6 månader har gått

Idag är vår lille kille hela 6 månader!! Fattar inte vart tiden tog vägen? Han kan sitta korta stunder alldeles själv, han äter mat, skrattar högt, sträcker sig efter saker å plockar upp ALLT som står i hans väg och in i munnen. Han tar sig framåt på golvet, vet inte vad man ska kalla det för ålar gör han inte direkt utan mer hasar sig framåt. Krypställning intar han å faller som en knubbsäl efter ett tag (väldigt sött). Inga tänder har kommit än men de är på väg. Ja det händer mkt just nu å mer kommer! Han är inte lika mammig längre utan jag kan vara borta mer än 1 timme utan att han skrikigt sig hes och det känns skönt.

I helgen fick han prova gungan hos sin mormor och morfar för första gången å där stor trivdes han!


Mammas älskling!


26419

Idag har det varit fullt upp med alla förberedelser inför midsommar. Vi valde att fira den med mina föräldrar, min syster och hennes familj och så kommer morfar en stund. Det ska bli mysigt att vara samlade och ha en lugn å kärleksfull midsommar!

Det började med att jag gick och sprang en runda på ca 9 km imorse och efter det var det dags att handla mat, dryck och jordgubbar till helgen. Mycket folk var det på stan men ändå gick det rätt smidigt.

Efter den rundan åkte jag och syrran ut till mamma å började med maten som skulle lagas, bakas och marineras. Vi ville inte att hon skulle stå med något nu när situationen är som den är utan bara göra saker hon valde själv.
Sen tog jag med Lion till morfar å han blev lite glad för en stund och det var skönt att se han le igen. Sorgen är tung för han att bära och man önskar man kunde ta bort den känslan, men det är så det är och han måste få tid att sörja sin älskade fru. Vi pratade inte så mycket om det idag utan han fick umgås med Lion istället.

Klockan sprang iväg rejält så jag å barnen var inte hemma fören närmare 23.30. SÅ nu är jag trött å ska nana kudden så jag är pigg imorgon. Har lovat morfar en skön promenad i solen imorgon innan midsommarfirandet börjar, det ska bli jätte mysigt!

Just det idag hade jag på mig stegräknaren för att kolla hur mkt man kan gå på en dag och det var inte lite steg precis (undrar om det är nått fel på den?) 26419 steg idag!

Sov gott alla, ska försöka få till lite bilder i helgen (har inte haft så mycket lust att fota som ni förstår).

Ta hand om varann och njut av varje dag! Skön midsommar önskar jag med ifall jag inte hinner skriva imorgon!

Kärlek

Minnen

Hur går man vidare? Det är så många tankar som kommer när någon man älskade lämnat oss. Jag som alltid varit så rädd för döden. När jag såg min mormor ligga där så fridfullt, fick jag lite ro i mitt inre. Hon som oxå alltid varit så rädd för att dö såg inte rädd ut utan ett lugn var över henne. Min älskade mormor.

Mormor älskade musik och ofta fick man höra henne sjunga och nynna sånger. Mitt andra namn är Johanna och för mig sjöng hon ofta "Kan du vissla Johanna". Hade man en lös tand så sjöng hon alltid "Min tand är lös den är jätte lös". När jag var liten så var alltid min önskan att få fisk till middag hos henne för hon var så duktig på att tillaga fisk och den var den godaste! Alla sådana här små minnen och tusentals till bär jag med mig i mitt hjärta och de har sin plats för alltid där. Vi ska alla lämna det här livet en gång och vi vet aldrig när det är dags. Därför ska vi leva varje dag och ta hand om varandra, något man glömmer bort i all vardagsstress med heltidsjobb, barn och fritidsaktiviteter.

Till dig mormor


Mormor

Igår morse vid 06 fick jag beskedet att min kära mormor inte orkade leva längre. Den dagen kom som jag inte ville vara med om. En dag fylld med oändliga tårar och ett hjärta som saknade sin mormors kärlek. Jag kan fortfarande inte förstå att hon inte längre finns hos oss, att jag inte kommer höra hennes röst. Jag saknar henne så otroligt mycket. Sista gången jag träffade henne var för några veckor sedan. Då satt hon och åt sin kebabpizza och jag och Lion satt på en stol vid henne och han flörtade så gott med henne. Det värmde i mitt hjärta att se mormor lycklig över att hon ett par dagar senare skulle flytta till en ny lägenhet, närmare morfar och de skulle kunna umgås igen som de gjorde förr.
Hon hann att bo där i 3 veckor och blev lyckligare för varje dag. Jag hann aldrig besöka henne där. Det är så mycket som jag önskade jag kunde få sagt till henne och ta igen alla år jag förlorat. Samvetet betynger mitt hjärta men jag försöker tänka på alla år jag fick med henne och hur många lyckliga stunder och minnen vi delar.

