Sista för i år :)

Nu åker vi till Alingsås, till min bror och hans fina familj, och firar nyår! Det är nog första gången alla syskonen firar ihop och att alla har en familj, så det är extra speciellt!! Min syster och hennes familj är nog redan på väg ner så vi är sist som vanligt, men vi har tagit det lugnt och det är inte heller vanligt, haha!!


Så jag passar på att önska er alla ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!

Jag kommer inte ha några nyårslöften men jag har fått ett hopp om att det nya året kommer att bjuda på många positiva saker. Jag hoppas även att ni får ett underbart år!


Stor Kram och kärlek











30 december

Är helt slut efter allt man har gjort och planerat inför julen och Lion fördelsedag. Känner att jag inte orkar planera något just nu utan vill bara ta allt som det kommer.
Imorgon ska vi ner till min bror och hans familj för att fira nyår och det känns skönt att slippa förbereda en massa saker inför det, men jag kanske får hjälpa till lite i köket om jag är snäll, hehe.

En års krönika eller vad man nu kallar det vore ju kul att få till för det är ju en del som hänt detta året och det kommer hända fler saker nästa år som jag ser fram emot men det avslöjar jag inte nu utan väntar tills allt är på sin plats! Men tiden att få till en bra sådan finns inte just nu så det kommer sen.

Kollade även i min gamla blogg och där glömde jag visst att skriva förlossningsberättelse så en sådan kanske oxå vore nått att plura på i dagarna efter nyår? Det har ju redan gått ett år så om det dröjer ytterligare tid gör ju inget!


Lions ett årsdag blev bra och tårtan mycket uppskattad. Jag kände väl att den kunde vart lite saftigare så det får jag öva på det kommande året, vore så kul att kunna skapa fina tårtor som smakar underbart!

Nu ska jag sätta mig en stund och fortsätta sticka på socka nummer 2 som fick vänta över julen för sen ska Lion få ett par oxå!


Ha en underbar dag! Om en månad fyller jag 35...ska man fira det??

Lions första födelsedag!

Som ni märkt har det varit jul-lov här på bloggen! Glömde meddela det, men det har varit välbehövligt.

Idag är det ingen vanlig onsdag för våran lillplutt fyller 1 år idag!!!

Tänk att det gått ett år sedan han föddes, vart tog det året vägen??


Det är svårt att veta hur man ska fira den här födelsedagen då den infaller mellan jul och nyår, man får helt enkelt hitta en bra lösning för Lions skull! Så idag valde vi att fira han och tyvärr kunde inte så många komma men han har blivit firad genom telefon och kort och sms :) och snart kommer hans mormor och morfar, moster och hennes kille hit så då ska det ätas pastasallad och ätas tårta som jag kämpat med under många timmar! Den första riktiga tårtan jag gör och den är verkligen skapad med kärlek till Lion! Eftersom hans namn är Lion så fick han en lejontårta!



Jag är stolt över den! Hur jag gjorde får jag återkomma till imorgon då det finns mer tid! Allt är gjort i marsipan och till nästa tårta ska jag göra i sugarpaste istället för det ska vara lättare att arbeta med.
Lite skavanker har den men så är det med de första man gör, hehe! Undrar om den är lika god som jag hoppas den är! Chokladmousse och hallonmousse är fyllningarna och vitchoklad smörkräm är täckt runt hela tårtan under marsipanen. Låter det gott...Mmmm.....





Nu måste jag sluta men återkommer kanske med ett inlägg inatt när alla sover och jag inte har något att göra längre, haha!!

Till alla er som önskade God Jul är det ju försent att önska detsamma men jag läste det och tackar så mycket!!!


Pinkeri-incident

Det var skönt att inte prioritera datorn igår utan jag och Lion gav oss ner på stan istället! Men vilken tid allt tar när det är fullständig kaos i butikerna och när man har en liten kille som inte kan stressa! Han skötte sig exemplariskt och jag är en stolt mamma. Inget gnäll trots de 6,5 timmarna i vagn och fullt av folk. Jag tror att jag lyckades att inte stressa jag heller så det smittade väl av sig på han så att han var lugn! Prämiär för pommes frites för hans del med, hihi! två stycken fick han smaka och det var nog mums för slut tog det snabbt!

När det var dags för blöjbyte två så orkade inte jag gå ner till andra sidan av köpcentret utan valde en stor toa där jag kunde köra in vagnen. Av med blöjan och det var tydligen skön för han kissade rakt ut. Som tur var det bara lite så inget blev blött. Men två minuter senare när jag skulle ta på blöjan kom det stora niagarafallet, haha! Det är väl fördelen med killar, en stråle rakt ut istället för en pöl rakt ner :) Så det var bara att flytta på allt, klä han i nya kläder och skura golv.

Sen var det dags för han att få gå lite och det gjorde han, eller sprang rättare sagt! Inne på Kappahl fanns stort utrymme och det var lyckan för han! Han charmade alla förutom ett surt biträde som nog var grinig för att hon åkt på det sena passet fram till 22.

Jag köpte färdigt alla julklappar, fast idag visade det sig att jag glömt 2 stycken, så det är bara att åka ner igen. Men det gör jag innan stänging för jag orkar inte trängas!

Hörde förresten att glöggen håller på att ta slut på systemet. Tur att jag har köpt på mig lite då, hihi! Har fortfarande 2 stycken kvar av årets Blossa :P



Nu ska jag fortsätta lite godisbak och städa det sista!

Återkommer ikväll när det är lite lugnare!

Julstökar för fullt

Försökte få in ett inlägg till igår men det var så segt att komma in på sidan så jag gav upp och gjorde lite nytta istället.

På kvällen åkte jag iväg ut till studion där vi skulle öva med bandet jag sjunger i. Ett gäng med gubbar och jag...haha! Men det är roligt att få vara med där och vi har faktiskt 2 spelningar i januari, det ser jag fram emot!!! Vi testade 2 nya låtar igår där jag sjunger leaden och det är en med Beatles och en Jimi Hendrix, lite svårt men det blev riktigt bra för att vara första gången vi körde dem. Nu återstår att öva in så texten sitter perfa!!

Idag är det fortsättning av min lista som jag sakta betar av och ikväll ska Izabelle ha avslutning på ridskolan och sen åker hon till sin pappa och kommer hem på juldagen.
Det är så konstigt att inte fira med alla sina barn varje jul och det gör så ont i hjärtat men så är det ju tyvärr när man går skilda vägar. Rasmus däremot vägrar att vara varannan jul så han kommer till oss på kvällen, så då får jag ha 2/3 av mina barn i min närhet!

