Första dagen avklarad!

Sent inlägg men egentligen är ju klockan bara 22.30!

Resan hit gick super bra och Lion skötte sig exemplariskt förut de sista 5 minuterna då han hade fått nog av att sitta fastspänd. Resan tog 6 timmar å 20 minuter med tre stopp, lååångt när man är liten å stor med för den delen :)

Efter att ha kämpat med tre barn ett bra tag på förmiddagen kom vi äntligen iväg till backarna. Kan ju bara upplysa om att vi tog god tid på oss på morgonen att hitta allt, packa allt å få på alla kidsen alla kläder. När vi sen hade hyrt skidor till tjejerna så skulle de upp i backen direkt. Jag var lite tveksam till hur Izabelle skulle reagera när hon väl stod på ett par skidor (hon hade ju ingen aning om hur ett par pjäxor såg ut) men hon tyckte det var så kul å innan vi åkte tillbaka till huset så klarade hon att åka ner helt själv från barnbacken med rullband! Gissa om jag är stolt över henne, å hon över sig själv, hahaha! Lisa var det lite värre med för när hon hade åkt 2 gånger var det inget kul längre. Får se om Samuel lyckas övertala henne om att försöka imorgon igen. Rasmus ramlade tyvärr å slog i svanskotan så han är lite försiktig på snowboarden.

Jag tänkte ta med Izan upp i lite större backar imorgon så då får vi se om hon fortfarande vill åka efter det. Bara jag orkar hålla emot när vi ska ner. Nog för att jag promenerat å crosstrainat en del så är mina lår helt möra nu. Men vi är båda envisa så det ska nog gå!!




Märtabacken i Lindvallen


Rasmus å Izabelle


Premiärturen i rullbandsliften

Återkommer imorgon med fler bilder!

Kram

Vi drar till fjällen!

Så där, då har vi packat allt tror jag! Nu väntar vi bara på S som är å hämtar en takbox så vi kan packa in det sista där innan vi far! Å vad jag längtar att få komma iväg, å barnen är förväntasfulla, hihi. Ska bli intressant att se deras miner när de får se de stora backarna, för ingen av dem har vart uppe i fjälle förut! Stora sonen har varit uppe i Lindvallen så där blir det ingen överaskning.

Det kommer ta minst 7 timmar innan vi är uppe från det att vi åker så ikväll får ni veta hur långa färden gick med en liten i bilen och två tjejer som ska ha ALLT rättvist :)

Ha en fin söndag!!!


En dag kvar...

...tills La Familia ska packa in sig i bilen å åka till Sälen!! Har inte börjat packa än och det är massor av saker som måste inhandlas å planeras. Å så hade vi tänkt träffa bror å fru ikväll med...hmm...inte säkert vi hinner detta :( Men vi får se, dagen har ju bara börjat! Så nu vet ni varför jag inte kommer sitta här idag men hoppas jag kan bidra med något mer inlägg innan kvällen! Datorn ska självklart med så ni kan följa oss däruppe med =))

Önskar er en fin lördag!!

Kärlek å kram


En dag kvar...

...tills La Familia ska packa in sig i bilen å åka till Sälen!! Har inte börjat packa än och det är massor av saker som måste inhandlas å planeras. Å så hade vi tänkt träffa bror å fru ikväll med...hmm...inte säkert vi hinner detta :( Men vi får se, dagen har ju bara börjat! Så nu vet ni varför jag inte kommer sitta här idag men hoppas jag kan bidra med något mer inlägg innan kvällen! Datorn ska självklart med så ni kan följa oss däruppe med =))

Önskar er en fin lördag!!

Kärlek å kram


Vårkänslor

Å så hittade solen hit å jag å barnen var snabba med att ge oss ut på promenad, en låång en! Så underbart att slippa ta på en massa kläder på Lion. Han låg i sin bagn i fleecejacka å jeansanoraken över och ett par fleecebyxor! Han tyckte det var urskönt för han somnade redan innan vi hade kommit ut genom dörren å det har han bara gjort en gång förut...hahaha! Han fullkomligt avskyr en massa kläder så han inte kan röra sig. Men nu var han så nöjd, å jag med!!

Izabelle fick även med "lilla" mig på ett kort! Inte snyggaste outfiten precis men vi var ju på promenad å inte modevisning, hihi!



Prinsen var nöjd som sagt!



Å prinsessan fick cykla så lyckan var total för alla tre =))




Inte mycket snö kvar nu...det kallar jag vår!!!

Ha en underbar kväll!!

Love

Tandlös igen :)

En sån underbar fredag det är idag!! Lion lät mamma få sova ut ett par timmar till efter att Izan gått iväg till skolan.
Blev lite sent igår för jag tog med barnen å åkte en sväng till mamma på kvällen för att kolla in lite Aloe Vera produkter. Så ett par saker blev det å en hel del skratt, hihi! Hon bjöd på ostbricka oxå..å det tackar man inte nej till ;)

Göör trötta barn blev resultatet men händer det någon gång ibland så är det helt ok att ha en prinsessa som är lite grinig å en prins som vaknar 06! Jag känner mig iaf utvilad å full av energi =))

S har åkt iväg till Norge för att jobba å hämta sin dotter inför resan på söndag. Så jag å barnen får en ensam dag å kväll, men det kan faktiskt vara lite skönt ibland tycker jag! Ska snart skriva en lista till sonen vad han behöver ha med till Sälen. Han ska åka upp med S föräldrar eftersom de bor i närheten. Måste även börja packa vårat bagage...phuu...det blir en del! Fast först ska jag göra helgfint här hemma å tvätta, städa å fixa mys inför Let´s dance finalen ikväll! Hoppas Claudia vinner för hon är riktigt duktig å värd att vinna, heja heja heja!!

Min "lilla" prinsessa var så stolt imorse när hon gick iväg till skolan för igår tappade hon en tand!! Det skulle hon visa för sina kompisar idag..hahaha! Å tandfén?? Jorå den här gången kom hon ihåg henne första natten ;)



N.B.O.T.B

Givetvis kunde jag INTE släppa tanken på mina pärlor igår (ursäkta tjatet) och jag fortsatte jakten som sagt. Fick en sådan känsla att de låg i en låda med julsaker så som tur var så hade jag inte burit ut dessa i förrådet! Om ni såg förrådet skulle ni förstå varför jag önskade att de inte låg där. Jag städar å gör fint där ute å sambon river till...suck. Men efter Sälen ska jag se till att få vårfint därute igen å nåde den som river till det igen, hehe.

Iaf så öppnade jag låda nr 523 med julsaker å givetvis den låda jag inte hade packat utan en viss sambo (nämner inga namn) och DÄR VAR DOM!! Jag vart överlycklig, jag hade inte fått ett senilsammanbrott å slängt dom utan någon annan hade lagt dom där så fint!




