Adventskalender fix

Nu har jag tänkt samma tanke i ett par år men inte fått till det men nu ska jag fixa en adventskalender till Izan även om det kräver en lång kväll och natt att slå in de små paketen! Det behöver inte vara dyra paket utan bara något litet, annorlunda än den vanliga kalendern som barnen får varje jul.
Hade tänkt fixa detta i söndags men då var jag dålig och även igår men nu känner jag mig lite bättre och får passa på när energin finns.
Lion är lite för liten för att uppskatta det iår men nästa år får även han en kalender med små paket.

Jag har inte sytt någon fancy tavla att hänga upp dem i utan det får nog bli något annat, ska bara komma på hur. En korg kanske??

Så nu måste jag iväg för att hinna innan det är dags att åka till ridskolan för Izabelle. Har egentligen inte ork till det med men ridningen betyder massor för Izan och det vill jag inte ta ifrån henne.


Komplex och prestationsångest

Om man tar en titt på första sidan på blogg.se så får man nästan dagligen komplex för att man inte har den snyggaste outfiten att visa eller vilken av de dyra lamporna (2360:-) man ska välja så jag tar två stycken! Ja men precis så kan ju varje människa göra...köpa 2 st lampor för tillsammans 4720:- i ett nafs precis innan jul! Eller att man är en YSL-junkie eller bli snyggast på gymmet! Jag tycker verkligen inte att det är den som skriver som gör något fel för de skriver ju i sin blogg utan det läggs så mycket fokus på allt man ska ha och det uppmanar folk indirekt att genast göra detsamma. Ibland tas det upp riktiga saker som får folk att stanna upp och ta ansvar.


Det står ofta så mycket onödig info på första sidan så ibland gör det mig spyfärdig rent av. Är det det som är det viktigaste i livet? Att visa upp vilka saker man köpt för hela världen eller som man tänker köpa?
Den personen som ska köpa de där lamporna har säkert de pengarna annars skulle hon inte köpa dem, men det skapar ju ett ha begär hos de som kanske inte har de pengarna och de som är lättpåverkade att det är sista modet och får panik att de måste hänga med annars blir de utanför. Är det inte så? Handelsindustrin måste tjäna en massa goa pengar på alla bloggare. För är det någon stor bloggare som köper en viss sak så hänger tusen andra på för de vill vara likadana. Jag har själv gjort detsamma, skaffat några saker som jag inte behövde utan bara för att vara inne. Så tragiskt men sant. Nu är det några år sedan det hände och då var jag så lättpåverkad av allt, men känner mer och mer nu att jag vill gå min egen väg.

Har man inte råd att köpa de dyra märkessakerna så får man inte få prestationsångest eller komplex och tänka att jag är den enda som inte kan.

Jag funderar starkt på att flytta min blogg till en egen domän där jag slipper se allt som kan få mig att må sämre. Men sen har jag ju haft några bloggar så jag känner inte för att byta namn en gång till. Men jag vill inte få mer komplex för allt jag inte kan köpa eller skaffa för att ekonomin inte tillåter.


Om en månad

Som vanligt är huvudet fullt av mindre viktiga saker så jag glömmer att Lion har bara en månad kvar tills hans första födelsedag! Stackaren som fyller 2 dagar innan nyårsafton :( Men så går det när man inte har bråttom ut!

Men förhoppningsvis kommer han inte tycka mindre om oss för det i framtiden utan se till all den kärlek vi gett honom under alla sekunder av hans liv.


Jag har många tankar

Jag vill så mycket men orkar inte. Alla tankar som surrar som små bin i skallen försvinner inte utan det blir bara fler.
Jag försöker ändra mig, försöker tänka positivt men faller hela tiden tillbaka i gamla spår. Att det ska vara så svårt att vara den man vill vara och den man egentligen är?
Ibland skriver jag som jag känner och då vågar jag blotta mig. Men sen försvinner jag in i mitt skal igen för rädslan att visa mig är större än modet. Ingen är perfekt och jag är sannerligen inte perfekt men hur kommer det sig att vi bara ser det perfekta hos varje människa? Vi tror att bara för att de visar upp en sida, så är det så de har det.

Satt igår och letade inspiration till inredning och hamnade på många underbara bloggar där de visar upp sina perfekt inredda hem i vitt, gammalt och nytt. Fasaden är så fantastisk att beskåda så man tror att man stiger in i en sagovärld. Man nästan bokstavligt lever i det hemmet för några minuter eller timmar och sitter i den vackra fåtöljen på en fårskinnsfäll och sipprar gott te och låter den öppna spisen sakta tina upp mina frusna tår. Man sträcker sig efter en tidning som ligger på det nyrenoverade sidobordet och man andas in doften av nybakta bullar och en sprakande brasa och bara njuter.
Man ser hur barnen leker på sina perfekt designade rum där allt är perfekt uppställt och ordningen är perfekt. de ler och har fina designade kläder och skriker inte utan de för sig helt gudomligt.