Det var första gången någon i min närhet dog och aldrig hade jag föreställt mig hur man skulle reagera eller hur jobbigt det skulle bli. Jag är glad över i all sorg att hon fick somna in som hon önskade, i sömnen. Hon slapp att lida eller ligga på sjukhus med en massa slangar och slitas mellan liv och död. Hon såg så fridfull ut där hon låg i sin säng och det såg ut som hon sov, min vackra fina mormor. Jag fick träffa henne en sista gång och ta farväl.

Jag älskar dig min mormor, TACK för allt du gett mig genom åren...Vi ses i himlen!

Din "Petan"


Mörbultat

Då var det tag sen igen men jag mår bara fint! Fullt ös har det varit i veckan så man är lite mör. Måndagen solade jag å fixade i trädgården, tisdagen agerade jag flyttstädare åt min kära syster å hennes nyblivne sambo, onsdags sprang jag några km å sen kom svärmor på kvällen och stannade tills idag. Torsdagen var jag ensam med barnen nästan hela dagen för då åkte S å hans mor å hämtade Lisa i Norge, och sen var en "gammal" vän här å fikade. I fredags storhandlade jag å darling för första gången på 6 månader UTAN barn...lyckan var total, haha! Sen igår så var det dop för brorsans lille M å sen var det bröllopsfesten på tv:n resten av kvällen tills jag slocknade av utmattning! Så idag har det varit lugnt å nu känner jag att ögonen vill sova snart...skönt!

Jag har tyvärr byggt upp ett litet sockerbehov de sista veckorna så det måste jag få bort nu i veckan för att inte gå och småäta ur ungarnas godispåsar...!!! Så några dagar utan kolhydrater ska jag försöka med. Eftersom jag rör på mig ganska flitigt så går jag iaf ner ivikt och har sammanlagt gått ner 13 kg nu. Men om jag ska se snygg ut om 4 månader i vitt så ska jag ner ytterligare 10, så fullt ös medvetslös gäller i sommar!


Hoppas det finns några kvar som läser trots glesa inlägg. Ha en skön kväll!!

Snart blommar det för fullt!

Här kikar solen fram å ett försök att ge lite värme igen är på gång...me like! Har vart ute i trädgården för att kolla hur vinden förstört mina växter, men de verkar ha klarat sig. Pionerna har växt som bara den å en massa fina mörkrosa knoppar kikar fram bland bladen, längtar tills de slår ut! Men det är inte bara de som växt utan allt ogräs oxå nu när det regnat. Så idag blir det raketfart att ta bort de å gräva det sista på mitt land så fröerna kan sås någon gång.

Trodde jag skulle hämta Izan ikväll som vanligt men det blir tidigare i eftermiddag så det är dags att sätta fart om man ska hinna göra något innan dess. Kanske får det bli en kvällspromenad istället?

Det där med inbjudningskorten blev inte riktigt som jag hade tänkt i min skalle, så nu måste jag bli ännu mer kreativ.

Ha en fin söndag!

Äntligen rätt rosa!

Igår var det fullt upp hela dagen med skolavslutning för Izabelle, hennes första sommarlov började! Sen bar det av till Lidköping för att lämna henne hos sin pappa men innan så hann vi ta en mysig fika bara hon och jag!
Jag skulle även kolla in lite tyger till klänningarna men till min besvikelse så var det någon annan som hade tagit över den butiken å alla underbara tyger som fanns där för 2 år sedan fanns inte längre. Så nu vet jag inte vart jag ska hitta tyger längre, men det löser sig väl?

På hemvägen hoppade jag in på Slöjd-Detaljer i Skara för att hitta papper å dekorationer till inbjudningskorten, men inte hade de mkt saker i bröllopstema. Däremot hittade jag den perfekta ROSA färgen på papper!! Och en rolig penna som man kan fylla i stämpelmotiv med i nyanser, oxå den i rosa...hihi! Så nu har jag kommit på en idé till kort, så det är vad jag ska göra idag...pyssla med inbjudningskorten. Eller iaf test-kort!
Kanske blir det en sneak-peak senare!

Ute blåser det storm så promenaden blir utbytt mot crosstrainern idag tror jag, om inte det avtar till eftermiddagen/kvällen. Har precis fått den röda veckan så man känner sig som en ballong idag så två träningspass kanske kan få bort den känslan?




