Godnatt!

Som ni märker är jag inte så aktiv här längre. Känner att jag inte har så mkt att skriva om för tillfället bara. Men den kommer väl tillbaka...skrivlusten. Det jag gör på dagarna är att vara i trädgården, gå på promenader, tar hand om mina barn givetvis och grejar i hemmet när det är fult väder.
Helgen har varit ganska lugn bortsett från alla bråk mellan ungarna :)

Imorgon ska jag å Lion till babycafét å hälsa på alla bebisar å mammor, det ska bli roligt att träffa lite nya människor! Men innan det så blir det väl en promenad å kanske lite fix i trädgården igen. Jag älskar att vara där ute å se hur djungeln börjar försvinna å man kan se alla växter! Måste fota så ni får se det med...hehe.

Men nu är det lite kvällsfika å sen läsa i boken innan John Blund kommer på besök!

Ut igen!

Idag har jag å Lion varit ute i det underbara vädret å nu kan man gå i bara linnet :) Svettigt värre men jag älskar att ta långa promenader å särskilt när det är varmt ute! Det blir bara längre sträckor vi går och idag blev det 1,5 MIL!! Vi gick förbi ÖB å Biltema så nu har vi en grensax å lite mer fröer som ska jag ska så i det planerade landet! Fast för tillfället är det fullt med ogräs å en massa växter där som ska flyttas på. Så nu är det bara att ge sig ut igen i det fina vädret å ta spaden å gräva lite!

Hoppas ni har lika fint idag som vi!


Tisdag...

Lion har somnat så då passar jag på att smita ut i trädgården en stund. Det börjar ta lite form men jag skulle behöva gräva ur typ halva baksidan och lägga täckväv och så nytt gräs...det gör man inte över en dag å särskilt inte med min rygg. Projekt övervåning har startat med så till helgen ska det vara klart, mer säger jag inte, hihi!

Annars händer det inte så mkt mer denna vecka än att röja skit, greja i trädgården och gå på långa promenader. Förra veckan blev det närmare 6 mil fördelat på 5 dagar....GÖTT! Det tar på kilona och cm runt kroppen å det är helt underbart att bli av med allt överflöd jag byggde på mig innan graviditeten!!

Ha en skön dag!

Helgen...

Ännu några dagar sedan jag skrev här men helgen har varit fullspäckad å det är så skönt att inte känna press att skriva i bloggen! Har knappt öppnat datorn faktiskt, hehe!

I lördags var min kära bror med sin familj här å vi hade en underbar dag tillsammans! Tiden går alldeles för fort bara så det gäller att vara effektiva! Prata i munnen på varann å göra allt i ultra rapid är bara förnamnet...haha!

Igår fick jag äntligen gå ut i min djungel å fortsätta å det var härligt! Från klockan 14 till 19 höll jag på å rensade på en humle som växer på halva husets sida å det var rörigt så att säga. Men nu har jag tuktat den å sagt åt den att ska ta det lite lugnt..hihi. Min rygg å alla muskler i kroppen har oxå förstått det för shit vilken träningsvärk jag har idag! Men jag ska snart ut igen å fortsätta så man slipper att alla grannar tittar snett på trädgården (inte oss), den är ju ökänd i hela ryd tydligen..haha!

Helgen i lite bilder...


Storebror å lillebror kollar tv.


Lillebror älskar att leka.


Promenad i ghettot...


Izan på sitt bästa humör ;)


...å Lion hade det gött i vagnen!

Nya utmaningar

Tv:en står på som vanligt när prinsessan är ledig å Mu, Bä dubbel Kvack ekar i hela vardagsrummet...
Lion sitter i babysittern å skrattar å provar lungorna med nya gälla skrik, tur jag sitter en bit ifrån ;)
Rasmus sover som vanligt när han är ledig från skolan.
Samuel jobbar för i Norge är det ingen röd dag.
Jag funderar på en skön promenad lite senare.


Så ser denna förmiddag ut här i vår familj.

Lion fick en "ny" leksak (Izabelles gamla) igår å blev helt till sig av alla knappar man kunde trycka på å som blinkade och spelade musik! Den kräver att han kan sitta så nu har han ännu en utmaning framför sig =))


Glader

God morgon!