Nu ska jag fortsätta här med lite fix! Ha en trevlig dag!




Om 4 dagar

Just nu önskar jag att dygnet hade 48 timma och att jag gick att dela i två. Är så mycket inför jul med barn hit och dit, julklappar ska köpas, det ska bakas och lagas mat och helst inhandlas lite julmat.

Inte ens hälften av allt som jag hade önskat att jag skulle hinna har jag fått gjort utan det tar sin tid och Lion kväer så mycket på dagarna numera att man är glad om man orkar hålla ut till kvällen. När barnen äntligen somnat så ha man så mycket man vill göra så det blir ofta långt in på natten för min del och sedan upp tidigt igen. Inte konstigt man är sjukt trött jämt...


Ska försöka bjussa på lite bilder framåt eftermiddagen men just nu vill jag bara få Lion att sova middag så jag kan få träna. Det blirstenhåd träning idag för när jag tog mod till mig och ställde mig på vågen vart jag ursinnig och allt kändes hopplöst. Nu har jag ännu mer kilon jag måste få bort och det passar ju bra när julen närmar sig med äcklig mat och äckligt godis ;)

Ha en bra dag och stessa inte ihjäl er som jag gör....



En vilja av stål sökes

Andra morgonen på rad som jag vaknar och knappt kan röra mig :( Den här ryggen tar snart musten ur mig och jag är trött på att ha ont och att gå på starka värktabletter för att hålla ihop på dagarna. Av erfarenhet vet jag att den blir bättre med träning, men inte helt bra. Men så pass bra så att jag slipper den värsta värken och blir lite mer smidigare, och gladare! Värken kan få mig att flippa ur för minsta lilla.

Men så var det ju det där med att träna. Jag har verkligen slappat till mig och blivit både lat och bekväm. Mycket skönare att slappa i soffan och moffa godis och god mat än det är att ställa sig på crosstrainern och köra ett pass om dagen. Usch så jag har blivit!!! Kanske skulle lura mig själv till ett träningspass när Lion sover förmiddagsturen? Finns ingen annan som kan göra det åt mig och ju längre jag drar på det, ju ondare lär jag få. De två-tre första veckorna är ju de jobbigaste innan man kommit in i rutinen och skapat merbegär, där brukar jag ge upp. Fast jag gjorde ju inte det sist?

Vill man så kan man! Jag vill och jag kan, vad fattas? Viljan att vilja. En stor spark i röven kan behövas nu.

Först ska belysningen i granen och sen avvaktar jag väntar på att Lion ska bli trött.

Ha en fin söndag och 4:e advent!


Ett fel måste rättas till!

Jag skulle nog inte tagit för givet hur man stickar med strumpstickor utan låtit någon visa mig. Insåg att jag hade gjort fel när det var dags att börja på hälen! Suck...

Det var bara att repa upp och göra om och rätt istället. De ska ju stickas ihop som en korv och inte som ett stycke! Nu är det rätt, men min hand är överarbetad så sticket får vila idag.

Jag ägnar mig åt det mysiga juliga istället som att göra jul-godis och ikväll ska vi klä granen! Rasmus får snällt göra avbrott i sitt WOW-spelande och vara en aktiv familjemedlem! Jag tycker inte att det är fel att tvinga dem att vara med för jag vill att hela familje ska vara delaktiga och inte bara jag. Så nu åker julmusiken på i stereon och fram med alla saker! Snön faller så fin just nu med stora flingor så det blir extra julkänsla i hemmet!


Har ni med roliga saker att göra idag??

Är det ute att spela sällskapsspel?

God kväll, fomellt och bra!

Har haft strul att komma ut på nätet så när mannen kom hem fick han fixa det. Det var visst bara att starta om modemet...haha.

Idag känns det som man inte fått något gjort fast jag fixat om på 2 toaletter, rensat avlopp och tvättat. Men det är väl så ibland, känslan hänger inte ihop med verkligheten.
Snart kommer min stora son hit och Izabelle ska hämtas hos en kompis. Sen är det fredagsmys med något sällskapsspel jag hittade i en låda igår när jag röjde förrådet. Vi har verkligen legat av oss när det gäller spel så dags att damma av dem igen och ha roligt och mysigt. Det är så lätt att tv:n tar över på kvällarna och hur sällskaplig är man då egentligen? 4 personer som sitter å glor på film och moffar chips i stora lass. Nää...jag vill ha tillbaka familjekänslan, när man gör saker ihop och det behöver inte var mer avancerat än ett spel tillsammans. Men det kanske är uråldrigt att spela sällskapsspel som Tjuv och Polis eller Monopol? Jag tycker inte att det är gammalmodigt iaf!


Nu ska jag fortsätta sticka lite på Izans raggsockar innan kvällens aktiviteter tar över. Stickningen får mig avslappnad och jag hinner hämta lite ny energi!

Ha en mysig fredagskväll ni med!


Schema läggning

Nu rasar dagarna och om 8 dagar är det julafton. Hur ska jag hinna allt jag vill hinna med? Tur det är busväder ute för då slipper man få dåligt samvete att man inte är ute. Så då borde det finnas tid för pyssel i hemmet med allt från städning till att klä granen.

Jag är en list-människa som älskar att göra upp lååånga listor på allt som ska och borde göras. Så listan inför julen har redan hunnir bli A4 storlek. Hoppas min man är lika entusiastisk som jag att genomföra det för hjälp behvöver jag annars blir inte ens hälften gjort!

Idag ska det bakas saffransbiscotti och städas (fast ddet håller jag redan på med) och sen ska jag ge mig ut i förrådet och leta efter en låda till med julsaker som kommit bort och lite annat smått och gott som ska in och annat som ska ut!

Å nu är Lion färdigbajsad och ska bytas och läggas! Hoppas han sover riktigt länge nu så jag kan göra det som krävs utan en liten som hjälper till på sitt vis!

Sen har mitt paket från ett tygföretag kommit så det ska hämtas ikväll och sen kan jag fortsätta mitt sjal-projekt!!!!

Barnfritt tack!

