Norge å lämnar Lisa och jobbar så vi får se hur Lion är idag för han brukar passa på att vara lite gnällig när jag är ensam med han. Fast jag är ju inte riktigt ensam, har ju Izabelle hemma och hon har sportlov denna vecka. Hon är duktig på att hjälpa mig med alla småsaker som ska göras i hemmet och sen att passa Lion om jag behöver göra saker som att gå på toa, duscha eller laga mat. Så vi ska nog klara denna dagen galant, med rätt inställning så fixas allt!

Efter lunchen ska vi ta en promenad till biblioteket å låna nya böcker till henne och jag kanske oxå hittar något bra och inspirerande att läsa. En GI-bok hade inte varit fel men vi får se vad som finns där.
Nu är det någon som är jätte hungrig hör jag så bäst att sluta nu.

Ha en skön dag!

Syskonkärlek

Usch va tomt det är när min son åkt hem till Stockholm...å va jag saknar han :(
Det börjar bli jobbigare å jobbigare att säga hejdå, fast jag vet att han har det jätte bra hos sin pappa så svider det ordentligt. Han är så duktig med Lion och han är så stolt över sin lillebror, det värmer i mitt hjärta när jag ser hur mycket han älskar sin bror!!

Mina älskade söner...KÄRLEK!



Krångel med blogg.se

Postade det senaste inlägget för 4 timmar sedan men det visades tydligen inte fören jag fick posta det en gång till. Någon mer som har krångel med det?? Kanske ska överge blogg.se? För det är ju inte första gången det händer med den här bloggen utan jag är 8/10 gånger tvungen att posta dubbla gånger...hmm...


Alla hjärtans dag <3

God middag!

Idag är det alla hjärtans dag och det är väl ingen som kan missa det antar jag. Själv tycker jag det är en vanlig söndag som alla andra förutom att man kan mysa lite extra med sina nära och kära. Vi har hela huset fullt med barn idag så någon egen tid för mig och Samuel blir det inte, men det är så när man har barn. Istället får man laga en god middag hemma och tända en massa ljus och ta sig tid att göra något med dem. Här ska vi spela bowling fast inte på riktigt utan med Wii spelet och det är lika roligt det, iallafall uppskattar barnen det väldigt mycket när vi spelar med dom!

Gör ni något särskilt en dag som denna?

Lilleman ligger i sin babysitter och försöker hålla ögonen öppna så länge det bara går för man kan ju missa något om man somnar :) S och flickorna är och tvättar bilen, Rasmus spelar dator och jag bloggar. En härlig kompott, haha! Hade ju tänkt att träna en sväng medans Lion sover men han tycker nog att hans mamma ska ha överflödiga kilon ett tag till. Visserligen har jag tränat 3 pass denna vecka men hade inte varit fel med ett till! Har kommit till den där punkten där jag blir lite rastlös om jag inte tränar och det kan vra lite frustrerande ibland när man inte kan göra det när man vill utan man måste verkligen anpassa sig efter lillbossen. Men nu ser jag att ögonen börjar stängas och nappen åkt ut...hehe...det betyder träningsdags snart för min del!!!

Ha en jätte mysig dag!

Kram från mig och minibossen!




Det gick bra!

Bvc besöket gick jätte bra igår och det blev aldrig någon diskussion med sköterskan utan hon förstod och stöder mig i mitt beslut. Jag som hade byggt upp värsta scenariot med en arg sköterska som skällde på mig för att jag inte ville amma mer. Tänk så dumt man tänker i förväg och spenderar en massa energi och är orolig för något som inte ens är ett problem, det är så typiskt oss tjejer.
Iaf så vägdes han och som jag trodde så väger han över 5 kg!! En rejäl liten bebis har vi :) Men det är skönt att veta att han får i sig tillräckligt med mat och att han mår bra. Det gjordes även test på om han klarade att hålla upp huvudet när han ligger på mage och det visade han upp med stolthet, haha. Sköterskan berömde han eftersom han är riktigt stark och kan hålla upp huvudet som en 3-månaders bebis. Gissa om mamma var stolt =))

Han har börjat och sova riktigt bra oxå även om han på dagarna sover lite mindre. Men vad gör det när han sover från ca 20-21 till 07 på morgonen med 1-2 måltider under den tiden, så jag klagar inte. Det är bara skönt att få in rutiner och jag hoppas att det håller i sig. Vi har faktiskt bara haft en vaken natt sen han föddes och det är jag väldigt tacksam för.

Så här ligger han nu å sover middag! Han la armen om sin Bamsen så sött!