Givetvis tror man ju att det är så det är i de flesta hem, lugn och harmoni. Bara våran familj som sticker ut och inte har råd till ett sådant fint hem. Självklart är det så.

Fasaden kan verkligen lura ögat och själen, men skrapar man lite på ytan så ser man nog några dammtussar som gömmer sig i hörnen. Man ser inte hur de kanske kämpar med dyra lån och kanske måste leva på nudlar den sista veckan bara för att allt ska se bra utåt. Ingen får se deras hemligheter eller deras bekymmer utan man ska bli avundsjuk på deras liv som kanske inte är så underbart ändå.

Hatar att vara sjuk

Blir inget märkvärdigt inlägg idag för jag är sjuk å mår inte alls bra. Va längesedan jag var så här utslagen av en förkylning. Trodde ju jag höll på att bli bättre men inte då, när jag vaknade i förmiddags kunde jag knappt andas å kroppen var tung. Några timamr senare och en massa sömn är kroppen fortfarande tung. Jag och izabelle som skulle fortsätta våran myshelg med pyssel :(
Hoppas jag mår bättre imorgon för jag har varken lust eller tid att vara sjuk nu inför julen. Har några julsånger att öva in som ska sjungas på en julfest nästa fredag och sen har jag ju de 2 banden jag ska sjunga i med. Men det är väl bara att respektera att man inte är på topp just nu.

Blev iaf väckt med en fint uppdukad adventsfrukost som smakade gott. S och Izan hade tänt en massa ljus inkl 1:a ljuset i advent. Mysigt men sen var det tyvärr sängläge igen. Å nu sitter jag och försöker vara lite social med barnen, men jag orkar inte mer snart. Tråkig?...ja det är jag idag.

Pysseldag idag

Idag känns allt lite lättare och jag, Izabelle och Lion har haft en mysig morgon med god frukost och lite prat om vad vi ska göra idag. I köksfönstrena lyser 2 fina julstjärnor redan och resten av belysningen och lite pynt ska fram senare idag! Det är en härlig tid som väntar med mysiga dagar i vintermörkret och alla stjärnor som lyser upp i hemmen, jag älskar julen!

Izabelle fick tag på Pandurokatalogen och visade några saker hon vill att vi ska pyssla med så vi ska ner en sväng på stan sen (mor och dotter tid) och leta efter bokmärken med änglar på och kanske tar vi en tur till Slöjd-Detaljer i Skara för att köpa lite pysselsaker. Vi har en affär här i Skövde som säljer pysselgrejer men vet inte om de har det vi vill ha. Tänkte göra några fina änglar att hänga i granen och då behövs kulor av frigolit eller trä, garn att ha som hår. Tyg till klänningarna har vi och fjädrar till vingar finns i paketet från Panduro som väntar på posten!

Så idag blir det en mys/pyssel dag med dottern!







Bilderna är lånade av Panduro.


Inte så roligt

Fredag och det är meningen att det ska kännas skönt att det är helg och man får ledig tid tillsammans. Men så känner inte jag idag. Min hals gör ont, mina ögon rinner, min näsa rinner och jag är så där härligt irriterad på allt för röda veckan närmar sig och då förvandlas jag till ett litet monster.
Orkar inte höra ordet mamma tusen gånger till idag. Eller gnäll eller att få plocka upp samma saker för hundrationde gången idag för att vi inte har tillräckligt med spärrar till alla skåp.
Eller att ha en dotter som bara tjurar och aldrig blir nöjd. SUCK! Önskar det fanns en avstängningsknapp just nu till min mammaroll, bara för en timma.

Jag älskar mina barn men ibland vill man ha lite tid för sig själv utan att behöva höra något. Min man som varit hemifrån sedan igår morse kommer snart hem och han säger att jag ska vila när han kommer hem. VILA?? Hur kan man slappna av när man hör allt genom väggen?

Det finns de som har det värre, jag vet. Men allt är inte guld och gröna skogar alltid och då måste man få gnälla! Hoppas jag slipper gnälla hela helgen bara!



Inte igen

Sådär...då fastnade man här igen då! Letade efter lite inspiration till inredning och pyssel och blev visst sittandes ett par timmar för mycket...IGEN!!! Så nu har John Blund gett upp hoppet om mig, han har slutat besöka mig tydligen. Eller är det jag som ersatt honom med sömnpiller???

Dags att blunda så jag kan hoppa upp imorgon bitti å få iväg lillan till skolan och ignorera mitt halsonda och på-väg-att-få-feber, samt ta hand om en lilleman som har 150% energi PLUS min avlagda...



