1 vecka har passerat

Nu har jag varit gift en vecka, hihi! En vecka som Fru W och jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag är det. All stress är borta och det är skönt, men jag saknar att planera och att sy. Har funderingar på att börja sy mer på allvar nu. Bal säsongen kommer snart och en beställning har jag redan fått, hoppas på fler för jag älskar att sy vackra klänningar!! Har velat starta något i många många år, men inte vågat för jag är rädd att misslyckas?! Men nu känner jag att jag vill inte sitta som gammal å ångra att jag aldrig tog tag i mina drömmar eller att jag aldrig vågade. Sen hur det utvecklar sig kan man ju aldrig veta, men man måste ju våga!


Del av livet med de broderade pärlorna som tog minst 15 timmar!
Fotograf Bibbie Friman

10 månader idag :)

Har glömt säga att Lion är 10 månader idag! Å som vanligt kan han inte sitta still i sin stol, i sin sele! Han är stark som en oxe den här lille godingen och envis (undrar vem han fått det från??)!!


Kontrollen är återfunnen

En liten tomhet finns inom mig nu när allt med bröllopet är över (förutom tack korten som ska göras så fort vi valt bild). Känner av rastlöshet men ändå ett sådant lugn. Nu kan jag ägna mig helt åt min underbara familj och vårat hemi som så tragiskt förfallit de senaste veckorna! Så idag fortsätter jag min rensning i alla garderober och övervåning....UNDERBART!! Har jag sagt att jag är kontrollfreak och har städmani, hahaha??!!!



Vill att allt ska skina innan jag slappar ikväll, så bäst att skynda!!!


Ha en underbar dag kära läsare!

Min lilla Hannah Montana

Idag firar Izabelles skola 30 år och det ska firas med ett maskerad disco! Läste lappen när den kom och jag trodde givetvis att det var ikväll trots att det inte stod någon tid. Sent igår kväll så säger hon att det är på skoltoid discot ska vara. HJÄLP!! Jag som hade tänkt köpa vingar idag å överaska henne för hon ville vara en prinsessa eller älva. Så det var att tänka om snabbt! Tur hon har ett lager med leksaker och utklädningskläder =)) Så det fick bli en mini Hannah Montana istället, till hennes lycka!! Så jag gick igenom allt och lade till accesoarer och så fick hon lite smink! Tyvärr var hennes Hannah Montana peruk totalt trasslig men efter nästan en timmes slit med den blev den iaf ok! Ser lite häxaktig ut, men men...haha! Halloween vs Hannah Montana och hon är hel nöjd!!!

Min älskade lilla stumpa!




Hyss

Igår när jag grejade ute i köket var det tyst i huset..hmm...

Slet åt mig kameran å smög ut till tvättstugan. Där satt han min älskade lilleman och hade givetvis hittat på bus (som vanligt)!!




The Ring(s)

Vi bytte ut våra förlovningsringar 1 oktober till släta i titan. Min ring är 6mm och S ring är 10mm. Efter att ha sett min ena svägerska ringkombination, slät titanring med vitguldsring så vart jag förälskad i just den uppsättningen.

Vigselringen är en Schalins ring med briliantslipande diamater. Bredden är 4mm. Älskar min ring!!!




Den gnistrar ännu mer i verkligheten, lite svårt att få fram på bild

Dagen innan bröllopet

I torsdags trodde jag hade allt under kontroll. jag skulle "bara" fixa naglarna på fredag morgon i Lidköping och köpa tre saker på stan. Sedan skulle vi träna med barnen i kyrkan innan jag och tärnan med våra döttrar skulle koppla av på hotellet. Ja just så blev det...eller inte.