Vädret är lite konstigt idag men det regnar inte å det är skönt ute så snart blir det en promenad med Lion! Ryggen mår bättre idag å det är en skön känsla, däremot har jag lite träningsvärk...hehe! Men det stoppar inte mig! Städning och tvätt och handla mat står på listan idag för imorgon är det ju röd dag så då är det skönt om allt är gjort!




Önskar er en fin dag!

Man blir tydligen trött

En sån där tråkigt dag utan bilder här i bloggen men jag har vart totalt slut idag efter min ryggbehandling. Hade ingen aning om att jag kunde bli så trött efter den, så jag somnade i soffan när Lion sov sin eftermiddagsnap!
Naprapaten var så försiktig han bara kunde men SHIT va ont det gjorde! Mitt bäcken var snett så det var inte så konstigt att det gjorde ont. Mina ben var olika långa pga detta med å det skiljde 1,5 cm på dem fast efter behandlingen (som bestod av stretchning) var de lika långa igen. Så nu har jag förbud att bära tungt, greja i trädgården, träningspass (promenera var ok...puh) och gå i trappor (tur att alla sovrum är på andra våningen) så jag får väl ta det så lugnt jag bara kan tills på lördag. Sen har jag hemläxa att stretcha höftböjar-muskeln, rumpan och framsida lår tills på onsdag då jag ska dit igen. Då ska han ge sig på lite mer knäckar-saker..hmm...ONT!

Snart sängen om jag ska orka upp å promenera imorgon bitti...snälla regnet håll dig borta!

Natti

Ryggmakeover

Idag är det ännu finare väder med klarblå himmel...nu känns det som vår, hihi! Om ett par timmar så ska jag träffa naprapaten och hoppas verkligen han bänder i ryggen så den blir bättre och jag kan börja i trädgården igen :)
Sist jag var hos dem (07) så blev det bättre, så jag går in med den inställningen och jag längtar!

Jag försov mig lite imorse så det hann aldrig bli en morgonpromenad tyvärr men får ta det när jag kommer hem å då kanske en längre sträcka beroende på hur min kropp mår. Men ut ska jag och sen även trädgården. Täckväven ligger ju å väntar, ska bara hämta en massa jord å täckbark med lite längre ner på gatan och det är inte det lättaste med en barnvagn en skottkärra och två armar....men ingenting är omöjligt, haha!


Ha en jätte skön dag alla ni och kul att ni tittar in å ser hur vi har det!

Liten blir stor

4-månaders kontrollen gick suveränt! Undrar hur lång Lion kommer bli för på en månad har han växt 4 cm å är nu 69cm lång och väger 7540g! Det är nu man inser att han inte är en liten bebis längre.
Han visade även upp sina kunskaper som att säga hej och göra situps, haha! Det låter precis som han säger hej faktiskt men jag vet ju att det inte är så, men lite får man allt inbilla sig som mamma, hehe. Det enda som inte är bra på bvc är hans barnmorska, har nog skrivit om det förut. Trots att jag har två barn innan så berättade hon (läste innantill) hur mkt en smakportion är och hur länge de ska äta det och att man ska ta en smak i taget. Okej...jag som trodde man kunde ge pizza med en gång...
Funderar allvarligt på att byta nu för jag vill gärna ha någon man kan känna trygghet hos när det gäller ens barn. Eller vad säger ni? Är ni nöjda med eran bvc-sköterska?

Nytaget foto på prinsen!



Efter bvc blev det en liten promenad till på 4,4 km så nu har jag gjort dagens motion! Totala steg är 15248. Snart dags för Caesarsallad igen..Mmm!

Mitt humör å solen tävlar

Härliga måndag med underbart väder och jag är på ett strålande humör! Dagen började med att jag följde Izan till skolan så hon fick cykla, för de får tydligen inte cykla själva till skolan fören de går i 4:an. Så hon blev överlycklig att jag tog på mig å Lion promenadkläderna å följde henne. Sen gick vi en skön men rask promenad i morgonsolen en timme och 6,8 km! Kan man få en bättre start på dagen eller hela veckan?!!