Lunchtime

En god och nyttig lunch blev det idag. Har ju tappat 1,5 kg denna vecka hittills så jag är så glad!

Provade med lite creme fraiche och riven ost å det smakade finemang!!

3 ägg
5 färska champinjoner
5 körsbärstomater
2 msk creme fraiche
lite riven ost
salt och peppar


Gårdagens skörd!

Inte blev det mycket shopping igår men liite...Konstigt det där när man har lite pengar att kunna shoppa för å då uteblir lusten totalt och jag blir snål så in i attan, hahaha!

Men Lion fick en present från gammelfarmor (min farmor) som jag hade spanat in ett tag, kanske lite tjejig men den är så söt å jag ska se till så Lion blir lika förälskad i den som jag är!!

Så detta bidde det igår...

Bamsen (Lotta på Bråkmakaregatans gosegris) VISST ÄR HAN SÖT!!!



Å detta blev det till hemmet...lite ljus som ska placeras i ett fat


Nu måste jag fixa ornign mig å lilleman för vi ska till bvc för vägning å jag ska berätta för sura sköterskan att jag ska sluta amma...håll tummarna!!

Buss eller Bil?

Väntar på att dottern ska komma hem från skolan så vi kan åka in till stan, ska bli skönt att komma ut lite. Men frågan är om man ska ta bilen eller bussen?? Jaja...inget stort problem precis.

Imorse när jag vaknade så var jag pigg och kände mig full av energi för första gången på väldigt länge. Å detta trots endast 4 timmars sömn med en son sparkandes i sidan å ett antal tutt-tappanden! Men innan jag somnade igår så skrev jag för första gången ned saker i min Jag-är-bra bok tillsammans med vad jag är tacksam för och vad jag vill ha hjälp med. Det är en del av utvecklingen att skriva ned minst 3 saker varje kväll vad man tycker man varit bra på och vad man är tacksam för och vad man vill ha hjälp med. Låter fånigt men helt ärligt så hjälpte det mig imorse att vakna med ett humör som var på topp!!!

Så nu tar jag med mig mina två kiddos på staden och fortsätte njuta av den här dagen!

Min son å jag

Idag har jag varit så trött hela dagen och sovit en lång stund nu på eftermiddagen. Jätte skönt men det känns som det förstört en hel dag nu. Skulle ju ha tränat ett pass...Å nu verkar lilleman inte så nöjd så jag får väl träna senare eller inte alls.

Jag försöker iallafall att släppa på mitt samvete att inte amma och jag har tagit steget att ge ersättning efter amning eller bara det. Han har ett snuttbehov som jag har så svårt att ta ifrån honom, men det värsta just nu är att han har svamp i munnen och de har smittat mina bröst igen så de gör så ont! Hur gör man? Någon som har erfarenhet av detta?? Vet inte hur många gånger vi penslat nu å det blir inte bättre. Jag slipper iaf att amma han en gång i timmen numera, han äter med 3-4 timmar imellan och det är skönt att han blir mätt nu!

Funderar på att ta mig in till stan imorgon och se om jag hittar något fint till hemmet!

Ha en skön kväll!



Lion som är på väg att bli ledsen.

Min självkänsla

Åter i tjänst :)

Jag brottas med min självkänsla och gjorde häromdagen ett test för att se hur dålig den var. det sämsta man kunde få var 56 poäng. Jag hade 55....

Det är nog inte så många som trodde det om mig för jag ger kanske sken av att allt är bra å så. Men nu vet ni, och jag med. Så det är bara att fortsätta minska på poängen genom att läsa bra böcker (Mia Törnblom) och skriva dagliga ord till sig själv. Att det ska vara så svårt att hålla självkänslan uppe? För 2,5 år sedan så var jag på topp när det gällde mig själv. Jag älskade mig själv, livet och allt som var omkring mig. Jag var lugn och harmonisk. Det felet jag gjorde då var att jag inte vårdade mig själv utan jag lät allt fara fram i 300 knyck utan att stanna upp. Det ledde till att jag gick in i väggen i november-07 och blev sjukskriven. Sen har jag nog aldrig blivit "frisk" utan bara låtit tiden gå och fast jag vet hur man ska ta hand om sig själv så löser man det inte själv. För några dagar sedan var jag nära på att ge upp för man orkar inte allt tillslut. Jag borde ju vara lycklig för jag har nyss fått ett barn...men trots att man är lycklig över sina barn så betyder inte det att man är lycklig i sig själv eller med allt omkring. Så nu har jag tagit det väldigt lugnt ett par dagar och försöker att inte ha några måsten eller få dåligt samvete för saker jag INTE gör. Men det är lättare sagt än gjort.