När jag satt och sydde det sista på tjejernas klänningar sent på natten så var det snöstorm ute och ett sidenband fattades. Hur skulle jag göra ,med naglarna var det första jag tänkte på givetvis. Inga vinterdäck och bromsar som är dåliga fick jag ta beslutet att inte åka till Lidköping. Ville inte riskera att hamna i diket å inte komma till mitt eget bröllop. Men vem skulle göra dem då?
Har vart med om en skräckupplevelse för några år sedan då en nagelskulptris filade igenom min ena nagel ner in på skinnet så vem som helst får inte göra naglar på mig sedan dess. Det enda alternativet var Center Nails här i Skövde och de har elektriska filar som jag har hört ska göra ont. Men det var mitt enda alternativ så så fick det bli. Han var mkt försiktigt och gjorde jätte fina naglar men tiden rann iväg...över 2 timmar satt jag på fredag eftermiddag! Innan det hade jag köpt allt så nu återstod bara träningen i kyrkan.

När vi anlände till hotellet hade klockan hunnit bli 23 tror jag så det blev en lång natt men jätte mysig! Kusin Simone som skulle hjälpa till med mitt hår var med ett tag med och vi testade frisyren. (Hade inte hunnit det eftersom hon bor i Uppsala)



Hanna (min lillasyster och tärna) dukade upp med morotsstavar och dipp och bubbel...mmm!! Sen fick jag presenter och hon hade fixat något fått, något blått, något lånat och något nytt och även en penny(fast en enkrona) som man tydligen skulle ha i skon. Och den ska vara tillverkad det året man föddes för att det ska bringa tur. Inte det lättaste att hitta en sådan krona med hon lyckades! Jag gav henne ett par presenter, en Tomas Sabo berlock och en aftonväska som jag visste hon ville ha.
Trots att det blev så sent fick vi mycket trevligt. Men önskar vi hade haft några timmar till givetvis :)







Tills slut somnade vi och sömnen blev hela 2 timmar, haha!


Kärlek

Igår la min moster, våran fotograf Bibbie Friman, ut en del foton på oss på fb och när jag såg att hon hade gjort det och innan jag tittade på det så pirrade det så där gott i hela kroppen som det gjorde när man var liten och väntade på julafton :) !!! Öppnade första kortet och fick tårar i ögonen...helt underbart var det! Sen kom det fler och fler och helt plötsligt var det som julafton och födelsedag i samma ögonblick, hihi! Så underbart vackra kort, hon är så duktig!! Vi bad om att få ögonblicksbilder, och det fick vi! Hon var med mig från morgonen så hela dagen är dokumenterad i bilder. Vet inte än hur mkt jag kommer lägga ut här men några får ni se :)














Nygift och såå lycklig :)

Nu har jag varit gift i snart 2 dygn :))

Helt obeskrivlig känsla och att återberätta bröllopet skull ta mig många dagar för det är så mkt man vill få med! Får nog göra några inlägg och de närmaste dagarna kommer handla om bröllopet...så är det :)

Vi fick den dagen som vi båda vill ha...i detalj! Den var helt perfekt, underbar, fantastik och magisk! All den stress vi båda haft innan (för att inte tala om dagarna precis innan) bara försvann från det att vi sagt JA till varandra!

Det var många saker som inte vara riktigt färdiga men som ändå föll på plats dagen D och det är tack vare alla underbar människor vi hade omkring oss...STORT TACK till alla ni som hjälpte till att vi fick vårat sago bröllop!

Bara det här med vädret var ju ett stressmoment med snöoväder 2 nätter innan....men det löste sig fint med regn istället, haha! Som tur var hittade vi en plats i sista stund att fotograferas på inomhus och det blev så perfekt! Längtar efter att se alla de fina bilder som min älskade moster Bibbie Friman (som är en sådan duktig fotograf) tog på oss! Hon var med från början och hade koll på tiden, tur det, hahaha!

Har ju lovat bilder på klänningen så förlåt att det dröjt. Tyvärr har jag själv inga bilder på den färdiga för det glömde jag av i alla stress men det kommer snart! Men här är några iaf! Som min kusin Stina fotat!