Nu kom Izan hem från skolan så då kan jag hoppa in i duschen innan vi drar ner på stan för att köpa mat och kolla tygutbudet. Det är jätte svårt att få tag på puder rosa tyger och mjuka trikåer. Är grymt sugen på att besöka garnbutiken med. Det har blivit avkoppling för mig att sticka på kvällarna så det är något jag längtar till när det börjar bli kväll, hihi. Tantvarning på mig kanske?? Kommer säkert inte dröja länge förren jag tar med mig stickningen när man åker bort med! Bara korgen som det ska ligga i som fattas...med hänglås!

Lilleman ska ut å rastas med ett par timmar tills han somanr av utmattning. Kan var det enda sättet att få han lugn ett tag kanske? Baksidan på huset är perfekt...massor av snö att pulsa omkring i. Kanske räcker med ett par varv där, hehe? Just nu skulle jag vilja ha ett par dagar utan barn och bara rå om mig själv på. Göra det jag aldrig får tillräcklig ro att göra när barnen springer omkring mig dagligen, sy och sticka!


Ha en tevlig eftermiddag!



En lugn morgon?

Brr...va kallt det är ute idag, tur man är inne än så länge. Det är så mysigt att starta dagen med en kopp kaffe och lite tända ljus och få vakna i lugn och ro.

Haha lugn och ro var det ja. Här är det inte lugn och ro för jag har en liten kille som driver mig till vansinne snart. Allt ska han på och ljusen låter han inte bli trots att han vänt uppåner på ett häromdagen och fick stearin på hand. Det är som han inte har någon känsel. Han är på dem med en gång igen och man får passa hela tiden. Varför förstår han inte ordet nej utan måste testa sina gränser heeeela tiden? Sätter snart upp ett inringat område där han kan vara så jag kan få lite lugn.

Jag bävar för granens välkomnade i vårt hus. Hur länge får den stå ifred innan han plockar bort alla kulor, river ur belysningen och försöker brottas med den?
Vi har verkligen fått en BUSIG unge!


Nu går han omkring och säger : Oooj mamma, ahh...mamma oj! Sött så man smälter och glömmer hans energiska sida!



Har du en bra självbild?

Hur kommer det sig att vi aldrig blir nöjda med hur vi ser ut, vi tjejer? Visst, det finns de som kan säga att de är nöjda fast det kommer nästan alltid ett följord efter som heter MEN...

Det spelar ingen roll hur vi än ändrar oss på utsidan för har vi inte en stark självkänsla så kommer vi aldrig att bli nöjda. Sen kanske vi inte blir helt nöjda ändå även om vi bygger upp vår självbild men vi kan iallafall lära oss att leva med våra skavanker och tycka om oss själva på ett annat sätt.

För vad är det som är viktigt egentligen? Vad vill vi uppnå med att ha ett perfekt yttre? Varför ska vi träna som små galningar och svälta oss själva för att se bra ut i bikinin till årets sommar? Varför är det så viktigt vad andra hela tiden tycker om oss? Det viktigaste är ju faktiskt vad vi själva tycker om oss själva. Om vi älskar det vi ser i oss själva, inte bara det yttre, så utstrålar vi självsäkerhet och glädje och det är vackert! Det finns ingen kniv i världen som kan ge oss en bättre självkänsla, bara ett starkare självförtroende för stunden tills man hittar ytterligare något man vill ändra.
Man kan inte bygga upp ett självförtroende på en dålig självbild för då rasar det så fort man får en negativ kommentar eller det kan räcka med att någon tittar på ett nedvärdernade sätt.

Jag har en urkass självbild men jag jobbar på den. Jag har stunder då jag önskar att jag hade fastare bröst, mindre mage, mindre lår, smalare midja, smalare ansikte och en mycket mindre bak. Men det jag glömmer då är att tycka om mig som jag är först innan jag tar tag i allt det ytliga. Jag tycker att jag är sämst i världen på många områden och jag nervärderar mig själv för ofta. Men varför gör vi så? För jag är ju inte ensam om att ha dessa problem och tankar. Vem är det som bestämt hur vi ska se ut för att duga? Och vad är det vi ska duga till?


Det är viktigt att vara bland de människorna som bryr sig om dig och som tycker om dig för den du är, inte för den du kan bli eller ska bli. Är man osäker i någons sällskap och den ger dig dålig energi, sortera bort den personen. Du mår bättre utan den. Behåll de vänner som ger dig något positivt och som bryr sig om dig.

Bygg upp dig själv så ska du se att andra kommer dras till dig. Ingen kommer se dina skavanker för du ser dem inte själv.



GnälLion

Den lilla bebisen jag hade har blivit så stor nu och han utvecklas varje dag. Alltid är det något nytt han lär sig eller finner roande.
Just nu har han kommit in i en gnäll-fas och går omkring och gnäller med lagom jämna mellanrum som kan få en att bli tokig. Egentligen är det nog inte så mycket gnäll men när det är fördelat i korta perioder under hela dagen så uppfattar man att han bara gnäller. Men han är också en väldigt glad kille som gillar upptäcktsfärder! Det är väldigt roligt att bära omrking på saker nu när han går, nästintill springer! Och om han tar något han vet att han inte får och man kommer på honom så skyndar han iväg med den saken i famnen för att jag inte ska ta den ifrån han, hihi. Det är så sött och se att han vet vad som är rätt och fel på något vis, fast inte tillräckligt för att låta bli.

Det är mycket mamma (klockrent uttal), oj, titta, dä, tutte, aj och baba. Sen har han utvecklat ett språk som låter lite som arabiska, hahaha.! Det har han gjort länge och det håller på att försvinna som tur är...


Sen att ALLT ska in i munnen är ingen nyhet, undrar när det går över?


Så här ser det ut i ett hörn av vardagsrummet just nu. Mindre smickrande...men sanningen! I lådorna ligger det julsaker och de har stått där i 2 veckor. Så vi ska inte flytta....haha!


Gillar ni fynd?

Varför ägna sig åt en sak när man kan göra flera samtidigt? Syftar på allt jag har i tankarna och vill göra, men har svårt att ta beslut vilket jag vill.
Började sticka igår å Lion tyckte det var så fint imorse så han ville ta reda på hur man gjorde i detalj. Så det var bara att börja om från början idag. Både katter och barn gillar garnnystan, haha!


En fin plåtskylt med tillhörande hängare fick följa med mig hem i helgen. De ska pryda vårt sovrum och en hängare behövs med tanke på min käre makes dåliga vana att slänga kläderna på golvet. Hoppas han ser krokarna istället för golvet, hehe. Annars får jag måla en stor röd pil på väggen som visar vägen till klädhängaren!