Sen blev det frulle med en god smörgås fast tyvärr visade det sig när jag kollade gi-värdet att den var röd prickad i giviktkoll. Så det får bli till att köpa ett bättre bröd med lägre gi-värde. Totalt innehåller denna smörgås 471 kcal så det är inte så farligt. Om man tränar intensivt måste man ha i sig mer kolhydrater men det måste vara rätt kolhydrater.



Frulle-bulle

1 hel God i Kvadrat (Fazer)
1,5 msk bregott
4 skivor ost 31%
4 skivor tunna skivor rökt skinka
1 tomat
2 salladsblad

471 kcal totalt


Önskar er en underbar måndag!

Längtar efter kudden

Nu är det lite tv-tittande innan jag somnar för ikväll. Är lite trött efter en promenad i eftermiddags/kväll på 9,7 km å sen en halvtimme med att klippa ned riset från buskar å häcken i kartonger så det blir lätt att gå ner till "tippen" imorgon! S ägnade några timmar åt det med idag så nu är gräsmattan synlig igen å jag kan slappna av, hehe! Så imorgon är det morgonpromenad som gäller å sen lite trädgårdsarbete och ett bvc besök. S åker till Norge å lämnar sin dotter å jobbar så det blir en lång dag med barnen här hemma, tur det bara är så en gång i veckan!

Hoppas ni har haft en bra dag ni med! Sov gott!


Njuta av livet är det som gäller!

Hoppas ni alla har en fin söndag! Igår kom ju min syster hit å vi hade en såå mysig kväll med god mat och ett par drinkar och en massa prat! Har verkligen saknat det men nu känns det som vi är bäck on track!! Min sambo å hennes blivande sambo gav sig ut på stan å hade en väldigt trevlig kväll de med å när klockan var strax över 02 så ramlade de in...haha! S hade fått en rundvisning av Skövdes alla krogar..typ 3...hehe. Så nu vet han vart jag tillbringade en del tid för hundra år sedan :P

Häromdagen när jag pratade med en vän som jag umgicks väldigt flitigt med från gymnasiet tills jag flyttade från Skövde 00 så insåg jag hur länge vi hade kännt varandra å jag var tvungen att räkna flera gånger för jag ville inte inse hur gammal jag är. Vi har kännt varann i 18 år...18 ÅR?? Vart tog de åren vägen? Å hur gammal är jag egentligen? Hmm....

Men man blir inte äldre än man gör sig å jag har gjort mig själv äldre än jag är den sista tiden...dags att komma på fötter igen, hahaha!!! Livet väntar ju inte direkt på en utan man måste vara närvarande hela tiden å njuta av varje dag!

Dags att ge sig ut i djungeln igen och rensa ogräs å gräva upp en och en annan växt...


Nu så

Jag har märkt mer å mer att annat tar min tid nu sen jag blev trädgårds"mästare", hahaha! Men jag får snart igång bloggen ordentligt.
Imorse när jag vaknade strejkade min rygg så pass att jag trodde jag åkt på ryggskott. Men jag fick sova lite till å vaknade upp med mindre smärta, fast det blir inte något fixande i trädgården på några dagar tyvärr. På tisdag ska jag till naprapaten (stavas det så Lady Angel?) å få min rygg fixad...det är välbehövligt om jag ska kunna få många år till med den! Så tills dess är det trädgårdsförbud, men lite kanske jag kan, hihi.

Om några timmar kommer systeryster hit å ska tillbringa kvällen med mig för våra tilltänkta ska ut en sväng. Men innan dess ska det möbleras om i vardagsrummet..VI ska göra det...eller jag ska säga vart saker ska stå å mannen får möblera! Bara en drink som fattas...

Ha en mysig lördag kväll!

Gillar att läsa redan!

Medans jag fixade mat till Lion så passade han på att kolla in nya H&M katalogen för barn. Tyvärr ville den inte lyda han utan slet sig loss och han vart helt förstörd! Det ska börjas i tid...hahaha!