Lite tillplattad klänning....


Stolt far som fick lämna över sin äldsta dotter! jag älskar dig fina pappa!


Ännu en stolt förälder som la ner hela sitt hjärta i den här bröllopet! Älskar dig kära mor!!


Nygifta förälskade oss :)


Självklart fick vi rocka ihop!!

Hoppas vi snart får lite mer bilder så ni får se mer!



Ett och två...

En lugn söndag? Nopp. Här råder det inga tvivel om vad som står högst på schemat för min del iaf. SY...

Börjar bli lite less nu på den vita klänningen, men ger upp gör jag inte. Fick en kommentar i förra inlägget att det var skräll? Vet inte riktigt om jag tycker att jag skryter om att jag får sy om den klänningen för det är några timmars extra arbete och inte så roligt heller för den delen. Men vissa tycker väl om att försöka trycka ner.

Nu är jag och klänningen sams igen å en ny dag att försöka bli färdig på är här! Är det något mina nära och kära vet om mig så är det att jag är MYCKET envis och det kan man komma långt på :) Så nu är det upp och sy som gäller och allt annat (förutom min familj) får komma i andra hand!

Ha en underbar söndag!


För stor

Provningen gick bra idag men eftersom jag inte provat den förut utan bara använt min provdocka så blev reslutatet lite annat...suck! Jag ställde in dockan på mindre mått än jag har för att jag vet att kläderna brukar bli en aning för stora på mig sen..? Men ändå är jag tvungen att ta in flera cm i sidosömmar och klippa ur lite i bak där snörningen ska vara. Men det tar nog bara ett par extra timmar....Det positiva är att jag hållt vikten iaf och gått ner istället för upp, hihi!

Men känslan att få på sig klänningen var underbar! Såg inte så mycket som jag hade velat men det är nog bara bra. Camilla tyckte iaf att klänningen var jätte vacker och jag tror hon sa att jag med var vacker...hahaha! Fast hur snygg blir man i brudklänning osminkad? Fick se bilder från möhippan och utan smink ser jag ärligt talat hemsk ut....

Nu ska jag upp å sy någon timme medans S dotter å han myser innan hon ska sova. Sen är det film-mys med den blivande mannen!! Det behövs verkligen nu när stressen är stor å man kanske glömmer av varann lite.

Bilder kommer imorgon för idag har jag helt enkelt inte hunnit!!

Det blev ju skit bra!

Idag har jag haft en sjukt stressig dag men det ordnade upp sig till slut så nu sitter jag här å är helt slut i kroppen! Funderar på ett varmt bad å peeling så jag blir uppfräshad igen. Kan man bada så här sent?? Risken är väl stor att jag somnar bara å det är inte bra med tanke på att den blivande mannen kom hem vid 22 tiden ikväll efter en hel dag på tåg för att hämta sin dotter och nu sover han som ett barn i soffan, hehe.

Jag skule nämligen till frissan idag å fixa håret inför bröllopet men min älskade syster som skulle passa Lion blev sjuk så då fick ahn följa med å ingen big deal egentligen, men när man redan är stressad så blev jag super stressad för det. Men han var jätte snäll å skötte sig jätte bra å jag fick så snyggt hår igen....som vanligt när man går till Emma!! (Hon jobbar på Kopparportens salong i Lidköping, hihi)!!


Imorgon ska jag prova klänningen för första gången med alla delar ihop å nästan klar! Insåg igår att kjolen är vääldigt stor så kanske skalar jag av den lite för att få plats i kyrkgången?? Men Camilla får hjälpa å råda mig med sin erfarenhet å sina ögon! Den ena brudnäbbsklänning är nästan färdig, bara upplägg av kjolen och två band som ska sys dit (eller rosor). Den andra ligger ett par timmar efter. Men den här helgen kommer inte bjuda på några överaskningar så nu ska det sys...för jag vill öppna min champagne någon gång å fira!!!!