Jag var ju på mvc igår med för efterkontroll och fick en OK-stämpel för bra knipövningar, hihi! Så nu är det fritt fram för all träning...YEES!!!
Efter det firade jag med att klippa mig (inte gjort sedan i juli) å nu har jag inget blont kvar i mitt hår så det blir till att försöka sig på det själv innan vi drar till fjällen. Å inte nog med det utan sen drog jag till Kanarieöarna i 18 min...gissa hur skönt det var!!!

På vägen till bilen fanns ju Lindex med så en snabbvisit därinne å några plagg rikare å sambons kort några kronor fattigare *fniss*! Lion växer väldigt mkt så kläder i stl 68 för hela slanten blev det å prinsessan fick ett par fina tights! Hittade ju likadana turkosa jeans som hon har till Lion...gulligt!



Body med text: New Baby On The Block å turkosa jeans, bägge från Lindex
Någon blev trött under fotograferingen...

...å surade till ordentligt i sin nya pyjamas...


...så han slapp posa mera!


Å prinsessan fick dessa ubersöta blommiga tights från Lindex


...och nya gympakläder från Stadium


Puh...det blev långt inlägg men nu vet ni vad jag gjorde igår!

Idag ska det tränas och städas och så förbereda inför resan. Men jag hinner nog skriva nått mer inlägg innan jag somnar ikväll!

Ha en jätte fin dag!

Love and hugs!


Grr....

Har lite idétorka nu vad man ska skriva om. Känns som jag bara återger samma saker hela tiden.

Igår skulle jag ju sätta mig å pyssla ihop några hjärtan med pärlor i å hittade inte mina andra pärlor som jag trodde låg uppe i min pyssellåda. En stor genomskinlig ask full med pärlor å tänger, den ska väl inte vara så svår att hitta? Men jag har bokstavligen vänt upp-och-ned på HELA huset utan att hitta den där asken eller boxen. Jag är så frustrerad för det sätter stopp för mina pysselplaner plus att det finns pärlor för ganska mkt i den å förmodligen har jag råkat få med den i saker som slängts. Finner ingen annan orsak till att den är borta. Blir så ledsen över detta! Fast inget ont som för något gott med sig..jag tömde 3 lådor å fick rensat bland mina saker på köpet så det var ju bra.

Jakten på de försvunna pärlorna fortsätter i förrådet å alla tusen lådor där ute en annan dag. Nu ska jag dricka min 3:e kopp kaffe å sen ta tag i vardagrummet å se om det kan förvandlas till ett annat vardagsrum å sen vid två-tiden bär det iväg till mvc....


Ta hand om er idag!


Ett hett bad ikväll kanske får mig att glömma mina pärlor....

Dom passade!

God morgon!

Jag som hade hoppats på lite sol idag men här är det grått :( Kanske kommer den fram lite senare idag, tur jag har mitt pyssel :)
Måste börja tänka på packningen inför Sälen på söndag, är ju en del som ska med! Bara Lions saker kommer ta upp halva bagaget...hmm... Det ska bli så mysigt att komma upp till den underbara luften å alla stora backar. Har inte bestämt mig om jag ska åka snowboard eller skidor, vill inte skada mina knän igen som jag gjorde sist jag åkte snowboard. Men det är ju såå mycket roligare att åka bräda!
Jag hade som mål att komma i mina skidbyxor å för några veckor sedan var det stenkört, det fattades en 7-8 cm runt höfter å mage för att de skulle passa. Men i söndags var jag bara tvungen att se hur mkt det var kvar för att jag skulle få på mig dom. Å till min stora förvåning så gick dom på!!!! Visserligen sitter dom gjutna men de är på å jag kan röra mig, hihi. Har jag tur å är duktig att träna i veckan så tappar jag säkert ett par cm till!

Nog om det.

Nu ska jag ta på mig skorna å hoppa upp på crosstrainern tills Lion vaknar...kan bli allt mellan 5 min upp till 40!

Ha en fin dag!


Glömde

...visa lilleman oxå...han hade det mysigt imorse *fniss*





Ätit har jag iaf gjort idag!

Lill plutten eller minibossen har varit mer mammig än någonsin idag så det har inte blivit mkt gjort mer än lagat mat, matat han, bytt blöjor å lekt heela dagen lång! Jag har tränat i 30 min...det var min egentid idag! Men jag klagar inte, är ju ingen katastrof om man inte städar varje dag!

Idag tog jag steget å gick med i Giviktkoll.se för att hålla koll på hur mkt jag stoppar i mig per dag. Har ju inte gått ner så mkt i vikt de sista 2 veckorna så jag misstänker att jag inte äter tillräckligt eller rätt fördelat. Så idag har jag ätit och ätit...

Mozarella och tomatsallad med parmaskinka



Recept:

125 g mozarellaost
2 tomater
1/2 röd lök
1 msk olivolja
färsk basilika
några skivor parmaskinka ca 100 g



Kycklingfilé i vitlöksgrädde



Recept:

Kycklingfilé i vitlöksgrädde 2 pers

2 kycklingfiléer á 200g
2 msk olja eller smör
salt och peppar

2 dl grädde
2 vitlöksklyftor eller vitlökspuré
1 tsk salt
1 krm cayennepappar
4 soltorkade tomater

Pensla kycklingfiléerna med oljan och grilla i ugn i 175 grader tills innertempen är 70 grader.
Blanda grädde, vitlök, kryddorna och hackade soltorkade tomater och häll över kycklingen
och låt vara i ugnen i ca 10 min till.

Servera med grönsallad


Nu ska jag kika lite mer på tv innan mina blåa säger godnatt!


Hemslöjd

I fredags passade jag på att besöka Slöjd-Detaljer i Skara när jag hade lämnat av prinsessan hos sin pappa! I den butiken finns det mkt roligt...hade glömt av att den fanns, hihi! Den är i stil med Panduro fast lite mer inriktad på just slöjd. Så nu har jag köpt roliga saker förstår ni...här ska slöjdas för fulla muggar! Resultatet?? Kanske får ni se det snart!

På onsdag är det dags för den efterlängtade efterkontrollen på Mvc. Hoppas allt är som det ska så jag kan börja träna på allvar nu!

Annars är det en helt vanlig måndag här hemma!



