Har du en bra självbild?

Hur kommer det sig att vi aldrig blir nöjda med hur vi ser ut, vi tjejer? Visst, det finns de som kan säga att de är nöjda fast det kommer nästan alltid ett följord efter som heter MEN...

Det spelar ingen roll hur vi än ändrar oss på utsidan för har vi inte en stark självkänsla så kommer vi aldrig att bli nöjda. Sen kanske vi inte blir helt nöjda ändå även om vi bygger upp vår självbild men vi kan iallafall lära oss att leva med våra skavanker och tycka om oss själva på ett annat sätt.

För vad är det som är viktigt egentligen? Vad vill vi uppnå med att ha ett perfekt yttre? Varför ska vi träna som små galningar och svälta oss själva för att se bra ut i bikinin till årets sommar? Varför är det så viktigt vad andra hela tiden tycker om oss? Det viktigaste är ju faktiskt vad vi själva tycker om oss själva. Om vi älskar det vi ser i oss själva, inte bara det yttre, så utstrålar vi självsäkerhet och glädje och det är vackert! Det finns ingen kniv i världen som kan ge oss en bättre självkänsla, bara ett starkare självförtroende för stunden tills man hittar ytterligare något man vill ändra.
Man kan inte bygga upp ett självförtroende på en dålig självbild för då rasar det så fort man får en negativ kommentar eller det kan räcka med att någon tittar på ett nedvärdernade sätt.

Jag har en urkass självbild men jag jobbar på den. Jag har stunder då jag önskar att jag hade fastare bröst, mindre mage, mindre lår, smalare midja, smalare ansikte och en mycket mindre bak. Men det jag glömmer då är att tycka om mig som jag är först innan jag tar tag i allt det ytliga. Jag tycker att jag är sämst i världen på många områden och jag nervärderar mig själv för ofta. Men varför gör vi så? För jag är ju inte ensam om att ha dessa problem och tankar. Vem är det som bestämt hur vi ska se ut för att duga? Och vad är det vi ska duga till?


Det är viktigt att vara bland de människorna som bryr sig om dig och som tycker om dig för den du är, inte för den du kan bli eller ska bli. Är man osäker i någons sällskap och den ger dig dålig energi, sortera bort den personen. Du mår bättre utan den. Behåll de vänner som ger dig något positivt och som bryr sig om dig.

Bygg upp dig själv så ska du se att andra kommer dras till dig. Ingen kommer se dina skavanker för du ser dem inte själv.Kommentarer
Postat av: Georg Hendrix

"och en mycket mindre bak." - Där blir det nej. Där blir det definitivt nej. Georg Hendrix säger nej. "En stor bak" är bland det sexigaste som finns ;)Angående självbild:

Jag satt på tåget från Uppsala till Stockholm för ett tag sedan (jag tror det var mellan de stationerna). Jag satt med sju andra personer. Däribland två tjejer i min ålder (20-25). Båda såg bra ut.. men den ena kanske var lite "vassare" utseendemässigt.. snyggare hudfärg, lite större bröst, bättre sminkad osv.MEN den "snyggare" tjejen hade en död blick hela resan och jag mötte hennes blick engång och hon vände direkt. Den andra tjejen satt och var social med sin "nörd kille kompis", skrattade och var allmänt charmig. Jag skulle chansa på att den "trevligare" hade en mycket bättre självbild. Hon kunde snacka med en "nörd" och ändå trivas och visa sin personlighet i ett socialt sammanhang.... Vem av dem skulle man helst gå hem med? Inte den som hade vassare yttre iaf...

2010-12-14 @ 22:56:13
URL: http://georg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0