Sov gott så hoppas jag att jag får tid att lägga in någon blid på mitt hår imorgon!

9 dagar...

...kvar tills jag blir fru :) Tiden går alldeles för fort men nu har sak efter sak löst sig så det känns jätte bra! Det enda som krånglat är min klänning, men nu har jag full koll på den igen och på lördag ska jag fira att den är klar med ett glas champagne ihop med min blivande man...UNDERBART!
Fick locka min dotter med en present om hon hjälper mig med Lion denna vecka! Han är inte helt enkel att passa men det går super bra!  Trodde nämligen att jag skulle behöva leta efter klänning för några dagar sedan då den jag syr bara krånglade. Efter en god natts sömn och en stor portion tålamod fick jag äntligen ihop livet med kjolen, hade nämligen glömt en sak....! Men nu sitter den ihop, alla pärlor på plats och lite små puts kvar och givetvis provning! Som tur är har jag sytt snörning i bak för att det varit lite osäkert med min vikt. Har inte gått ner något mer och heller inte upp men jag var ju lite rädd att de sista två veckorna skulle innebära stor viktnedgång för all stress. Men så är det inte än iaf men å andra sidan är det ju som sagt 9 dagar kvar! På lördag ska den iaf provas med hjälp av min fina vän Camilla (som oxå är sömemrska) så det ska bli så spännande!!

Köpte färdigsytt pärlband men tyvärr hade de inte tillräckligt så jag chansade att jag skulle lösa det ändå. Men pärlorna lossade på det och sen var de ganska glest sydda. Så jag tillverkade ett eget med mina pärlor och sidentyg! Själv tycker jag mitt blev mkt bättre!!

Sen ser ni ju på den sista bilden hur pilligt det är att sy fast det med. En nål bara sydde jag av mot pärlorna...hehe!



Det vänstra är köpt och det högra har jag tillverkat själv.



Pärlorna är bara 3mm i diameter så det är väldigt "pilligt" men såå roligt!



Pärlbandet sys fast någonstans på klänningen :)


Hippad del 1

Känner att den här bloggen verkligen har blivit lidande de sista veckorna. Men så är det när man har fullt upp, plus att när man väl sätter sig vid datorn stannar det ju inte bara vid ett inlägg...


Men nu måste jag ju uppdatera lite vad som hänt i helgen! Fast det får bli i två avsnitt.

I fredags blev det en minisvensexa för darlingen och det blev en rätt blöt kväll som slutade med att han inte hade några nycklar hem så han stod utanför och förskte väcka en sovande mig i 45 min....skäms på mig! Men tillslut vaknade jag och kvällen fick ett lyckligt slut, hahaha!!

I mitt stilla sinne tänkte jag ju att eftersom han fick svensexan i helgen så var det ju förhoppningsvis min tur nästa helg då. Så upp på lördag morgon, trött som bara den, och började plocka i köket men fick avbryta för ögonen klarade inte av att vara öppna. La mig på soffan för att bara vila lite och somnade. Vaknade av tjut och fullt liv utanför fönstret...gissa en gång....HJÄLP min möhippa!!!

Fick total panik för jag såg ut som skam, hemmet såg ännu värre ut, men det var bara att gilla läget.

7 morgonpigga tjejer stormade in och gjorde en mysig frukost och jag fick byta om till tyllballerinakjol i cerise och svarta tights och svart linne med en rosa krona och slöja som toppade den outfiten! Skitsnygg blev jag...haha!

Sen bar det av ner till stan med ett pass zumba...så roligt men kordinationen är inte min starka sida så många skratt blev det, men det måste jag testa igen för det var sååå kul! Efter ett pass där och med tron och rädslan av att få vara instruktör blev jag lättad när jag fick en djuprengöring av ryggen och avslutande massage istället...hade det inte vart för att hon klämde lite stressplitor så hade jag somnat! Välbehövligt och helt underbart!