Vi fortsätter

Lion sover middag, Izabelle kom precis hem från skolan, jag bloggar å Samuel jobbar. Borde ta tag i trädgården idag med, men min rygg strejkar. Men med ipren kanske jag kan fortsätta röja? Jag har kämpat i många timmar nu med trädgården å det syns ju knappt att man gjort det, så illa är den! Att människor inte har intresse för trädgårdsarbete kan jag förstå men att bara klippa gräset i 4 års tid är väl ändå att vara lat? Egentligen skulle vi ta å gräva upp allt, lägga duk å sen börja om från början men det finns många fina växter därute så jag kan inte göra så. Utan det är bara att rensa bort all kirshkål om och om igen.

Trädgården i söndags innan jag började...




Ser ni alla fina växter??

Det man inte har i huvudet

Lion växer som vanligt och igår skulle vi haft 4-månaders kontrollen på bvc men den missade jag totalt så nu väntar vi på att få en ny tid. Inte lätt när man har tusen saker i skallen. Men mat får han i sig det syns, haha. Han älskar sin banangröt och idag ska han få smaka på potatispuré tänkte jag. Matvrak som han är kommer han inte säga nej iaf!

Han ska ta i allt numera och stoppa i munnen så det är bäst att kolla vad som finns omkring han. När man byter blöja så får man hålla koll på hans små händer för det är väldigt roligt att känna efter vart fötterna är och snoppen, hihi. Å det är väl inte alltid han bara har kissat..resten vet ni nog! 

"Lille"man och storasyster gosar i soffan. 
 

Sist in, Sist ut

Jag som alltid är ute i god tid (läs ALLTID sist) har nu suttit med den älskade deklarationen å ögonen går i kors. Tänkte prova att deklarera på nätet iår men där var det tvärstopp...fullbelagt kan man säga och det har det varit länge nu. Så det blir till att bälja i sig ännu en kopp kaffe och ta Bertan (bilen) till stan och göra som alla andra gör 23.59...postar deklarationen i brevlådan!

Va bara en liten kvällstanke det här...

Sov gott alla deklartionsfreakar som ser till att jag inte kommer in på nätet...

Låång måndag

Idag har det vart en seg måndag men med väldigt fint väder så jag å Lion gick på långpromenad!! En mil blev det som vanligt å de nya skorna var mkt bättre! Har bara en liten blåsa på ena hälen, hehe!

Nu ska jag fixa ceasarsallad för hundratjugonde gången...ÄLSKAR det! Å med grillad kycklingfilé, chevréost och bacon på så är den den bästa salladen som finns!

Får återkomma imorgon med förhoppningsvis lite roligare inlägg.

Ha en trevlig kväll!

Ögon på rosenbuskar?

Vi fixar i trädgården idag och det kommer ta tid innan den är fin men vi ska få ordning på den! En granne kom förbi och berättade hur fin den var för 4 år sedan. Känn ingen press...känn INGEN press...
Jag å trädgårdar har inte haft något förhållande förut så detta är något nytt för mig, ringer mamma om nästan ALLT. Hon sa förut att man ska klippa rosenbuskarna och spara ca 5 ögon på varje gren...ööö...ögon? Jag som trodde det hette knoppar...där ser man hur mkt jag vet!


Har ingen rubrik

Idag var det meningen vi skulle besöka min bror å hans lilla familj men jag känner mig inte riktigt bra så vi får vänta. Vill inte smitta ner lille M när han är så liten. Vet ju hur kul det är med små bebisar å snor...

Så det får bli en lugn dag idag med. Hade ju tänkt att ta en promenad med men vi får se om regnet håller sig borta och om jag fixar det. Jag har ingen feber å inte ont i halsen men ont i huvudet, tung i kroppen och ont i svalget. Var ju inte längesen jag var förkyld ju.

Jag hittade ett par sköna joggingskor igår iaf...något positivt, hehe. Å sen hittade vi ett par byxor och keps till Izan, en klänning till mig å Lion fick 2 kalsonger och strumpor. Så shopping blev det och stora sonen kom å dottern åkte till sin pappa.

RSS 2.0