Riktiga fynd var de iaf...29:- resp 65:-!



Tvångstankar och struktur

Den tiden jag hade till att sy igår gick åt till att rensa och få ordning på en massa saker jag bara lagt undan sedan jag sydde brudklänningen och när man väl börjar på ett område blir det alltid denna ständiga dominoeffekt. Är det bara jag som har en tendens att gå in det, eller är ni oxå bundna av den sk dominoeffekten?

Men sen är jag ju sådan som människan att jag kan inte ha oordning omkring mig när jag ska göra något, eller när jag ska börja med något rättare sagt. Utan allt ska ligga i sin ordning för att jag ska få ro i mitt inre. Sen kan jag sätta fart! Kanske en tvångtanke?

Att sen få ro när man har en busig kille omkring sig är en annan historia.

När ska man lägga sina barn och när får man tid till sig själv? Jag lägger både Lion och Izabelle vid åtta och det kanske är försent för Lion men det är hans dygnsrytm som det är nu. Å när de lagt sig har jag tid till annat som oftast består av röja undan leksaker, förbereda inför morgondagen och när man är färdig är klockan oftast 21. Då ska man göra allt det där man vill och helst inte hela natten som det oftast blir. Om man ska vara utvilad och pigg för nästa dag så måste jag i säng senast tolv. Det betyder 3 timmar och istället för att sätta fart med en gång blir man sittandes framför tv:n minst en timme.

Måste få struktur på mina dagar, komma i en fungerande dygnrytm som fungerar för mig. Men det är inte lätt att lära gamla hundar att sitta.

Men det är ett mål jag har och jag ska klara det!


Slut för idag, tack för idag!

När Lion sov middag skulle jag passa på att sy. Jaha..å så blev det ju ;) Lion somnade, jag somnade och eftermiddagen försvann. Men så skönt det var och den lyxen har man när man har små barn och när man är mammaledig, man kan sova både förmiddagstur, eftermiddagstur och somna tidigt på kvällen, haha!

Nu har bägge barnen somnat och S är på väg hemåt, tågförseningar som vanligt gör att han kommer hem när kvällen är slut. När Izabelle kom hem förut så hade hon med sig en papperskasse fyllt av trikåtyger och garn till mig från min älskade mamma! Så underbart, det är julaftonskänsla på det! Kanske skulle önska mig det i julklapp...en massa tyger å garn, hehe?? Bla låg det ett grått fint stickat trikåtyg där som jag har haft i min ägo och trodde jag hade slängt av misstag då jag letat som en idiot efter det, så gissa hur glad jag blev när jag såg det i kassen!!
För en massa år sedan fick jag massor av tyger av en släkting till mig och en del har jag använt och en del har kommit bort eller jag har gett vidare.
Vi har ju sömnadskonsten i familjen på två håll. Dels från min farmor och dels från mormor/morfar som ägde en syfabrik för en herrans massa år sedan. Måste ju hålla släktens kunskap vid liv!


Nog om det. Igår lagade jag något nytt för oss, fläskytterfilé gryta med mango chutney...mums va gott det blev!



800g fläskytterfilé
1 påse wokgrönsaker
5 dl grädde
soya
lite chilipulver
mango chutney (1/3 liten burk)
salt och svartpeppar

Skär filén i bitar och stek dem i lite smör, salta och peppra lite grann.
Ta upp filén och fräs grönsakerna i lite olja tills de är krispiga.
Lägg i köttet tillsammans med grönsakerna och häll på grädden och låt koka upp. Tillsätt önskad mängd soya (ger både färg och sälta), tillsätt salt om det behövs och lite peppar.
Tillsätt mango chutney efter önskemål (det blir lite sött) och smaka av. Sist kryddar du med chilipulver och även det efter smak. En del vill ha starkt och en del bara lite smak av chili. Vill du ha en lite tjockare sås kan man tillsätta redning, jag gjorde det.
Låt allt puttra ca 10 minuter. Klart!

Till det åt vi klyftpotatis som jag kryddar med timjan och havssaltflingor....underbart gott!



Nu ska jag sy....sov gott!



Vackra spetsband

Försökte få till lite foton igår men färgerna på spetsarna och tygerna kommer inte till sin rätt. Men jag satt och beundrade mina inköp och började planera lite! Fast jag inser nu att det fattas lite tyger för att de ska bli som jag vill helt och det finns inte att få tag på i Skövde. Men jag får göra nått utav det som finns plus att mamma skulle skicka med lite tyger ikväll när Izabelle kommer hem från dem. Sen har jag sådan lust att börja sticka lite när man sitter och glor på dumburken med, måste ju vara effektiv!

Ofta förknippar man sticka och virka med den äldre generationen men man behöver ju inte vänta tills man blir pensionär att göra det utan det finns så mycket fint man kan både sticka och virka till sig själv. Har sett en underbar sjal som är mönsterstickad i ett härligt mohairgarn, undrar om man kan ge sig på ett sådant någongång?

Om jag blir nöjd med sjalen jag ska sy så tänker jag sy till andra som inte kan sy eller som inte har tid. Har redan fått 3 förfrågningar om detta och jag blir ju super glad, har ju inte ens börjat sy än utan bara köpt in materialet. Men sen är ju frågan om sjalen blir som de vill ha en sjal??

Tygerna är bomullstyg i svart, beige och benvit. Håller på att tvättar dem så de får mjukhet och att eventuella färgrester försvinner. Men snart kan jag börja klippa och skapa....*längtar*!!

Ska även få in lite trikå i sjalarna men hur vet jag inte än, kanske i volangform eller bara som den är. Stickad trikå hade inte vart fel heller, men det måste jag hitta och beställa. Det får bli nästa projekt.

Lite sytankar från mig en söndageftermiddag och 3:e advent!




Glögg kväll hos oss

Barnen sover. Vi har ätit en god middag (för 2,5 tim sedan). Vit choklad pannacotta ligger i magen. Glöggen är precis upphälld i muggarna. En ny sort ska testas...Mmm...den var god!



Det var den och två andra vitvinsglögger som fanns kvar på Systemet.
Smaken var som den lovade, en ton av citrus fast lite för söt för min smak egentligen. Men så är det när det är utplockat på bolaget och endast 3 vita vinglögger att välja på. Jag tog 2 av dem, hehe.
Tur vi har två av denna kvar för den är såå god och utsåld här iallafall!