Ner till city där jag skulle samla kärleksord och sjunga (lite förnedring måste det vara, hehe) osminkad...mindre kul men jag blev genast gladare när jag fick en makeup på Make up Store och givetvis produkter med =)) Lyx är bara förnamnet!! Å jag blev jätte fin! Tyvärr har jag inga bilder än men hoppas det kommer nått snart.

Fortsättning förljer imorgon för nu måste jag passa på att sy medans ungarna sover och jag fortfarande är någorlunda pigg av kaffet!!

Lite sommarbilder...





Lycklig vinnare :)

Fredag kväll...underbart! Tröttare än tröttast är jag men mina 3 barn håller mig vaken :)

Har nått roligt att meddela med...hihi!

Jag VANN tävlingen om underkläder för 300:-!!!! Jag som aldrig vinner nått blev totalt överväldigad över detta! Gick in på bloggen sent igår kväll för att se vem som vann, trodde ju inte att det var jag. Å fick se mitt namn...hjärtat bultade fort å jag gav ut ett glädjetjut så Lion vaknade...haha! Nu ska jag bara komma på vad jag vill ha med :)
Tack snälla Sanna för det!!!


Nu ska jag natta en väldigt trött Lion och sen fixa tacos till mig å barnen! Samuel är iväg på lite bus ikväll med grabbarna grus!!! Å pannacottan står i kylen på väg att stelna...mmmm.....


Ha en mysig fredagkväll!

Snart.....

Någon mer än jag som vill att klockan ska bli 21?? ÄNTLIGEN är dom i våra hem igen...fruarna!!! Har laddat upp med en ceasarsallad och en påse godis till efterrätt, hihi! Så nu är det bara att vänta in klockan, den tickar inte fort direkt :) Men vet ett sätt som får den att gå fortare....starta symaskinen....


Ha en trevlig kväll alla ni som har tjejkväll och alla ni som liksom jag sitter ensamma! Utan män är vi nog iaf allihop, hehe!


Hade suttit fint :)



"Jag tävlar om ett valfritt plagg värde 300:- ifrån Evasunderkläder.se hos Sanna"


Hittade en rolig tävling oxå! Sista dagen imorgon....hade ju inte varit tråkigt att vinna nått där inför bröllopet :)

Underbar helg har passerat snabbt

Dags att skriva nått igen :)

Den här helgen har varit en ovanlig helg! I fredags frågde min syrra om de kunde ha Lion i några timmar och det gick ju bra tyckte vi som nästan inte varit något barnlediga sedan han föddes (3 gånger á 2 timmar). Fast han kom aldrig hem på fredagkvällen utan igår....!!

Det hade gått jätte bra och visst var det dubbla känslor att inte ha Lion hemma, saknade han men samtidigt fick vi en massa gjort. Men hjälp så mammig han är nu :) Räcker med att jag försvinner runt hörnet så blir han lite gnällig...sötnosen! Nästa gång får det nog inte bli så länge ifrån mig.

Min klänning börjar bli färdig nu, bara lite småfix lite överallt! Den har hängt i vardagsrummet hela helgen fast övertäckt när Samuel varit i närheten, hehe! Fast nu är den uppe i syrummet igen, är riktigt trångt nu! Det är ingen liten klänning....
Tyvärr får ni inte se den än, men om 19 dagar....

Kommer nog inte bli så täta inlägg fram tills klänningen är klar för det har varit nyttigt att inte ens öppna datorn för mig, blir så mycket mer effektiv då för det är lätt att man fastnar några timmar så fort man sätter sig här! Så bli inte besvikna om jag inte svara på kommentarer...

Återkommer imorgon när jag är lite piggare å med lite bilder med! Sov gott och tack för att ni tittar in här trots min frånvaro!!

Kärlek och kram

RSS 2.0