Dominoeffekt :)

En försenad vårstädning har skett i förrådet idag. Jag har slitit å då menar jag SLITIT som ett djur därute för att det skulle bli fint. Men eftersom vi inte kan åka till tippen just nu så vart det inte riktigt som jag hade tänkt, men det blir det sällan ändå :)
Fick iallafall fram den stora bänken så det nu går att fixa saker vid den och alla saker är sorterade å lagda i lådor och hyllor!!

Meningen var från början att jag skulle göra iordning i tvättstugan för där har det en tendens att bli fullt så man måste gräva sig fram till tvättkorgen. Insåg rätt fort att om jag skulle få ordning där så var jag tvungen att ställa ut lite saker i förrådet å då var dominoeffekten igång! Så nu är jag värd att få ta det lite lugnt ett tag innan jag gör dagens motionspass som förmodligen blir på crosstrainern idag eftersom regnet inte tänker ge vika.

Hur har ni haft det idag??


Stavgång is da shit!

Passade på att ta en promenad by myself när Lion sov middag och det var underbart! Plockade fram stavarna å kopplade på ipoden på armen å sen bar det av i full fart i skogen! Sådan skillnad när man har stavar och dessutom snabb musik i öronen, så det blev en utmaning som jag verkligen behövde! Provade att löpa lite med och det gick bra men det var jobbigt...puuh! Så imorgon tänker jag ta samma runda (ca 9 km) igen utan barnvagn! Om en timme är jag å Izan på ridskolan och får våran dos av hästar, iaf hon, hihi! Får se om hon kan börja rida privat med en gång i veckan. 

Men nu måste jag söva Lion igen...lite små gnällig efter sprutan igår. Han sov i stort sett hela dagen igår å hade lite feber å inget gnäll, men idag är det MKT gnäll! 

Underbar eftermiddag önskar jag er!








Syns det att han har 39 graders feber på dessa kort?? Izabelle råkade hosta å han tyckte det var enormt roligt! 


Klänningsbekymmer?

Jag hade en liten seg dag igår men det var skönt att inte göra så mkt mer än surfa runt bland bröllopssidor å drömma lite å planera lite, eller få lite ideér rättare sagt! Färgtemat är bestämt till rosa, vitt coh svart men är lite inne på att ta in silver oxå...får se hur det blir med det. Ett bröllop ska ju återspegla ens personlighet enligt mig men samtidigt inte sväva ut för mycket.

När det gäller klänning hade jag ju tänkt att sy upp den men nu tvekar jag på det med...kanske bättre att hyra? Eller köpa billigt på rean som kommer i augusti? Man ska trots allt bara bära klänningen en dag men å andra sidan ska jag bara gifta mig en gång. Jag har iallafall bestämt att åka å prova lite olika klänningar för att komma fram till vad jag vill ha. För det är inte säkert att det är den som finns i mina drömmar som är den rätta. Det jag menar är att den kanske inte passar på mig.
Inte trodde jag i min vildaste fantasi att man skulle bli så här tveksam om saker runtomkring eller ändra sig på två röda när man väl planerar ett bröllop...haha...är det nerverna?



Väldigt vacker klänning av Justin Alexander, men kostar ju därefter med!

Bvc-besök å diamantjakt!

Vart tog den underbara solen vägen? Hoppas verkilgen den hittar hit igen snart! Inte för att jag behöver sola mer utan för värmen å ljuset, det får mig att sprudla av lycka!!

I förmiddags fick Lion sin 5-månaders spruta å den stackarn vart helt till sig...å sen somnade han av ren utmattning å sover fortfarande sen 11-tiden. Håller mina tummar att han inte får någon feber ikväll eller mår dåligt av den utan "bara" är lite trött. Nu väger han 8240 g å har passerat 70 cm på längden, inte konstigt jag är tvungen att köpa storlek 74 redan!

Syrran å hennes lilla familj var hos oss igår kväll för andra kvällen i rad å grillade...så mysigt! Även om vi bara grillade korv igår så är det så gott..älskar doften och smaken! Efter maten styrde syster upp med lite bröllopsplanering (hon ska vara min tärna) så nu fattar man att det är på riktigt! Det kommer verkligen bli tidspressat men det kommer bli så fint! Åkte ner en sväng till stan förut för att kolla ringar å shit säger jag bara...hur mycket snyggt finns det inte?! Hur ska man kunna välja? Fast jag tror jag har hittat ringarna...nu är det BARA pengarna som ska till med, haha!

Ska fortsätta kolla lite på panduro nu å sen blir det ett träningspass inne idag. I lördags tog jag en promenad på 1,5 mil...det var UBERSKÖNT!

Ha en trevlig dag!


Jag och Lion igår, han är så där lagom intresserad av att vara med på bild med mig!

Snart rosévin å grillat...