Mamma-Son-Eftermiddag

Nu har jag med sett den..New Moon...hihi! Man kan ju inte låta bli att bli förälskad i Twilight storyn...den är helt underbar! Det enda som är lite tråkigt är ju den där spänningen som aldrig infinner sig när man läst böckerna utan man vet vad som ska hända. Fast man vet ju inte hur de filmat det hela så det är väl lite spänning :)
Längtar tills 3:e filmen kommer i juni....det är lååångt dit ;)

Idag ska jag å äldsta sonen till stan å fika å kanske shoppa lite! Hoppas Lion accepterar att jag är borta ett par timmar, han brukar ju sakna mig nått enormt! Är faktiskt inte bara positivt med en mammig bebis, för man kanske vill göra något utan han ibland. Men det blir väl bättre om jag tränar han att vara utan mig korta stunder. Borde ju klippa mig med för det är väldigt längesen jag unnade mig det...typ ett halvår sedan *skäms*.

Snart dags att byta hallonblöja för lilleman tar i för fulla muggar nu ;)

Ha en mysig söndag!


Mys Lördag

Lion fortsätter att sova på nätterna utan matavbrott och vaknar runt 06.30 som vanligt, oavsett vilken tid han lägger sig på kvällen. Det är som han har en inbyggd väckarklocka, hihi! Så imorse vaknade han halv sju. Vi bytte blöja och gav mat och sen låg han mellan oss ett par timmar utan att sova, fast vi sov. Han är så duktig lill-plutten och jag är en mycket stolt mamma!!

I eftermiddag ska vi iväg och träffa S moster och kusiner med respektive familjer, ska bli jätte mys och roligt! Å ikväll blir det NEw Moon....ÄNTLIGEN...som jag har längtat efter den filmen!!! Det var ju inte riktigt läge att se den på bio när jag var höggravid och hade problem med ryggen, men nu är den snart i mina händer...moahaha!!!

Ska upp å väcka min tonåring till son som älskar att ligga å sova länge på helgerna! Hade tänkt ta med honom på en fika idag men har insett att tiden inte räcker till för jag vill inte stressa å sen kommer det vara ap-mycket folk på stan. Så det får bli imorgon! Då ska vi ha en mamma-tonåring-mystid på stan utan Lion....


                                                 Våran Rocker!!


Stoor kille!

Inte var det mkt fel på mina beräkningar hur mkt han vägde, hehe. 6280 g är han uppe i och 63 cm lång. Han följer sina kurvor perfekt! Jag är så stolt över min lille guldklimp (klump) hahaha!
Efter vägningen var vi med på sångstund fast Lion var nog lite väl liten för han somnade! Men lite mysigt var det å sen fick jag prata med ett par andra mammor.

Sen har jag fått första positiva samtalet från försäkringskassan idag...det kan få en sån som mig att bli glad en grå å trist dag som denna!

Nu ska jag planera maten...ingen som vill åka å handla för mig??

Bvc dags igen

God morgon FREDAG!

Det verkar som Lion har fått in en sovrutin nu! Han somnar mellan 20-21 och vaknar 06.30 utan att äta på natten, har gjort det i 3 nätter nu så vi håller tumamrna för att det fortsätter så!! Imorse somnade han om å sover fortfarande....hihi! Men snart ska han upp för vi ska ta en promenix till bvc för vägning och mätning. Jag tippar på att han väger runt 6,2 kg nu...våran lille kompakta sötnos! Det märks ju på kläderna för storlek 56 börjar bli väldigt smått.

Ikväll kommer Rasmus hit så det blir en helg med bara söner...så mys! Måste handla oxå...å planera maten. Har inte haft lust de sista dagarna att laga mat utan det har blivit mer ett måste. Så när vi har varit på bvc så får jag sätta mig ner med detta å sen ta med lilleman å handla inför kommande helg och vecka.

Lite kläder till Lion jag shoppade för ett tag sen...


Skjorta och vit body från H&M.


Snygg anorak i denimtyg från H&M.

Besviken

Igår vägde jag mig å till min besvikelse hade jag gått ner 0.3 kg...skit! Men jag får ju skylla mig själv som jag har hoppat över måltider å ätit sent å så vidare. Så nu är jag hård mot mig själv, motion varje dag å äta allt som ska ätas per dag.
Det positiva är att jag får på mig mina rosa velourbyxor jag köpte förra hösten (med hopp om att bli smalare)så några cm runt röva å magen har jag ju förlorat iaf!!

Är man trött på mat utan kolhydrater??

JAAA...för det har blivit mkt samma här hemma...ägg, broccoli å tomater. Haha...nä inte är jag bitter! Ska ägna dagen åt att hitta goda smarriga recept så jag inte faller för frestelsen att ta en potatis eller 100 till maten! För att inte tala om brödet....å va jag längtar efter att göra en god smörgås å frossa i det mjuka saftiga brödet!

Men det är ju inte att tala om då vi om 2 veckor är i Sälen å ska på äventyrsbad med hela S familj. Eller kan man ha våtdräkt på sig???

Zzznark

Har fortfarande kvar ett mål mat idag...å jag måste äta fast jag inte är så hungrig. Idag ahr det varit en tuff dag för jag har varit sjukt trött och lite smågrinig. Kan det vara den lilla bit prinsesstårta som förstörde mitt ketostillstånd? För det känns ju som jag återigen blivit avgiftad..hmm....???

Nu ska jag försöka få min sambo att vilja se Bröllopsduellen med mig...han tycket inte om sådana filmer, men det gör JAG!

Sov så gott alles!!

Som vanligt

Det där med att ta en morgonpromenad sket sig rätt rejält, haha! Lion började bli hungrig igen vid 09.15 så det va bara att göra ersättning å när jag satt å matade han tyckte mina ögonen att en liten nap inte vore fel...å så blev det! Vaknade för en timme sedan å gjorde frulle till mig (var ju meningen att jag skulle äta EFTER promenixen) så nu måste jag vänta minst en timme innan jag kan röra på mig så jag inte får håll. Fast det gör ju inget...snön är snart borta på vägarna igen!!!

Längtar att få de dessa i rabatten!


Bilden är inte min utan jag googlade lite...

Härlig morgon!

God morgon!

Solen skiner idag igen...underbart! Tyvärr har det snöat här igen men det försvinner väl under dagen hoppas jag!

Inatt har Lion sovit mellan 20-06.30!! Så även mamma är utvilad, hihi. Undrar om det funkar denna natten med? Så skönt när han inte vaknar på natten å äter för då får man mer sammanhängande sömn å jag kan vara glad istälelt för grinig ;) hahaha!

Ska kolla igenom lite bloggar innan jag tar en morgonpromenad med lilleman. Sen är jag lite sugen på att pyssla i eftermiddag...hade ju inte varit fel om Panduro hade funnits i närheten....

Ha en underbar dag för det ska vi ha!!

Kram


Bloglovin

Nu har jag lagt till min blogg i Bloglovin om någon vill följa.

Följ min blogg med bloglovin

Morgon är härligt?