Det senaste jag får dåligt samvete över är att Lion inte blir mätt av min mat utan jag är tvungen att ge ersättning. Och de som haft krångel med amningen vet att det får en att tycka att man är dålig mamma för att man inte kan amma som man ska. Samhället säger att man SKA amma, och självklart önskar jag att jag kunde göra det på heltid men när det får mig att må dåligt och bli stressad så måste jag lyssna på min kropp. MEN sen var de det här med självkänslan...eftersom den inte existerar hos mig just nu så mår jag ännu sämre av att jag tänker som jag gör. Tycker jag är en dålig mamma som inte ger mitt barn det man ska, bröstmjölk. Jag ammar så gott jag kan men han blir inte mätt och då får han ersättning. Varför ska man behöva känns sådan stress över detta?

Jaja...det blir nog bra. Ett långt inlägg men väldigt ärligt.

Spa-dag?

Ska jag ta ett pass på crossen idag iaf?? Känner hur jag faktiskt längtar efter att få svettas litegrann, haha! Sen har jag inte bestämt om jag ska slinga håret på mig själv eller om jag ska vänta? Har ju nästan alltid färgat å slingat mitt hår själv men nu är det ett tag sedan..typ över ett år...så jag är lite osäker. Sen har jag en flaska brun-utan-sol som jag gärna skulle använda på min bleka kropp. Kanske skulle jag ta en spa-dag där jag sköter om mig själv lite, har ju inte blivit så mkt av den varan.


Götti!

Nu vankas det FREDAGSMYS...Mmm...






Trevlig fredag

Nu har jag varit och lämnat min dotter hos sin pappa. Känns lite tomt som vanligt, tur jag har Lion.
Dagen har gått i en rasande fart men har fått lite vettiga saker gjorda och hunnit med ett 40 min pass på crosstrainern. Så nu har jag tränat 3 dagar i sträck så imorgon blir det nog vila för att kroppen ska orka fortsätta träna, behöver kanske inte chocka den alltför mycket.

Igår va jag å shoppade loss på stan för mina födelsedagspengar och fick en del saker! Har varit emot att handla kläder innan jag gått ner i vikt men fick inse att jag va tvungen att skaffa lite nytt eftersom nästan inget passade eller va slitet. Inte så kul att handla största storleken men så är det nu. Ska verkligen bli roligt den dagen jag kan köpa mindre storlek.

Nu ska jag hänga lite tvätt och ta ett varv med bästisen (en blå Electrolux), sen ska det göras burritos och äpplepaj till kvällen!

Jag är laddad!

Ska snart ta ett 40 minuters pass på crosstrainern och då passar jag på att titta på ett´avsnitt av DH under tiden! Mycket lättare att träna om man har något underhållande att stirra på, iaf tills man har skapat ett behov av att träna och det tar väl ca en månad skulle jag tro!

Jag har ju ganska många kilon jag ska ner innan jag är nöjd, närmare bestämt 20 kg så det är bara att ta tjuren vid hornen å sätta fart! Alla kilon jag gick upp under graviditeten är borta å några bonus kilon till =) men de är de där 8 sambokilona som kom när jag träffade Samuel och dedär andra 12 som smygit sig på innan det.
Den här sommaren ska jag oxå kunna ligga på stranden UTAN att dölja min kropp. Sen att tuttarna kommer hänga å eka det är smällar man får ta, kan ju inte få en perfekt kropp eller en kropp man hade innan kidsen. Huvudsaken är att jag blir nöjd!

Igår körde jag ett 40 minuters pass så jag är på G.



Inte riktigt så lyxigt har jag det. Bilden är googlad.


Överlyckliga Lion

Igår så blev det äntligen inhandlat ett babygym och en babysitter! Tyvärr så blev det inte det gymmet jag ville egentligen för det kostar peng å peng har vi inte möe av just nu :(   Men det blev ett som han förhoppningsvis kommer ha glädje av iaf och även när han blir lite större då man kan ligga på mage och sitta upp och leka med det. Det jag ville ha var ett Mumingym..de är såå söta. Men man kan inte få allt här i världen...å andra sidan är det ju Lion som ska tycka om det och inte jag, hehe.
En babysitter fick han med som det är fullt liggläge på och gungfunktion, väldigt praktiskt tycker jag. När Izabelle va bebis hade hon en sådan och den användes väldigt flitigt eftersom hon kunde vara med mig överallt och när hon blev trött så somnade hon och jag sänkte till liggläge. Tror hon använde den fram tills hon var nästan ett år...hon ÄLSKADE sin babysitter och låg länge där och drack välling :) Får se hur Lion kommer bli med allt sådant där för han är så enveten och ska ligga nära mig...helst MELLAN mina bröst JÄMT. Fast nu har han faktiskt börjat kunna ligga längre perioder i sin säng och det är så skönt för då får man lite gjort och på nätterna så får man åtminstone ligga 3 timmar utan en bebis som ligger och trycker ut mig på kanten.