Att alltid vilja ha mer

Ska snart ta mig ner på stan för att kika runt lite bland utbudet av tyger i den här staden. Det är inte stort och det är svårt att få tag på sådana tyger jag vill ha, men något brukar dyka upp framför näsan. När jag går in i en tygaffär blir jag som ett barn som kommer in i en godisaffär! Fullt av härliga färger och de ligger upplagda snyggt så att ögat ska vilja ha allt som finns där. Önskar jag hade ett eget tyglager så när man fick en idé var det bara att gå och välja det man ville ha. Men ett sådant lager kostar peng...mycket peng så det får finnas i mina drömmar tills den dagen jag har byggt upp något eget. Har bara ett litet lager i jämfört med en affär och nu börjar jag att beta av dem, ett efter ett. Men jag vill ha mer. Vill alltid ha mer!

Ieftermiddag ska Izabelle på kalas så en present ska inhandlas och efter det åker hon till mormor och morfar för att spendera resten av helgen där.

Dags att sminka sig och sticka iväg så det inte hinner bli mörkt innan jag är hemma!

Ha en fin lördag!

Skir romantik i sjalform

Jag har så länge jag kan minnas varit en äkta sjaloman och frossar gärna i söta, vackra och sköna sjalar! Har inte behövt tvinga Izabelle att älska sjalar för hon följer fint i mammas spår :)

Men jag vill ha det vackra, skira, romantiska och gärna i fäger och olika mönster. En enfärgad själ blir inte så rolig tycker jag.

Någon som gör underbara sjalar är Ester Elenora, men shit va de är dyra! Förstår ju att design kostar men tyvärr passar de inte min plånbok. 500-600:- för en sjal är liite väl dyrt. Men de är vackra att se på!

Nu i min kreativitetsperiod så ska jag försöka mig på att sy en som jag vill ha. Det är inte alls svårt att sy, bara man har tålamodet och fantasin att skapa en egen design. Inspiration kan man ju hämta fårn andra, det finns fullt av kopior. Men att skapat en alldeles egen måste ju vara en underbar känsla...iallafall för mig!

Så nu till operation "leta efter tyg"!

Se och njut av dessa så länge!







Bilderna är googlade och lånade!

Svårt att korta ner vissa saker man vill säga.

Ikväll ska vi på julfest och tjejerna ska gå Lucia ochjag ska sjunga några julsånger. Har fortfarande ont i halsen men det går säkert bra, tysta leken funkar iaf inte idag. Hur jag kunde tro att det någon gång skulle funka när det gäller mig?
Lion och Lisa leker just nu så då kan jag i lugn och ro sitta här. Eller är jag lugn? Lite stressad är jag men det är kontrollerbart och så ska det förbli idag har jag bestämt. Efter den sista städningen är färdig ska jag pyssla lite medans Lion sover middag och Lisa få snällt leka med sitt tills Izabelle kommer hem. Känner inte att jag fixar att agera lekmamma utan måste få lite egentid om jag ska förbli en snäll mamma. Å min egentid är att pyssla, sy, inreda eller allt som har med kreativitet att göra!

Vi ska ju göra om i två av rummen där uppe så att Samuels kontor blir vårt arbetsrum där jag kan sy och han jobba vid datorn. Men pengar finns inte just nu innan jul att köpa nya arbetskivor utan vi får använda det vi har. När jag sydde min brudklänning satt jag vid ett bord som är 100*60 cm och det funkade inte så bra men hade ju inget att välja på. Sen sprang jag upp och ner i trappan för att klippa till tygerna på köksbordet som var den största ytan eller använde golvet när köksbordet inte räckte till.
Ni som syr vet ju hur mycket mer jobb det blir om man inte har en stor arbetsbänk och ofta så skiter man i att ta fram symaskinen istället för den mesta tiden går åt till att plocka fram och tillbaka allt.

Hur som helst så gnällde jag om detta till S och sa att vi kunde byta så jag fick det stora skrivbordet och han det lilla eftersom han inte längre jobbade så mycket hemifrån.
Han vägrade de gångerna jag sa det så jag la ner det.
I förrgår överraskade han mig med att han hade bytt plats så jag fick den stora platsen och han tog den lilla. T om alla papper och all skit hade han fixat ornign på.
En kärleksfull handling från min man och jag blev så glad och kände sådan lycka!! Har aldrig haft så stor plats att sy och pyssla på, så det var som att komma till himmelriket!! Därför har jag fått tillbaka min sy och pysselglädje och önskar jag hade tid att sitta där hela tiden nu, hihi!


Hoppas ni orkade läsa...


Ha en fin fredag, nu ska jag fortsätta städa och borra hål så gardinstången kan komma på plats i kontorsfönstret!

Nytt och fräscht eller gammalt och personligt?

Har hamnat i en perid då jag vill göra om ALLT i vårt hem. Önskar vi hade pengar till nya möbler eller gamla möbler som helst skulle vilja ha lite här och där. Jag älskar den gamla stilen med spets, vitt, gamla fotografier, slitna möbler som nötts av kärlek.
Dagens möbler ska vara nya, sparsamt designade och alla har likadana. Vi har ett hem som består av MYCKET Ikea. Ikea är jätte bra när det gäller priserna men tyvärr har hälften av Sveriges befolkning samma möblemang och det är inte personligt för mig. Jag har alltid haft en romantiskt touch i mitt hem men förvandlade det till det moderna när jag tappade mig själv. Det ångrar jag, men det var då och nu är nu och det är skönt att veta att man kan ändra tillbaka till det hemmet man vill ha och inte för att det ska passa in i alla andras ögon.

Har börjat kika efter gamla begagnade möbler för jag vill skapa våran stil, ett personligt hem med mycket kärlek och värme. Vi skulle behöva en till soffa för vi har bara en stor 3 sitts och jag tycker inte att den andra behöver vara likadan utan någon helt annan modell. Klä om dem ska jag göra iaf och då kan man göra det i samma tyg istället.