Idag är jag såå trött. Lilleman somnade vid sju-tiden igår kväll och tyckte att när klockan var 04.40 imorse att det var dags att gå upp. Jag däremot tyckte inte att det var dags än så vi har haft lite delade åsikter sedan dess, jag å Lion. Men nu sover han å då passar jag på att sätta mig vid datorn. Ska dricka en kopp kaffe till innan jag ställer mig på crossen å kör ett pass. Någon tur till öppna förskolan blir det inte idag, mitt tålamod är inte tillräckligt starkt för att ha en massa ljud omkring mig just nu, hehe. Men på torsdag kanske det blir istället.

En annan sak som hände igår kväll som fick mig att bli alldeles varm inombords var att när jag å Lion stod framför spegeln (han älskar det) så skrattade han på riktigt!!! Det kom en massa gurgel-ljud från hans mun å han SKRATTADE!!! Man blir helt överlycklig när sånt händer för första gången, hihi! Hoppas S får höra det när han kommer hem senare idag!

Solen skiner här idag med så minst en promenad blir det idag oxå. Kanske går jag upp till sjukhuset å kollar i deras lilla butik de har där med massor av fina saker...Cult...Lundmyr of Sweden...Sia....


Nike skor

Syster å hennes dotter åkte hem för ett par timmar sedan så nu sitter jag här ensam igen. Nädå, det är ganska skönt att få heeela soffan för sig själv å båda barnen sover sött! S är kvar i Norge å kommer hem imorgon eftermiddag/kväll.
Funderar på att ta med Lion på babycafe imorgon förmiddag (om jag är pigg) och sen en sväng till biblioteket å låna fler böcker till Izabelle! Sen ska jag fortsätta att tvätta i de nya maskinerna, hihi. Tänk att det kan vara så kul att tvätta för en gång skull!


Så här gott sov syster å Lion förut idag....sött!



Å igår hade Lion skovisning för oss! Han fick dem av sin faster Mirjam med familj.




Godnatt alla söta!


Lite Gi...

Har kommit av mig helt med att lägga ut recept på Gi-mat, sorry! Men grejen är att det har blivit mkt samma mat och efter att man lagat mat, fotograferat å sedan ätit så är man totalt färdig...hihi. Å nää vi har inte slutat äta efter Gi/Lchf. Min sambo har nu efter 3 veckor gått ner 6 kg och jag 4,5 hittills. SÅ nu leder han...suck. Men jag är så stolt över att han fixar detta å fortfarande är sporrad! Jag har bytt vägdag så nu är det onsdag som gäller. Är lite orolig att jag inte gått ner så mkt för jag har hoppat över många måltider för att jag inte haft så stor matlust och det är inte bra för man SKA äta 3 stora mål och 1-2 mellis per dag, det är väl inte riktigt det jag gjort alla dagar tyvärr. Men idag har jag skärpt till mig så nu är det bara middagen kvar å ett mellis...

Igår gjorde jag visserligen en ny rätt men den glömde jag fota...hahaha! 

Gorgonzolafilé med valnötter

Till 2 personer behöver du:

300 g putsad fläskfilé
olivolja till stekning
1/2 purjolök
2 dl crème fraiche
1/2 dl vitt vin
1 tärning kycklingbuljong
100 g gorgonzola
1 dl valnötskärnor

Till servering:
blandade sallatsblad
1 tomat

1. Putsa bort hinnor och eventuellt fett från fläskfilén. Skär den i skivor. Ansa och strimla purjolöken. Hacka valnötskärnorna och skiva tomaten. Skölj sallatsbladen och låt dem rinna av.
2.Bryn fläskfilén hastigt i rikligt med olja på hög värme. Skivorna ska bli gyllenbruna. Ta sedan upp dem och lägg åt sidan. Fräs purjolöken tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt crème fraiche och vin och smula ner buljongtärningen. Smula ner osten och låt den smälta.
3. Lägg tillbaka köttet i såsen och låt puttra i 10 minuter under lock. Servera med hackade valnötter, sallatsblad och tomat


Jag bytte ut purjolöken mot röd lök och tog även i några färska champinjoner. Det blev super gott!!!


Suprice!

Morgonkaffet värmer gott i strupen, hihi. Å snart blir det en sväng med snabeldraken för om ett par timmar händer det grejer!! Inte nog med att de ska leverera våran tvättmaskin, torktumlare och SPIS. Söstra mi med dotter kommer hit på besök...det va ju inte igår precis så det ska bli jätte mysigt att få umgås med dem i några timmar!
Annars har helgen varit full av överaskningar! I fredags kväll kom min söta kusin Stina hit för att se på lilleman och hon hade med sig ett paket till honom. En "skjorta" med fluga och gråa byxor! Och igår kom S pappa helt oförberett hit och hade med sig en prinsesstårta...hehe så det blev lite fusk å det var lövely! Fast precis innan han kom hit så tyckte min mor att det var längesen hon var här så hon kom hit hon med. Jag som låg å sov gott fick snällt kliva upp med två sträck över kinden...hahaha!!! Sen ringde pappa och blev inbjuden av mamma å då helt plötsligt var hela huset fullt!!

Rörigt??? Hahaha...men mysigt var det! Efter att S pappa åkt så tyckte min pappa att vi skulle käka middag så då blev det helt plötsligt söndagsmiddag med...tänk så det kan bli utan att man planerar!

Nu ska jag slänga in dotter i duschen och själv ska jag som sagt dammsuga å sen blir det duschen för min del med....


Vad har ni för planer idag???


Uppfinnartjejer

Det tisslades å tasslades i vardagsrummet och mkt spring i trappan. Gick in till dem och möttes av det här:



De hade byggt varsin soffa i den stora soffan. Hmm...fantasin är det inget fel på iaf!

Söndag igen

God morgon söndag!


Sista dagen på helgen, det går undan när man har kul! Men vad ska man hitta på idag? En sak som jag SKA iaf är att träna ett pass på den där mojängen som står skamset i ett hörn...crosstrainern...Jag tror den har saknat mig de sista dagarna eller veckan..hehe!

Om två veckor drar la familia till Sälen med S föräldrar å systrar med familjer, allt som allt 20 personer i samma hus en hel vecka...det kan ju bjuda på lite spänning!! Det ska bli riktigt skönt att komma iväg upp till fjällen och sitta i solen å få lite färg för jag kommer nog inte åka så mycket skidor. Det får barnen stå för!


Ha en skön dag!


Jag sa ju det...hihi

Grattis till en UNDERBAR sångerska Anna Bergendahl som tog hem segern! För en gång skull röstade Sveriges folk på rätt låt! All lycka till henne i Norge! Hennes låt kommer komma bland de 5 bästa och har god chans att vinna. Bara de andra länderna tycker det samma ;)

Nu ska vi kika på en film vi båda somnade till igår, hihi! Den är skitbra så jag fattar inte varför jag somnade?? Heter nått med Law och citizen...