Nu äntligen (så får man inte säga) har det blivit lite svalare så då passar jag på att ta en promenad innan kvällens grillning å gott rosévin till...mmm...

Jag kan liksom inte gräva upp den stora rabatten för växterna å blommorna sitter så glest å fel säsong att flytta på dem om man vill att de ska blomma. Så jag får snällt vänta tills de är klara å då lägga täckväv å bark över.
När jag grejade igår med trädgården så glömde jag att smörja in ryggen så den lyser så fint i illrött nu å är varm som solen. Kommer börja fjälla om ett par dagar å sen är det 30+ solskydd som gäller om jag inte ska bränna mig igen.

Det var lite kort om dagen men nu har jag inte tid att sitta här längre.


Ha en jätte fin kväll!

Fredag morgon

God morgon!

Idag bidde det ingen sovmorgon utan Lion väckte mig strax innan sju så nu sitter vi här en stund innan det är dags för promenad! Att ha en liten som styr får man snällt invänta nästa matning så han inte börjar skrika mitt under promenaden å jag blir tvungen att avbryta...det är inte kul. Så om någon timme kan vi dra å vara ute i flera timmar!!!

Ikväll kommer stora sonen hit å då är la familia komplett..hehe!

Önskar er en jätte fin dag!




Min älskade prinsessa som börjar bli så stor :) Syns det att hon älskar att gå till skolan..hihi?!!

Underbar dag!

Idag har allt gått i ett...pust! Började bra med en liten sovmorgon...tack älskling! Å sen var det bara att ta tag i dagen. En promenad i den varma sköna solen så nu är fejset lite rött men mer brunt. Undrar om jag fortfarande har det gravidhormon kvar för jag tycker solbrännan är mer än någonsin...hmm? Någon som vet? Å innan ni spekulerar så NEJ...är INTE gravid igen...hahaha!

Efter promenaden gav jag mig ut i trädgården å fortsatte på landet..shit va tungt det är att gräva upp allt gräs å ta bort miljoner av rötter, men det kommer bli bra sen! Izan ville ha tjejkväll med pyjamasparty så det var bara att göra som hon önskade...hihi. Så nu sitter jag här i pyjamas sen kl 18.00 å bara myser för barnen sover å mannen är på väg hem från Norge. Egentid är guld värt!

Hoppas eran dag varit lika bra som min!


Lion tycker fortfarande om sin spelande maskin!



Kunde inte låta bli att plocka dessa underbara liljekonvaljer...doftar LJUVLIGT!


En 5-månaders kille som inte vill ligga ner i vagnen längre!


Någon är väldigt glad att få sitta tillsammans med storasyrran i soffan å kolla tv!


Det var den här dagen i ord och bilder.

Sov gott!

Då kör vi igen!

Det blev längre avbrott än jag trodde men det har vart ganska skönt att inte behöva vara vid datorn utan ägna tid åt andra saker. Sen att man kanske inte mått hundra är oxå en bidragande orsak. Det blir inte alltid som man tänkt sig och vi är nog ett levande bevis på det, våran familj. Negativa saker gång på gång och då tappar man livsglädjen tyvärr. Och när väl det hjulet börjat snurra så är det svårt att ta sig ur det. Jag är stark men behöver bli ännu starkare för att klara motgångar. Nu ser det iaf lite bättre ut och vårat bröllop som avstannade i planeringen har fått ny vändning och vi kan gifta oss till hösten!!! Vi funderar däremot på att byta datum för september blir lite tight...men iofs så finns det de som haft mindre tid på sig att planera. Så från och med idag kommer jag kunna dela med mig om tankar omkring bröllopet och kanske få lite tips hur ni andra gjort!

Veckan som gått har innehållt ett biobesök med tjejerna på premiären av Sex And The City 2 i torsdags, det var riktigt trevligt med mat innan och ett par glas vin! I lördags spelade Izan klassfotboll och sen på kvällen hade vi en trevlig kväll hos mina föräldrar. Jag har fortsatt att greja i trädgården och påbörjat att gräva ett trädgårdsland som jag ska så sallad, sockerärtor och lite annat..hehe! Däremot har mina promenader avstannat lite men jag har inte gått upp i vikt iaf utan fortsatt neråt så nu har jag gått ner 10 kg!!! 

Snart kommer en vän hit som jag inte träffat på 4-5 år...ska bli så kul! Sen är det promenaddags och gräva ännu mer...

Ha en jätte fin dag och sola försiktigt!


Någon tröttnade på att leka igår...hihi!


Trots det kalla vädret var Izan glad i lördags!


Så här ser Lion ut när han kollar på barnkanalen på tv! 

RSS 2.0