Undrar om det här med förnya och skapa en ny stil handlar om mig själv egentligen? Hur jag mår och att jag håller på att ömsa skinn och bli den jag är skapt att vara? Jag vet just nu inte vem jag är och rädslan att få reda på vem jag är håller på att gå över i nyfikenhet istället och det är en bit på vägen. Men jag vet att jag kommer falla igen och igen och igen, men om man har en stadig grund så faller man inte så djupt de gångerna utan klarar att hålla huvudet över ytan hela tiden. Den personen vill jag bli och jag ska bli det. Och den här gången får det ta den tiden det tar.

Under tiden ömsar jag skinn även på vårt hem, vilket S inte har något emot utan han vet att jag älskar att inreda och han överlåter nästan allt till mig (så länge jag inte anser att tv, dator och stereo ska ut)!!


Sovrummet fick lite omvandling idag.





Och denna tavlan köpte jag i våras har jag för mig, nu fick den en plats i vardagsummet
men får nog hamna i sovrummet istället.


Lussebulls bakning

Klockan bara springer iväg när man har fullt upp. Tycker den här dagen försvunnit i ingenting, men jag städar ju så därför känns det nog som ingenting. Har rentgjort ugnen och det tar sin tid när man slarvar med rengöringen efter varje gång man använt den. Men nu skiner den som ny igen...underbar känsla!


Igår fick jag massor gjort och dagen blev så som jag ville för en gång skull. Det bakades pepparkaksdeg till det kommande pepparkakshuset som vi får göra antingen i helgen eller början av nästa vecka. Har en period just nu då jag har svårt att planera in saker så därför får det ske efter ork och lust.

Sen vart det 3 promenader på en timme ihop. Mer än jag planerat och det är bra.

Efter det bakade jag och Izabelle helt underbara lussebullar (om man får säga det själv?) och jag gjorde om receptet lite. Kan rekommendera att ta hälften grädde och hälften 3% mjölk och den fetaste kesellan 10% och 2 tsk vaniljsocker i. Saftiga och lagom söta bullar blev det. Om någon är intresserad av receptet får ni hojta till så lägger jag upp det.
Under tiden vi bakade passade Lion på att busa som vanligt.

Det är inte lätt att baka och passa en väldigt nyfiken kille samtidigt och jag brukar få mina små utbrott, men igår gick det bra utan raserianfall och gråtandes barn. Det händer väl ungefär en gång på hundra.






Inte så lätt att rulla långa korvar som man sedan ska rulla ihop, men huvudsak man har roligt!


Någon mer som hade roligt under tiden....


Bra shopping :)

Nu är degen gjord och en liten provgräddning är färdig. Är första gången jag gör egen pepparkaksdeg så jag har inte så mycket att jämföra med förutom den köpta och min deg smakar väldigt gott enligt S och Izabelle och jag, hihi! Blir dock lite mjuka men det kanske beror på att jag inte hade i något extra mjöl på provet utan bara gjorde. Någon som vet kanske hur de ska bli lite hårdare?

Får klura på en mall senare ikväll när ungarna sover för just nu får jag ingen arbetsro. Izabelle har precis gett sig ut med pulkan och Lion grät när han inte fick följa med ut så det blir till en promenad med han nu så han blir nöjd och jag får motion!


Dagens shopping på Rydshallen...bra shopping!!


Vackra deokrationskulor som jag tänkte skulle pryda pepparkakshuset!


Mitt livs första pepparkaksdeg...stolt!

Pepparkakshusdrömmar

Ibland är det lite småfarligt att gå in i en mataffär när man är sugen på att baka eller göra något matligt pyssel.
Jag gick nämligen in i affären efter läkarbesöket och efter gårdagens surfande efter lite ideér till pepparkakshus så hittade jag lite saker man kan dekorera huset med.
Förra året satte jag bara ihop ett och svor över den jobbiga kristyren som inet blev som jag ville. Men i år vill jag och önskar jag har ltie mer tålamod att sätta ihop något finare än förra årets.

Här är vad jag hittade på googles bildsök och visst får man lust att göra ett med när man ser alla fina pepparkakshus?!!














Fast det första är ju att ha ett pepparkakshus att bygga och antingen köper man en färdig sats eller så ritar man ett själv. Jag vet hur det ska se ut i huvudet, frågan är om man får till ett som blir som man tänkt? Jag får börja med att göra degen kanske? Och sen några mallar och provbaka ett för att se hur det blir. Första eller tionde försöket??

Hoppet tänds

Det är så skönt att få vakna upp och inte ha en hängande ångest över sitt huvud utan bara normalt morgonhumör som visserligen är bra idag!
Våran morgon brukar se ut som så att Lion gnäller av hunger medans jag springer omkring som en sönderstressad elak häxa och tar fram kläder åt Izabelle, fixar frukost, borstar ur tussar ur hennes hår, fixar kaffe (ett måste för att vakna) och samtidigt lagar välling åt Lion som han får äta efter att Izan gått till skolan några minuter försent.

Men idag har det varit lugnt och skönt och Ixan kom iväg 10 minuter innan skolan börjar och Lion fick mat av pappa innan han känna att han var hungrig. Vi hann tom att titta på dagens julkalender!

Så en bra start på morgonen är guld värt och förutsättningarna för att dagen ska fortsätta i den andan finns!

Nu ska jag traska iväg till läkaren.


Hoppas eran morgon blir lugn med!

En funktion jag tappat bort

En funktion jag helt glömt är bloglovin! Är med där men har bara glömt att kika in där och på de bloggar jag följer och har följt tidigare. Dags att ta tag i det med nu.

Om du har bloglovin och vill följa min blogg får du gärna göra det! Det är lättare att ha koll på det man läser då :)

bloglovin

Små mål är bättre än stora mål

Tror ni att det blev någon träning för min del igår? Näää...men jag tog på mig kläderna och allt var färdigt för att sätta igång. Men fastnade vid datorn och sen insåg jag hur mycket klockan var så det blev inget. Men tanken fanns där..hmm...

Jag får ta nya tag ikväll istället efter att vi varit på ridskolan och allt är lite lugnare.
Oftast när jag ska börja med träning efter ett långt uppehåll så är det skit segt. Jag sätter upp för höga krav att jag ska börja stenhårt med en timmes intensiva pass och det funkar inte längre för mig. Utan jag måste tänka om där. Sätta upp små mål som jag kan klara istället för stora mål jag inte orkar leva upp till. Så målet idag är att träna en kvart. Om jag klarar mer stärker det min självkänsla och det är det jag vill uppnå. En stark självkänsla och självbild.



Det finns bra lärare!