Kaffe-älskare som jag är!

Jag har dille på att prova nya kaffesorter så detta fick följa med hem idag och det är underbart gott!!


Trots

Nu trotsar jag den eländiga förkylningen och tar med ungarna en sväng till blomsterlandet, tygaffären och sen är det hem igen och mysa för vi är ensamma hela dagen och kvällen och natten! S är på utbildning med middag efteråt och han ska sova över i Götet.
Så ikväll ska jag och Izabelle mysa med favortimaten tacos och kolla på film! Men innan dess ska jag försöka lära henne att sy på maskin, kanske går hon i mina spår hihi!

Ute fortsätter snön att falla så nu har vi nog 50 cm och mer lär det bli i den här takten. Hoppas bara inte det blir tö nu lagom till advent, det vore tråkigt! Julkänslan blir så myclet mer med snö och en riktig vinter!

Ha en fin dag!

Nya köksgardiner

Gardinerna blev klara igår men inte någto snyggt ljus att fota i precis och jag hade inte ork att göra det heller ordentligt, men nu har jag fotat!

Samuel tyckte de var jätte fina och sa att köket blev ett helt nytt kök. När jag efter en stund sa att jag var trött för det tar på krafterna att sy samtidigt som man har en vild bebis så hade han inte fattat att jag hade sytt dem! Trots att jag hade visat han tygerna, pratat om det i ett par veckor...män säger jag bara. Varför lyssnar de aldrig??
Jaja...han blev mer imponerad av att jag hade sytt dem så det var ju bra...tur för han!

Fast det känns som det saknas längder på bägge sidor eller är det jag som inte är van att ha hissgardiner?

Tyget inhandlade jag i en inredningsbutik för flera år sedan och redan då fanns planer att de skulle pryda köket. Det är inget jultyg utan mer lantinspirerat men jag har alltid tyckt att det är mer juligt än sommrigt, vad tycker ni?
Därför har det inte blivit av fören nu när jag fick idé om hissgardiner....är glad att jag väntade!

Spetsen hittade jg häromdagen på Hem och Hobby, den passade perfekt till stilen och lätt att sy på!


Före och tagit igår när ljuset inte var snyggt.

De nya:







Jag satte upp gardinerna med kardborreband som jag dels sydde fast i gardinerna och dels klistrade på fönsterlisten.

Ungar!!

Min glädje tog slut när min dotter kom hem från pulkabacken och meddelade mig att hennes ena nya vante är borta. Inte ens ett dygn hade hon dem och de kostade 99:-. Jätte kul...

Inte nog med dagens bravad, igår när vi var på stan fick hon öronmuffar(heter det så) och slarvig som hon är glömde hon dem i en affär och hennes mössa. Varpå jag fick en totalt utbrott! För en timme innan när vi var på Willys tuggade hon tuggummi och vips hade det flugit i hennes hår. Det blev saxen som fick göra det jobbet för hon sa ju inte till mig i tid utan försökte dölja det och få ur det ur håret själv. Gissa hur bra det gick??

Fattar inte riktigt vad som tagit åt henne den sista tiden? Hon glömmer saker och struntar i vad man säger.

Hur arg får man bli? Jag vet att 7 års åldern är en sådan tid men ändå...nu får det var nog! Jag har förvandlats till en drake i vissa lägen och det är inte kul det heller. Hjälper inte att bita i något hårt heller, eller skrika i sitt inre. Jag kokar av ilska!

BLÄÄÄÄ!

Strax färdiga

Symaskinen går varm å det är så underbart att skapa nya saker! Har länge velat sy hissgardiner, men latmasken i mig orkade inte göra nått nytt utan det blev det gamla vanliga, enkla längdert. Men nu är mina tre hissgardiner snart klara! Hoppas jag hinenr få upp dem innan mannen komemr hem!







En snöig morgon

Det snöar fortfarande ute och snart är vi nog insnöade helt! Eftersom mannen inte hunnit skotta utanför och jag inte kan göra det för min rygg så är det mycket snö! Jag älskar snö och när det är kallt, det är vinter för mig och den där julkänslan har redan infunnit sig hos mig och jag har massor av ideér. Trotsade vädret igår och drog med mig barnen ner på stan. Bilen är insnöad så det fick bli bussen, lite mysigt faktiskt.

Hamnade på Hem och Hobby där det finns massor av roliga saker och tyger att köpa och jag fick massor av inspiration till pyssel som jag och Izabelle ska göra, julklappar och saker till vårat hem. Har kommit på att man kan faktiskt göra massor själv, varför köpa dyr inredning när man kan göra det till en fjärdedel av priset?