Han har nästan precis somnat nu så jag ska passa på att ta ett träningspass på crosstrainern eftersom det snöar som attan här i Skövde, och dra en vagn i 30 cm snö är inget jag känner för idag.

Så här glad blev Lion för sitt babygym.





Idag är han 5 veckor!

Den 18 januari så fick jag första medvetna leendet från min son. Det är en sådan underbar känsla, att få se sitt barn le för första gången och göra det på riktigt! Han log 4 gånger på rad men sen tog det en dag innan han log igen.

Idag så gjorde han ytterligare ett framsteg i utvecklingen. Han fick syn på sin musikmobil över sängen och blev tokig när han inte kunde röra dem. Har väntat på det ögonblicket så vi kan åka och köpa ett babygym till han. Vi har liksom väntat med alla saker och köper det när det börjar bli dags istället för att inhandla allt innan han kom. Tror det bara är förstabarns föräldrar som gör det och helst 5 månader innan..hihi. Men jag har ju själv varit där för 14 år sedan och jag var oxå en sådan mamma som hade allt förberett flera månader innan. Jag t om gjorde iordning ett rum, som han fick när han var närmare 1 år...

Nu sover han middag och sedan blir det till att åka iväg till babyproffsen och inhandla lite saker som jag ska fota senare! Bäst för mig att passa på att göra saker nu som man inte får gjort med en unge på armen ;)



Gose Lion som sover gott!

Att lära sig

Nu sitter jag med sista familjemedlemmen Lion i knät...hur mysigt som helst! Den kärleken man har till sina barn går inte att jämföra med något annat och heller inte att beskriva helt. En oändlig kärlek är vad det är och jag är lyckligt lottad att få känna den kärleken. För det är inget självklart att få privilegiet att vara gravid och föda fram ett barn tyvärr. Jag lider med alla som går miste om det och önskar inget hellre än att alla kunde fått den möjligheten.
Jag har fått bära och föda fram 3 helt underbara barn och jag njuter av varje sekund med dem! När jag var 20 år fick jag mitt första å nu är jag 34 och den minsta är 1 månad och 3 dagar. Man har utvecklats som mamma under dessa år och man ser saker och utvecklingen av barnen med helt andra ögon nu. Ska jag vara ärlig så var jag inte mogen eller redo för ett barn när jag var 20 år men alternativet att ta bort det fanns inte. Utan istället fick jag lov att mogna och ta mitt ansvar. Det första barnet blir ju oxå det man tar lärdom av mest och nu med 3:e så har man lite mer kött på benen men abslout inget proffs. Så är det hela livet, man lär sig olika saker och ibland lär man sig av sina misstag, men inte jämt.


Att blåsa liv!

Hej och välkomna hit!

Har länge funderat på att skaffa en ny blogg då mitt liv ser lite annorlunda ut än det gjorde för 2 år sedan! Men sen är det svårt att slita sig från den man haft ett tag och faktiskt skrivit massor i.
Måste erkänna att jag är rätt trött på alla modebloggar, vilket syfte har de? Det här är inte en modeblogg men givetvis kommer det komma tips på klädköp för mammor och barn så småningom för det hör till mina intressen.
Förutom det så älskar jag att laga mat, baka, sy, inredning, hälsa, barns utveckling och mycket mer!! Mitt syfte med denna bloggen är att skriva tips och tankar till de som vill ta emot det oavsett ålder eller kön men det kommer utgå från mina intressen i grunden. Sen har jag mer visioner om detta men det kommer!!

Jag har lagt ett liv bakom mig som innebar mycket skit och destruktivitet. Har fått nog av alla motgångar och har därmed bestämt mig en gång för alla att se på livet med nya ögon. Man kan inte fortsätta leva i det som varit utan man måste ta sig ur det innan det äter upp en. Jag kommer skriva om mitt liv i kort som det varit, men det blir inte nu för just nu måste jag koncentrera mig på nuet och framtiden! I den gamla bloggen tappade jag bort mig, visste inte vad jag skulle skriva eller hur. Men nu vet jag och det ni får se här är sanningen om mig och INGEN FÖRSKÖNING AV MITT LIV!!!




RSS 2.0