Var på utvecklingssamtal med Izan i eftermiddags och det går bra för henne i skolan, känns så skönt att veta! Hon trivs, är väldigt social och vill lära sig saker. Det är precis den Izabelle jag känner! Hennes lärare är lite av den gamla skolan och jag tycker det är jätte bra. Hon är sträng men samtidigt ser hon varje elev som den är...unik och speciell. Hon försöker plocka fram det bästa i dem och sådana lärare behövs det fler av. Det är så många som utbildar sig och väljer yrke efter vad de vill inte vad de passar att vara.
Varje gång jag träffar en människa som verkligen har valt rätt yrke och som passar perfekt i rollen som det så imponerar det mig. Jag blir lite avundsjuk på dem som hittade rätt från början, som slipper undra när de är snart 35 år vad de vill bli!

Jag har mina aningar om vad jag vill, eller rättare sagt jag vet vad jag vill göra men det är både modet och resurserna som ska till!

Tack alla ni som kommenterar mina inlägg, det får mig att vilja fortsätta öppna mig och ta bitar ur mitt hjärta och lägga upp för hel världen!


Nu ska jag ta en tur på crosstrainern och titta på Hollywood fruar, så ha en fortsatt trevlig/bra/vanlig kväll!!



Izabelle är en så duktig storasyster som älskar den rollen!


Storstädning i mig

Det känns som en ganska lugn måndag med lite förmiddagsmys innan det är dags för vardagsbetsyren som otåligt står å bankar på mig. Men jag måste lära mig att ignorera, att allt måste inte vra perfekt i ett hem med barn utan det får faktiskt vara skitit i hörnen och sängarna inte är bäddade varje dag.

Vi väljer själva vad vi vill lägga prioriteringarna på. Jag brukar välja städa och ett rent hem före mig själv. Men det har en baksida att göra det, och det är när man inser hur låg ens självkänsla är att man faktiskt går till attack mot sig själv i alla lägen. Ens självkänsla är så obefintlig att man har börjat tro att man är totalt värdelös och trycker ner en själv hela tiden.

Igår kväll behövde jag en promenad för att få lite ny luft i mina lungor, för att orka andas helt enkelt. Och för att se saker ur ett annat perspektiv. Istället för att ta med ipoden så tog jag med mig själv på promenaden och den sista biten kändes mkt lättare än den första halvtimmen, då ville jag bara vända hemåt för det kändes som varken benen eller jag själv orkade gå en meter till. Men jag fortsatte och det är jag glad för, envisheten i mig vann!


Nu ska jag fortsätta jaga busig kille på snart 1 år, han har redan hunnit med att välta ut kaffekoppen så den vita mattan i vardagsrummet är prickig numera. Fast jag kan ju inte bli arg för det var jag som var så klantig och ställde den där och glömde bort. Som tur var kaffet kallt!



Förra söndagen

2:a advent idag och denna söndagen är verkligen inte som förra när jag blev väckt och hade en alldeles underbar frukost framdukad i köket och 1:a ljuset var tänt i adventsljusstaken (heter det så?). Fast S hade av mistag tänt andra ljuset istället för första trots de stora siffrorna på varje blockljus..hmm.

Aja, så är det inte idag iaf, för Rasmus sitter och spelar WOW, S och Lion sover i soffan och jag gick upp för en halvtimme sedan. fast det är tyst och skönt i huset just nu och det njuter jag av. Endast min mage som låter för jag har en blandning av magknip och hunger. Blev lite väl mycket mat och chokladpudding igår. Det är nackdelen med att åka hem till mamma och äta mat...det är så jäkla gott så man äter tills man nästan spyr! Jag beställde hennes tjocka revbenspjäll som hon grillar i ugnen så det blir en knaprig yta på och till det klyftpotatis och gräddsås. Skulle kunna äta ihjäl på mig på det!


Har insett att jag även latat till mig ordentligt så nu visaqr vågen +4 kg och det bådar inte gott inför julen. Fast det är inte vikten i sig som är jobbig utan att jag känner mig så otränad och slapp. Skulle ju börjat träna igen för några veckor sedan men blev förkyld å den hänger i fortfarande. Men nu kan jag inte vänta på att den går över utan får börja med någto lätt, yoga och korta lugn träningspass på CT:n. Det ska jag göra idag redan för säger jag: Det gör jag imorgon så blir imorgon långt fram!

Ni minns väl min prestationsångest jag hade inför izans kalender? Den är fortfarande inte fixad, men jag har köpt de sista sakerna och nu är jag nöjd så idag ska de slås in, hängas på lina i hennes rum och sen är det bara för henne att börja öppna när honkommer hem från hennes pappa. Då kommer min ångest om det vara borta och allt är frid och fröjd tills nästa ångest om någto nytt kommer, men det tar vi då!







Några ord innan fruktstunden :)

Snart dags att dra ut till päronen och äta lite gott och tillbringa kvällen med dem! Skönt att få komma härifrån en stund, lätt att länna sig instängd i ens egna hem ibland även om jag just nu är inne i en period då jag helst stannar hemma för att inte vara varken till besvär för någon eller närvara med min tråkighet. för precis så känner jag mig nu...tråkig och grå. Men mig gör det inget. jag är hellre ensam med barnen än umgås bara för att man ska det. De få vänner jag har är guld värda och de finns där oavsett om jag har svackor. De som inte finns där eller försvinner när jag får mina svackor är inte mina vänner, så enkelt är det.

Kommer ihåg när jag för några år sedan blev utbränd och blev långtidssjukskriven. Jag hade då en vän som jag verkligen trodde var min riktiga äkta vän i vått och torrt. Hon slutade att höra av sig när jag behövde henne som mest. Hon ringde en gång...en gång men då var jag inte hemma. Tyvärr var mitt tillstånd så att jag inte ville vara ivägen för folk då så jag ringde aldrig upp med tron att jag bara var till besvär.

Den vänskapen slutade där, för hon hade ju ringt och tyckte att bollen låg hos mig. Kanske var det så? Eller oxå så behövde jag någon som orkade ringa igen utan krav på att jag skulle ringa om jag behövde henne?

Skit samma tycker jag nu, för den vänskapen betydde inte något för henne. Jag är van att vara ensam och trivs bra med det för det mesta. Det har blivit en vanesak, att inte ha en massa människor som ringer och vill träffas. Så då undrar jag ju givetvis. Är det fel på mig? Ensam är stark heter det, och det stämmer för det mesta. Nu är jag ju inte ensam för jag har min familj, mina barn, min man och mina vänner. Det är skönt att veta!