Tyckte ni rätt låt vann??


Sov så gott...KRAM


Lördagsfin lillkille

En lördagsfin liten kille med nyshoppade kläder! Jag tycker själv att pikétröjan ser lite snobbig ut, hehe! Både tröja och byxor är köpta på H&M, komme rinte ihåg priset bara...




Vem vinner ikväll?

Lillbossen sover middag och flickorna leker för fullt med Barbie och Bratz. Darlingen är och slänger en massa skit på soptippen och jag tar det lugnt...haha...precis som det ska vara!
Röjde lite i förrådet och till min förvåning så hittade jag bilvårdsprodukter i mängder. Min kära sambo hade en kär ägodel förut (snygg bil) och den skämde han bort med just BILVÅRD. Det är bara det att han skulle kunna öppna en rekondfirma eller butik för så mycket produkter har han...typ halva förrådet, hahaha! Så nu blir det inget mer sånt på flera år!

Ikväll blir det melodifestival med tacos å en massa mys :) Man undrar ju faktiskt vem som vinner, är ett bra startfält för en gång skull. Men jag tror å hoppas på söta Anna Bergendahl. Följde ju henne från början i Idol och hon var då en favorit som tyvärr åkte ut.
Sen har vi min dotter som håller på Timoteij, som kan vinna med tanke på att låten är trallvänlig och de har utstrålning och är väldigt duktiga. Fast Darin är oxå ett hett kort...hans låt är underbar! Det är väl någon av de som jag tror kommer vinna, man är ju lite trött på ren schlager som Pernilla sjunger. Jag menar...det låter som en låt Carola kunde sjunga och sen paljettklänning är sååå schlager och fult! Fast det är klart min gamla kollega Jessica Andersson har oxå en bra låt men jag tror tyvärr inte den håller hela vägen. Å så är det ju Salem Al Fakir...hans låt är mysig. Hahaha...har snart tagit upp alla! Som sagt STARKT startfält ikväll och vad som helst kan hända, som det brukar i melodifestivalen!

VEM TROR NI KOMMER VINNA???




Inte idag heller :(

Hej alla fina!

Äntligen FREDAG!! Det blir fredagsmys med dotter å liten son ikväll för sambon ska hämta sin dotter så det blir nog sent och min stora son stannar i Stockholm denna helg. Tycker det är väldigt tråkigt med tanke på att jag var sjuk förra helgen när han var här, men men...han börjar bli så stor nu och självklart måste han välja vad han vill! Men han kommer kanske nästa istället :)

Idag har jag en fullspäckad to-do-list som vanligt, har ingen lust att städa i helgen utan när kvällen kommer så ska allt skina som bara den! 

Solen börjar kika fram efter ännu ett snöfall (när kommer våren?) så en promenad ska jag prioritera idag. Har ju en viss förmåga att skjuta på den för det är så mkt här hemma som ska göras innan jag kan slappna av å ge mig ut. 

Det var lite om dagen. 
Just det...vitvarorna kommer INTE idag heller utan på MÅNDAG...skit....

Ha det gott! 

Söta saker

Inga vitvaror än :(  Men jag var på Gengåvan (secondhand-butik där min far är föreståndare) och fyndade en våningssäng till tjejerna. Tyvärr va den i furu (vilket jag hatar) men den var obehandlad och väldigt fräsch så den ska målas om så fort jag hinner. Antar att den oxå kommer att bli rosa men en lite ljusare nyans så man bara kan skymta den rosa färgen! Hittade en oanvänd rullgardin där med till Izabelles rum för 55:-. Så nu har jag ytterligare saker att göra så fort Lion sover eller sitter snällt i babysittern, hihi!

Åkte vägen om tygaffären å köpte tyg till stora sittkuddar som ska vara i hennes rum med och hittade även tyg till ett par kuddfodral till vårat sovrum! Hittade även dessa söta saker...


Emaljskylt stor som ett A4 som ska pryda vårat sovrum 65:-


Dörrskylt som jag inte kunde motstå 29:-


Sen var det 2 sådana här korgar jag köpte igår för 70:- styck!





Min sambo kan om han vill

Undrar vad den här dagen kommer att bjuda på? Telefonen ligger i närheten så jag inte ska missa ifall de ringer från Elgiganten och vill leverera några vitvaror till oss =))

Jag höll ju på och städade tvättstugan igår och drog fram tvättmaskinen och under den va det inte flyttstädat som det skulle varit för 3 månader sedan. Varför glömde jag att dra fram den då? De som bott här innan va riktigt lata och skitiga av sig för jag tror inte det är rengjort någon gång under deras 4 år i det här huset. Så det är bara att börja skrubba för min del...å jag kan säga att det är ÄCKLIGT!!!!

Över till något gott. 

Min sambo gjorde detta helt själv fast med hjälp av recept givetvis. Det är ganska roligt för han har börjat laga mer mat nu när vi Gi-ar! 

 

Kycklingfilé med stekta champinjoner, ruccola och parmesanost!

Halldetaljer

Puuh...vilken dag! Har städat och rensat tvättstugan och några skåp i köket samtidigt som lilleman inte har haft en av sina bästa dagar precis utan ska vara i famnen hela tiden (förutom de 2 timmarna han har sovit sedan 05 imorse). Det verkar som han har lite ont i magen å han spyr mer än han brukar plus att blöjorna inte är så roliga. Men nu sover han och jag hoppas han gör det några timmar, helst hela natten. Så då ska jag fortsätta mina roliga saker här hemma. Just det, va iväg å postade brevet, hämtade Izabelle, köpte 2 fina stora korgar på rea :) och betalde allt på Elgiganten som vi "köpte" igår, inte billigt men det är ju inte bra vitvaror heller. Insåg att jag inte skulle orka laga både middag till mig (räksallad) och till Izan så hon fick mc donalds...gissa om hon blev lycklig iaf!!

Nu är det bäst att jag sätter fart så jag kan sitta i lugn och ro å njuta av min räksallad till Grey´s om 2 timmar!!

Visar lite detaljer i våran hall!






Ännu en magsjuk...suck...

Dags för mannen i familjen att få magsjuka :( Jag verkligen hatar den sjukdomen. Hoppas bara inte min stora son får det med eller min farmor å farfar. Kan en bebis få det kan tro?? Nån som vet?

