Systerskap

En underbar dag ser det ut att bli, trots den lite hårda vinden. Det får inte hindra mig och Lion från en skön promenad efter förmiddagsgröten om en timme! Man behöver ju inte gå i flera timmar, men en liten stund gör gott för både kropp och själ hos båda. Sen att han kommer somna gott i vagnen är ett stort plus.


Igår lade jag mig vid 23 tiden och läste. Kunde dock inte sluta läsa boken så det blev att somna vid halv ett. Men jag la mig tidigare än jag brukar så det är positivt! Nu längtar jag tills sängstund ikväll så jag får fortsätta läsa min bok. Den heter Systerskap och är skriven av Katerina Janouch. Jag älskar den typen av böcker som skildrar en verklighet som inte alltid är så lätt. Det är andra boken av tre hittills som handlar om Ceciia´s liv som 4-barns mor och barnmorska. Den första boken heter Bedragen och är riktigt bra!"Familjen Lunds hus på Lindängstorget är till salu. Efter Johns otrohet har Cecilia och John separerat och plötsligt är Cecilia varannan vecka-mamma. Hon saknar familjelivet och kastar sig in i arbetet som barnmorska och låter sig uppslukas av dramatiken på förlossningen. Samtidigt bär hon på en ilska och tycker att singellivet är ovant och svårt. Kanske kan mötena med John hos terapeuten hjälpa henne att få ordning på tillvaron? Ett telefonsamtal visar sig avgörande på flera sätt. Plötsligt förstår Cecilia var hennes känslor finns. Med ens är hon redo att slåss för det som är viktigt.

Samtidigt som Cecilias familj håller på att söndras hamnar hon mitt i en annan kris. Det börjar med en rad brutala övergrepp i city. Därefter försvinner Cecilias systerdotter plötsligt oförklarligt, rykten och skvaller sprids på nätet och begreppet systerskap får en ny innebörd vad händer när offret själv blir förövare? Och kan hämnd verkligen vara den rätta vägen till jämlikhet?"


Verkligen värda att läsa!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så brukar jag oxå göra men senaste tiden så somnar jag bara ifrån alla böcker... Fast det har nog varit så hela hösten.

Har inte läst dom böckerna så dom får jag hugga tag i framöver. ;)

Kramen Maria

2011-02-02 @ 16:22:45
Postat av: Linda-Blivande Mamma

Saknar dig den 14/2 går jag på mammaledighet, kanske kan vi få ihop en träff???

2011-02-02 @ 18:55:06
URL: http://hummingbird.blogg.se/
Postat av: Lena i Lyckebo

Jag har inte läst en bok på..... gud vet när? Är alldeles för kreaktiv och pysslig av mig så jag får ingen ro till sånt.

Kramisar

2011-02-02 @ 21:44:48
URL: http://fridatowe.bloggspace.se
Postat av: Mira

Hej, har missat att du fyllt år!

Stor grattiskram i efterskott!

2011-02-02 @ 22:13:20
URL: http://www.mirandalux.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0