Komplex och prestationsångest

Om man tar en titt på första sidan på blogg.se så får man nästan dagligen komplex för att man inte har den snyggaste outfiten att visa eller vilken av de dyra lamporna (2360:-) man ska välja så jag tar två stycken! Ja men precis så kan ju varje människa göra...köpa 2 st lampor för tillsammans 4720:- i ett nafs precis innan jul! Eller att man är en YSL-junkie eller bli snyggast på gymmet! Jag tycker verkligen inte att det är den som skriver som gör något fel för de skriver ju i sin blogg utan det läggs så mycket fokus på allt man ska ha och det uppmanar folk indirekt att genast göra detsamma. Ibland tas det upp riktiga saker som får folk att stanna upp och ta ansvar.


Det står ofta så mycket onödig info på första sidan så ibland gör det mig spyfärdig rent av. Är det det som är det viktigaste i livet? Att visa upp vilka saker man köpt för hela världen eller som man tänker köpa?
Den personen som ska köpa de där lamporna har säkert de pengarna annars skulle hon inte köpa dem, men det skapar ju ett ha begär hos de som kanske inte har de pengarna och de som är lättpåverkade att det är sista modet och får panik att de måste hänga med annars blir de utanför. Är det inte så? Handelsindustrin måste tjäna en massa goa pengar på alla bloggare. För är det någon stor bloggare som köper en viss sak så hänger tusen andra på för de vill vara likadana. Jag har själv gjort detsamma, skaffat några saker som jag inte behövde utan bara för att vara inne. Så tragiskt men sant. Nu är det några år sedan det hände och då var jag så lättpåverkad av allt, men känner mer och mer nu att jag vill gå min egen väg.

Har man inte råd att köpa de dyra märkessakerna så får man inte få prestationsångest eller komplex och tänka att jag är den enda som inte kan.

Jag funderar starkt på att flytta min blogg till en egen domän där jag slipper se allt som kan få mig att må sämre. Men sen har jag ju haft några bloggar så jag känner inte för att byta namn en gång till. Men jag vill inte få mer komplex för allt jag inte kan köpa eller skaffa för att ekonomin inte tillåter.


Kommentarer
Postat av: Anna

Gör som jag. Jag tror aldrig någonsin att jag har läst någonting på blogg.se startsida. Jag bara loggar in å sen läser jag det jag vill läsa och givetvis går in på min egen sida...kram

2010-11-30 @ 12:10:13
URL: http://propellern.blogg.se/
Postat av: Lady Angel

Jo tack du, det där med att det fokuseras enbart på mode och prylbloggare är nästan äckligt. Jag såg också det där inlägget om att någon var en "YSL-junkie" och det rynkande jag faktiskt på näsan åt. Jag brukar dock inte bry mig om dem som alltid hamnar på förstasidan, vad är de för människor liksom som bara ha konsumtion att blogga om? Tomt liv... Jag skiter i dem och läser aldrig sådana bloggar. Jag håller mig till de bloggare som faktiskt har en hjärna...

2010-11-30 @ 12:50:56
URL: http://ladyangel.blogg.se/
Postat av: Georg Hendrix

Idag är det viktigt vad man har eller vad man åstadkommit, inte vem man är. Det är dagisnivån som gäller även ute i verkligheten.Om du har en färdig utbildning som ekonom vid 22 års ålder och startat 5 framgångsrika företag innan du är 30 år, då är du någon.Om du har råd att slänga ut 4000 kronor för en lampa med samma funktion som en för 59 kronor på IKEA, då är du någon.Har du lyckats hålla dig slimmad och är vältränad då är du någon.Är du en hängiven vän eller en bra lågbetald arbetare, då är du ingen.Jag tycker inte du ska byta domän utan helt enkelt bara skippa att läsa de delarna på blogg.se. Jag tittar också där och det är väldigt få inlägg som fångar mitt intresse.. kanske 1 på tre veckor, så jag scannar bara igenom snabbt och struntar i allt strunt.Ger något ångest, sluta gör det. Jag har aldrig gjort något i hela mitt liv som är värt att få ångest över!

2010-11-30 @ 17:38:50
URL: http://georg.blogg.se/
Postat av: Bokmalen

Jag loggar in via den här sidan, http://publishme.se/login/?next=/

Å, när jag loggar ut så byter jag sida direkt. Läser väldigt sällan vad som står på förstasidan för jag tycker som du att det inte är upplyftande för fem öre...

När det gäller märkesgrejer så är jag inte alls speciellt märkesfikserad. Jag spara å köper nåt om det är värt det men annars får det va.

Kramen, Maria

2010-11-30 @ 18:28:58
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Anonym

Näää... Här är det tvärstopp! Mår illa av medicinerna och orkar inte en tiondel av vad jag borde:( Ska till doktorn på måndag igen så ska han kolla om infektionen dämpat sig. Är såå ond å svullen om magen så jag kommer bara i mysbyxorna, annars får det skarvas m gummiband i de vanliga byxorna när man ska kliva utanför dörren:)Varför snurrar det omkring så mycket tankar hos dig? Trodde att allt var bra, nygift å allt...kram

2010-11-30 @ 19:17:46
Postat av: Anna

Det var "förvirrad" som skrev inlägget innan :))

2010-11-30 @ 19:19:19
URL: http://propellern.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0