Annars så hoppas jag att lilleman sover som han ska idag för jag måste städa tvättstugan å rensa den på skit för kanske kanske kommer det en ny tvättmaskin och torktumlare till oss imorgon eller på fredag!!! Äntligen kan man tvätta utan att köra centrufugering 2 extra gånger! Vi skulle ha köpt detta precis när vi flyttade in men det har inte blivit av, men nu äntligen blev det gjort igår. Och en ny spis med =)) Den vi har är sedan huset byggdes för ca 20 år sedan så ni kan ju tänka er hur bra den är...hehe. Å jag älskar ju att laga mat å baka så en bra spis var mitt krav med äkta varmluftsugn å helst en Gorenje!! Gissa vad som kommer till oss...hihi!!! Sen att den är snygg med är ju inget minus precis *ler*!
Så idag är det städdag igen! Å så måste jag skriva ett brev till försäkringskassan med och skicka iväg det.

Började ju på prinsessans rum igår men fortfarande lite saker som ska upp på väggarna för att det ska bli sådär mysigt hon hade i Lidköping. Så därför hoppas jag lilleman sover mkt idag!!

Vad står på era listor idag??


Green Gate me LÖÖÖVE

Jag ÄLSKAR mina Green Gate kannor!! Lite roligare är det att ha framme en fin kanna med vatten istället för en plastsak, det gör mig mer törstig iaf =))





Smaksätt gärna med skivad gurka, citron eller lime så blir det godare att få ner :)

10 Veckor idag!!

Vi har varit vakna sen 07.00 imorse så nu har jag latat färdigt mig, hihi! Som tur är mår jag bättre idag, ingen dunkande värk i skallen, inget illamående och ingen yrsel! Så idag kan jag greja lite i hemmet, STÄDA är först på dagens to-do-list...rena drömmen för mig, haha! Tänkte hinna med så mkt jag kan å orkar så jag kan sätta mig med mina pärlor sedan och pyssla lite....


Min gosiga lilleman är hela 10 veckor idag, HURRA!!!!!





Vad ska ni hitta på för kul??

Summering av Gi-mat

Va några dagar sedan jag skrev inlägg om GI-mat så här kommer ett lååångt!

Torsdag

Frukost:

2 pocherade ägg

4 skivor skinka

Ca 50 g cheddarost

Jag stekte skinkan och skivade cheddarost över så den smälte.

Lunch:

Krämig kycklingsoppa 

Middag:

Stekt lax med ädelostsås



Fredag

Frukost:

4 skivor bacon

1 tomat

4 stekta champinjoner

2 kokta ägg

Lunch:

Kokt torsk i creme fraichesås med kokt blomkål & broccoli

Middag:

Hamburgaretallrik på Gi-vis



Lördag

SJUK!!!

Söndag

Frukost:

Ägghack med 1 msk smör

½ avokado

Lunch:

Kycklingwok



Middag:

Scampisallad



Måndag

Frukost:

En liten yoghurt (gi-värde 4,0)

Lunch:

Inget

Middag:

Tacosallad




De flesta recept hittar ni här och här och ett par till som ni får imorgon. 


Matthet

Lilleman är en mkt nöjd kille idag! Han sitter å studerar sina knytna nävar och testar vägen till munnen, och de verkar lyda han ganska bra nu, hihi. Han har även börjat prata med dem och blir irriterad när han inte får något svar :-o Undrar vad de tänker de där små liven? Skulle ge vad som helst för att få tillgång till hans små tankar!

Växer gör han med å nu är det sista refrängen på mkt av hans kläder i storlek 56 :( 
Har ju shoppat lite kläder som jag inte hunnit fota så det ska jag göra idag. Annars händer det inte mkt idag för jag är totalt matt i hela kroppen efter helgens magsjuka. Kände inte alls sådan matthet igår så det är lite konstigt. Undrar om det har med att göra att jag äter Gi utan kolhydrater så här direkt efter magsjuka...får nog googla på det...

Ha en jätte fin dag alla ni som kikar in här!

Kram


Söndagsfin

Idag känner jag mig piggare men fortfarande lite matt i kroppen så det blir till att vila idag med. Håller på å grejar med lite bilder i photoshop som älsklingen har installerat på min nya dator!! På både elgiganten och Mediamarkt sa försäljarna att det ABSOLUT INTE gick att köra ps i en netbook för processorn va alldeles för liten och inte gjord för så tunga program. De tyckte att jag istället skulle köpa en Mac för 20 000:-, hahaha! Jojo, visst hade jag hellre velat ha en mac, men skiter man inte pengar så kan man inte köpa en så dyr dator. Sen när jag bad min datakonsult till sambo att åka å kolla datorer istället så kom han ju hem med denna lilla söta, å ps funkar alldeles utmärkt! Nu kör jag ju inte det senaste å tyngsta utan jag har Photoshop CS. Men jag är inget proffs så det duger gott å väl till mina bildredigeringar!

Å där svävade jag ut lite mitt allt..hahaha!

Rasmus har precis åkt hem till sin pappa å Lion sussar och Izan ska vi hämta ikväll. Det betyder lite egentid framför datorn för min del...myspys på en vacker söndag när man inte kan gå ut och gå!




Nya kläder från H&M. Jeans 149:-  Skjorta 29.50:-



Spegeln har börjat bli en favorit!

Min tur att få skiten :(

Slänger in ett snabbt inlägg. Igår kväll va det min tur att åka på maginfluensa å givetvis med besked...har nog inte vart så här dålig på 10 år! Jag har vart precis utslagen å haft feber, huvudvärk och allt det andra trevliga man har med maginfluensa. Har först nu ätit lite activia och blåbärssaft, får se hur det gör med magen. Känner hur det börjar röra igen...suck. Jag som hade sett fram emot att få en lördag med min stora son idag, fika och kanske en bio nu på kvällen. Men det är så typiskt att något ska hända när man ser fram emot något. Vi behövde det jag å Rasmus. Men det kommer väl fler tillfällen och snart hoppas jag!
Sen är det klart att jag blir orolig för min farmor å farfar att de ska åka på det här, de är ju lite äldre än mig så det blir ju tuffare. Hoppas de klarar sig bara!

Nu orkar jag inte skriva mer, men nu vet ni varför det varit tyst här idag.

Ha en fortsatt trevlig kväll mina bloggarvänner!!

Kram

Äntligen sover han!

Hemma igen (har vart hemma i 2 timmar) och vi har heft en jätte trevlig dag! Första gången farmor å farfar träffade lille Lion och han blev helt klart godkänd, hehe =)) Vi blev bjudna på en jätte god fiskgryta och barnen fick farmors underbara köttbullar, det brukar alltid finnas där *fniss*!
Så mysigt att träffa dem och jag hoppas det inte dröjer lika länge tills nästa gång.