Nöjd pulka-åkare

Vi har en liten kille som precis börjat visa ett riktigt humör! Han slänger sig bakåt om det är något som inte passar och ger ifrån sig ett rytande...namnet Lion passar bra med andra ord :)

Igår tog vi oss ut och det var så skönt att komma ut i den friska kalla luften och få lite ny energi. Eftersom vägarna fortfarande inte var saltade så testade vi pulkan för första gången och den gjorde succé hos lilleman! Han satt helt tyst och tittade lite konstigt på mig först men efter några sekunder sktattade han och ju fortare jag sprang desto roligare var det. Inte helt lätt att springa med en nästan 11 kg tung kille i en pulka bakom sig när man har full mundering i form av skidställ på sig, men jag fick motion och han var helnöjd!





Efter promenaden och lek så var det riktigt skönt att komma in i värmen! Att jag är mer förkyld idag är en annan sak. Vad gör man inte för sina barn?


Nu ska jag sätta fart med att designa lite nytt till min nya adress. Har bestämt att börja med en egen sida och eget domännamn...lite spännande!

Ha en underbar lördag!

Vinyltext och promenad

Då satt jag här igen med en massa tankar som jag inte orkar dela just nu för jag och lilleman måste ta oss ut innan mörkret kommer.
Det är ett helt företag att ta sig och Lion alla kläder och dra ut vagnen från det röriga förrådet, och ofta någto jag helst hoppar och stannar inne istället. Men jag mår så mycket bättre när den friska kalla luften får svepa ner i lungorna och ge lite ny kraft och lust till saker.
Finns massor att göra i hemmet och viljan finns men inte orken. så jag tänkte att kanske en promenad gör nytta i mitt inre så jag får lite fart!

För ett par veckor sedan beställde jag två texter, en till köket och en till Lions rum. Men de har bara legat fint i sin rulle och jag har tittat på dem men tänkt, det gör jag sen. Precis! Det blir ju gjort sen. Äntligen sitter texten i köket och jag älskar de orden, nu gäller det bara att leva upp till dem. Jag placerade dem så att jag ska bli påmind varje gång jag är i köket.

Jag har länge velat ha väggord, men de är så fasligt dyra. Men jag hittade en sida som är värd att besökas. Tyvärr var det lite problem att sätta upp dem, de ville inte lossna från plasten så jag vet inte om det var därför de var billiga eller om jag gjorde nått fel? Men de sitter där nu och hoppas de sitter kvar tills de blir borttagna :)






Denna text och fler hittar ni här!

Mitt hjärta

Mer energi idag och det är riktigt skönt, det har jag längtat efter! Men nu till det svåra. Att inte skriva en mils lång lista och känna tvång att göra den på en dag. Utan bara ta en sak i taget och göra det i den takt man orkar och klarar för att inte bli sängliggandes igen. SÅ det är min utmaning idag. Kanske är en självklarhet för de flesta men inte för mig. För jag har för höga krav på mig själv...hela tiden. Jag är minsann en supermamma som fixar allt, haha! Jo jag tackar...om jag ens tänkte en tiondel av det så skulle jag vara nöjd. Men jag är jag och idag är allt lite lättare! Ett framsteg i rätt riktning.

Min solstråle som inte har några svackor :)


Favorit som alltid är i repris för Lion, plastskåpet!!



Bäst att plocka med så mycket det går innan det är dags att gå vidare!


Så här är det hela tiden nu. Han går och går! Så mysigt att se hans framsteg!

Berg och dalbana eller räkmacka?

Intressant att se hur många som läser det man skriver men som inte vågar kommentera så fort det blir inlägg som inte är så positiva eller när det handlar om att man inte mår så bra. Det är så typiskt för svensken i första hand för vi låtsas om att allt är så bra utåt och vågar inte vara en medmänniska för då kan man hamna i en situation där man själv rannsakas. Alla ska hela tiden tro att allt är så bra som möjligt, för att vara sårbar kan vara väldigt farligt. Så farligt att det avslöjas både det ena och det andra i ens liv.

Men jag har tröttnat på att hålla den där fasaden som så många håller fast in i det sista. Det finns de som tom dör med sina dolda tankar för att bli ihågkomna som en fantastisk människa som ska minnas var stark och alltid fanns där för alla andra.
Jag tror mer på att våga visa vad man tänker och hur man känner, det är styrka om något och ett mod som alla har men få vågar visa. Jag säger inte att jag har det modet fullt ut men jag vågar visa lite av det som mina tankar är fyllda av dagligen. Jag har gått igenom mycket i mitt 34 åriga liv, och mycket av det som kommer till ytan idag som jag ville förtränga och gömma undan för att slippa se det. Hyllan i mitt liv har börjat lossna från sina skruvar och hänger på trekvart. Nu gäller det att skruva i skruvarna igen för att den inte ska ramla ner och slå ned i huvudet på mig. Men denna gången ska den skruvas fast ordenligt och fyllas med lätta saker så att den inte lossnar igen.

Ibland finns det roliga uppmuntrande saker här och ibland är det tunga tankar som skrivs. Men det är så livet är. Upp och ner och inte en räkmacka som så många tror att livet handlar om.


Onsdagstankar

Idag vaknade jag med prestationsångest för gårdagens köp till adventskalender var svårare än jag trodde. Ingen märkvärdig sådan och jag känner mig totalt värdelös som inte kunnat genomföra det för Izabelle detta år heller. Hon kanske uppskattar det lilla jag ger henne men jag önskade att jag hade mer fantasi och att hon fick lite bättre saker i den. Men jag har försökt. Bara att hoppas att hon uppskattar mitt försök. Hon har ju ingen aning om att hon ens ska få något extra så kanske blir det bra, kanske blir det besvikelse.

Känner mig för övrigt rätt misslyckad just nu som så många andra dagar. Varför är det så? Varför känner man sig misslyckad? Vad är det för värld och bild vi bygger upp inom oss? Vem är det vi ska vara perfekta och framgångsrika inför, oss själva eller hela världen? Är man inte någon om man inte har allt som förväntas av en? Är man inte någon om man inte har hundra vänner och en miljon på kontot?


Många tunga fårgor jag ständigt ställer mig och jag hoppas jag finner svar på alla frågor.


RSS 2.0