Sen lämnade jag Izabelle å Rasmus i Lidköping och jag å en skrikande bebis drog hemåt. Lion va inte glad på mig att behöva sitta i sin stol med kläder så han skrek ett bra tag innan han insåg att han skulle vara tvungen att sitta där han satt. Gissa om det blev tyst i bilen sedan..haha. När vi kom tillbaka till Skövde så tog vi en liten shoppingrunda (visar imorgon) och en matstunf på mc donalds...å NÄ jag åt INTE nått, bara en kopp kaffe!! Är faktiskt inte ens sugen på en massa skräp mat så det gick jätte bra.

Men nu är vi hemma å jag lagar GI-burgare med guacamole...se recept här. Lion sussar sött i sin nya pyjamas från H&M. Med tanke på att han inte sovit mer än ett par timmar idag så hoppas jag på en låång sovstund nu.
Snart väntar filmen Luftslottet som sprängdes...




Ha en forsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon!!

Kram å love

Strålande fredag!

Lion äter.Jag är nyduschad. Rasmus duschar. Izabelle kollar på barntv. Samuel har precis ätit frulle.

Om en stund åker jag å barnen till min farmor å farfar, det ska bli så roligt att träffa dom, va ju ett tag sedan! Ebba får väl följa med så inte S behöver gå ut med henne.
 

Jag återkommer nog inte fören ikväll så jag önskar er en trevlig fredag!

ps. SOLEN strålar här och himlen är BLÅ!!!


Någon gillar gymmet å inte är det mamma iaf, hehe!


Kärlek

Fel på min blogg??

Tydligen något fel på min blogg beroende på vilken webläsare man har. Jag kör i explorer 8.0 å då ser den normal ut, men sambons dator har explorer 7 å där är den helt skadad :( Ska försöka åtgärda detta under kvällen. Varför kan inte alla ha samma webläsare, hahaha!!

2 godingar

När jag gick igenom barnens bebiskläder så hittade jag denna scarf som Rasmus hade när han var runt året, så den är 13 år nu, hihi...snacka om retro!! Lion verkar tycka om den med :)




Å här har ni Ebba-sötisen!


En sovande lite kille

Nu är snart morgonmyset slut. Jag brukar kolla på Vakna med the Voice på morgonen och hinner sluka 2-3 koppar kaffe under tiden och först efter det börjar min dag! Perfekt start tycker jag.

Lilleman nanade gott brevid mig i soffan men nu är han vaken och sprattlar och viftar med armarna för fullt. Bäst att passa på att dammsuga innan han blir otålig och vill ha mer mat, hehe.
Sen blir det till att gå på promenad för solen börjar titta fram här igen...!!!!


Sista för idag

Usch idag har jag slarvat med maten. Åt frulle vid 09 tiden å sen tog allt så lång tid när vi handlade så jag fick inte middag fören halv sju. Missade lunchen rejält kan man säga, men fick i mig ett mellanmål när jag kom hem som bestod av 4 skinkbitar med ost imellan. Så nu vet jag inte om jag orkar laga nått mer eller äta heller för den delen för jag är väldigt trött. Nått snabbt kanske...keso??

Annars glömde jag att säga att vågen visade -2 kg igår!! Så det går ju neråt iaf trots en massa mat och fett, haha! Är inte redo för att klargöra HUR mkt jag väger än, men det kanske kommer. Det viktiga är ju hur mkt jag går ner i vikt...eller hur!?

Dagens mat:

Frukost:

2 kokta ägg
Majonäs (glömde köpa det förut kom jag på nu, attans!)
50 g ost
50 g skinka

Lunch

NADA...

Middag

Köttfärssås och sallad med riven parmesan över


Å jag saknar inte pastan till faktiskt!

Imorgon tänkte jag ge tips på lite mellis och mina favorit frukostar!

Over and out with Love


Storhandla är inte Lions grej

Iväg kom vi till stan eller köpcentret å sen Willys efter många om och men. Hade en del å fixa å sen planera för en vecka med gi när man är nybörjare tar tiiid! Sen att åka med en liten knort som inte tycker om att sitta stilla i barnstolen tar ännu längre tid. Han tycker INTE att det är roligt med kundvagnen för den guppar ju inte. Likadant i bilen står man still med den så blir han så otålig.
Så någon promenad i solen blev det aldrig för när vi kom hem var jag så hungrig å sen blev det mörkt..suck. Hoppas på sol imorgon med för då lär jag ta en långpromenad istället.

Vi har även fått hem den förlorade vovven Ebba idag. Hon bor ju numera hos Rasmus farmor å farfar för där är det lugnast för henne, men nu ska hon vara här veckan ut....myspys att ha en hund i hemmet tycker jag!

Annars så somnade en trött liten kille vid 18 och kommer nog sova hela kvällen å natten eftersom han inte sovit så mkt idag. Så nu ska jag ta en promenad med Ebba å sen är det ju Grey´s om en timme...som jag längtat!!!

Ett matinlägg blir det efter Grey´s om jag inte somnar....


Just det...var inne å handlade på Maxi å när jag skulle packa ner varorna så kom en kvinna fram å gav mig en goodiebag...hahaha! Tyvärr inte fylld med kvinnliga godsaker men första gången det hänt mig i en mataffär iaf.



Storhandling på schemat idag

Ännu en soldag här i Skövde..så härligt! Utanför kvittrar fåglarna som hejsan, så tittar man inte ut så kan man nästan tror att det är vår, hihi! Men den känslan försvinner ju när man möts av detta :(



Min stora son kom igår kväll, han var mkt efterlängtad å det är så mysigt att ha alla sina 3 barn hemma nu!

Tänkte ta en tripp till stan senare med mina bägge söner i släptåg och handla lite nya kläder till lillen som fortsätter att växa ur sina kläder. Sen ska det handlas mat för resten av veckan, det är ju mindre kul men nödvändigt! Trodde aldrig vi skulle äta upp allt som jag handlade förra måndagen men det gjorde vi med besked å har fått småhandla lite vilket blir mkt dyrare än storhandling.
Det som är jobbigast med att inte äta normal mat nu är att det kräver mer planering och det tar väl tid innan man kommit in i det ordentligt. Sen att man ibland måste laga två rätter (en till oss och en till barnen) tar oxå extra tid. Men det är det värt!

Nä nu har jag inte tid att sitta här längre för Lion ska ha mat innan vi går ut på promenad.

Ha en underbar dag!!

Kärlek och kram

Mat dag 2

Dagens meny:

Frukost
2 kokta ägg med en klick majonäs
50 g rökt skinka
50 g ost

Jag rullade in oststavarna i skinkan, det var mums å mätt blev jag. Kommer nog att bli en favorit!

Lunch
Grekisk sallad (se recept och bild)

Jag tog bara hälften av salladsbladen och blev proppmätt.

Middag
Samma som gårdagens lunch fast utan guacamole. Tog en rejäl klick creme fraiche till istället.



Grekisk sallad

Till en person behöver du:
250 g sallatsblad
100 g gurka
1 tomat
1/4 rödlök
150 g feta
10 svarta oliver
2 msk olivolja
1 tsk pressad citronsaft
oregano eller basilka

1. Skölj salladsbladen. Skiva löken, gurkan och tomaten. Lägg sallatsbladen på en tallrik. Lägg på gurkan, tomaten och löken.
2. Smula osten över grönsakerna och lägg på oliverna. Droppa över olivolja och citronsaft. Strö över örtkrydda.

Älskar solen!

Äntligen kom vi iväg på en promenad jag å Lion och det var helt underbart! 
Izabelle fick magsjuka natten till måndag så hon får ju inte gå till skolan fören 48 timmar efter att hon blivit frisk. Så idag har hon nästan klättrat på väggarna, å jag med för att hon inte ville vara ensam en liten stund medan jag tog en promenad. Men efter lite övertalning så gick hon med på det. Det var ju inte så att jag skulle vara borta i flera timmar precis utan bara 40 minuter.
Så nu har mina lungor fyllts av frisk luft och jag blev gladare å piggare, hihi. Lion däremot tycker inte om att ta på sig en massa kläder å vänta tills jag fått på mig jacka, skor å mössa...han  är så otålig. Men när vagnen väl börjar rulla tar det inte många sekunder fören han sover sött å jag kan slappna av!

Nu ska jag fixa lite sen lunch...

Köksgardinerna

Så här blev de och jag gjorde dem redan i torsdags men har bara inte fått tummen ur att fota. Som ni ser är det inte det lättaste fönstret att sy gardiner till men jag är helnöjd med hur det blev! Nu väntar jag bara på våren..hihi.





Jag vill gärna ha fler lyktor hängandes i fönstret, det är mysigt med mkt ljus! Måste leta reda på ståltråden så jag kan hänga dem ojämnt. Sen måste jag skaffa en båge till den andra porslinsblomman så det blir lite snyggare, men det är saker som man får göra allt eftersom.


God morgon tisdag!

God morgon i stugorna!

Här började dagen 06.39 då Lion INTE ville sova mera så det var bara att vakna till å stiga upp och fixa käk. Ersättning till han och kaffe till mig och sen har vi myst i soffan...morgonlyx! Men först blöjbyte med dagens första utgift (intresseklubben antecknar)!!!!



När dagens första ranson av kaffe är avklarad är det träningsdags för mig innan jag intar frulle på gi-vis.
Visst är min Filippa K mugg fin =))



En pigg liten kille som nu är 2 månader!

Dagens meny

Dagens mat består av följande:

Frukost
Äggröra på 3 ägg, 1 msk grädde, salt och peppar
7 skivor rökt skinka en halv gul paprika

Lunch
Köttfärsbiffar (se recept nedan) med guacamole
grönsallad
1 tomat
2 skivor västerbottenost

Middag
200g stekt torskfilé
broccoli ca150g
1 msk smör (som jag smälte å hällde över fisken)

Har fortfarande inte ätit något mellis än...

Känner att orken inte är så stor nu men jag är inte hungrig. Kände inte för att följa någon direkt meny idag så jag hoppas jag gjort rätt och inte tagit för mkt fett.

Imorgon är det vägning...får se om jag gått ner något på en vecka (vi började förra tisdagen)!

Dagens lunch

Bilden är min egen.

Köttbullar med guacamole

Till 4 personer behöver du:
250 g fläskfärs
250 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
1 dl kaffegrädde
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen ingefära
smör till stekning

Guacamole:
2 avokador
2 msk pressad limesaft
1 tomat
2 msk hackad färsk koriander
salt

Till servering:
kokt blomkål eller broccoli

1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs löken i smör. Blanda färsen och löken. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
2. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund (15-20 minuter). Bryn köttbullarna i omgångar i smör tills de får en jämn fin brun färg.
3. Skålla, skala och hacka tomaten. Hacka koriandern. Dela avokadon och ta bort kärnan. Mosa fruktköttet tillsammans med pressad limesaft. Rör ner tomathacket och koriandern. Salta och servera till köttbullarna.

Detta var även gårdagens middag och jag hittade receptet här

Jag...



...planterar om bland mina blommor! Men mitt i alltihop så fick jag avbryta för ett blöjbyte där Lion hade myst till det ordentligt och inte nog med det, han passade på att kissa ner hela sig under tiden så det blev ett snabb bad och nu äter han medans jag skriver detta! Det gäller att ta vara på tiden, hahaha!

GI vs LCHF

Inatt blev jag sittandes vid datorn i några timmar och läste på om GI vs LCHF. Inte stor skillnad och jag vet egentligen inte vilket som är bäst för mig. Men jag kör nog en kombination av de båda och nu ibörjan så tänker jag skippa även frukt och nötter (som är tillåtet i första skedet i GI men inte LCHF om man ska ner i vikt). Sen har jag fortfarande svårt att förstå det där sambandet med att äta en massa fett som man inte har gjort förut och ändå gå NER i vikt, men jag klagar inte utan kommer med gott samvete mumsa grädde, smör och feta hemmagjorda såser, hihi! Ex så kan man ta ett par skivor ost med ett lager smör på till mellis...! 

Sen är det väldigt viktigt att man äter med max 4 timmar mellan varje mål för att hålla blodsockernivån stadig. För det är när den svajar som man blir sötsugen och även om det går för lång tid mellan varje mål så ställer kroppen om till svält och då förbränner man inget eftersom kroppen då tror att den ska spara på fettet, och det mina vänner vill jag INTE, hehe.
Jag har ju haft mina krig med kroppen förut och tvingat den att leva på existensminimum (ätstörningar och anorexi mellan 17-32 års ålder) men nu är det slut på den tiden. Dags att njuta av mat!!

Här ska brännas från och med nu!

Denna underbara sallad gjorde darling i lördags kväll


Bilden är min, låna gärna men fråga först.

Mango- och spenatsallad med ägg och skinka

Till 2 personer behöver du:
2 ägg
200 g rökt skinka
1 färsk mango
250 g färsk bladspenat
3 tomater
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
salt och malen vitpeppar
riven parmesan

1. Koka äggen ca 10 min så att gulan blir hård. Kyl dem i kallt vatten. Skala och skär äggen i klyftor. Skär skinkskivorna i ca 2 cm långa bitar och stek dem. 2. Skala mangon och skär den i tunna strimlor. Skär tomaterna i små fyrkanter. Skölj bladspenaten. Blanda skinka, mango, bladspenat och tomater.
3. Blanda samman olja, balsamvinäger, salt och peppar. Vänd ner i salladen och strö över grovt riven parmesan. Dekorera med ägg och skinka.

Receptet hittade jag här

RSS 2.0