Vaknade imorse av att halsen gjorde så ont med så det blir inte så stor ansträngning utan bara pyssel...å varmt te! Lion sover nu men hostar hela tiden och Izabelle hade med ont i halsen men skulle absolut till skolan för det var syslöjd idag och de skulle sy en kudde. Hon har längtat så mycket efter det och eftersom hon inte hade feber eller hostade så fick hon gå.



Lions bamsen som vi kallar grisen låg så sött vid dörren så jag var tvungen att fota :) Det är hans ögonsten!

Efter ett år så...

Äntligen sitter gardinstängerna som de ska och på rätt plats utan att det är snett i köksfönstret som inte är det lättaste att få till om man vill ha hissgardiner. Ett fönster i vinkel med inget som helst utrymme för hängen i hörnen. Men jag har fått till det, efter ett års fundering, haha! Inte så snyggt utan gardiner men med kommer det bli fint. Ska som sagt bra sy dem med och det är 1:a advent på söndag...vill inte vara sist i år med utan de ska hänga på plats i tid! Måste köpa kardborreband först som jag ska fästa hissgardinerna med upptill. Så det blir till att klistra på fönsterkarmen, men då är det ju bara att byta ut dem allt efter årstid och smak. Jag kom på förut att jag har bott här i ett år redan, shit va tiden springer iväg. Det värsta är att det fortfarande är så många tillfälliga lösningar i vårat hem som kan göra mig fullständigt tokig när jag tänker på det. Å jag är den som måste fixa för mannen har ingen aning om hur jag tänker och han ör inte så bra på den delen heller. Design och inredning är mitt område!!


Ska nog bege mig till Gengåvan (secondhand-butik som min far är föreståndare i) och se om det finns några saker man kan måla om eller fixa till i shabby chic stil. Är förälskad i den stilen men har inte riktigt haft lust eller ork att inreda så utan bara kollat på alla sidor och bloggar som innehåller det och blivit avis!

Vill ha en Panduro butik här...snälla tomten??

Beställningen på Panduro är gjord..bara att vänta på det underbara paketet fyllt med saker att pyssla med till mig! Lite julklappar ska det bli och saker till Lions rum! Izabelle har ju hamnat i en dockperiod och önskar sig dock kläder och saker till sina dockor, så jag hoppas jag får till tid att sy lite till henne och en filt till dockorna så hon inte tar Lions filtar hela tiden, hehe! Sen fattas det lite handdukar så det ska jag oxå sy, små mini handdukar som hon kan använda istället! Ja många ideér finns, bara orken och tiden finns så blir det perfekt!


En annan dag

Någon har stått och tryckt i ett hörn här...stanken har nått mig på andra sidan rummet...härligt! Jag som precis har bytt på han...jaja, så är det att vara mamma en måndag morgon. Aldrig vila eller ro utan full fart hela tiden! När jag skulle lägga mig sent igår/natt så var det någon återigen som tyckte jag behövde lite att göra. Precis igentäppt var han och kunde inte somna om. Så det var bara att spruta nezeril i näsan och sitta uppe tills han blev så trött att han inte orkade streta emot längre. Sova??? Får jag göra i graven antar jag. Jag har Samuels dotter idag med så då finns det ingen chans att jag kan somna med Lion på förmiddagen utan får snällt vänta på min tid ikväll när alla barnen sover.

Gnällig? Närå, bara berättar hur min morgon är just nu och att jag kommer vara lite trött. Men det brukar jag ordna upp genom att inte sätta mig ner utan köra på i 300 knyck! Finns alltid något jag behöver göra här hemma som att börja riva tapeter, sy julgardiner, beställa tyg på Panduro (ska bli julklappar), den vardagliga städningen, tvätten, laga mat flera gånger, byta ex antal blöjor, leka och aktivera barnen och kanske få lite tid att träna.

Jag behöver aldrig oroa mig för att vara utan sysslor, det är ju bra!


Mysig söndagsmorgon

Å underbara söndags morgon! Fick ingen sovmorgon men jag var utvilad och det är ovanligt. Därför är jag glad och pigg, full av energi! Har redan hunnit tvätta en tvätt, damma alla hyllor i vardagsrummet, fixat frukost till barnen och kikat lite i mina tidningar! Det är så skönt att ha alla sysslor gjorda innan lunch för då har man hela dagen att ägan sig åt det man vill.

Mitt fotointresse har väckts till liv igen så nu måste jag ta reda på hur man får bort det gryniga/bruset i korten när man inte längre använder autoinställningen. Någon av er som vet kanske??

Eftersom S är ledig idag med så tänkte jag få tid att sy julgardinerna jag tänkt sy hela veckan men prioriterat annat som tydligen varit viktigare.


Orginalbild


Photoshoppat

Livet är en resa

Istället för lördags godis för mig så ska jag köpa en fototidning och läsa ikväll! Jag är envis och det är både på gott och ont, men mest gott! Om jag har bestämt mig för något så genomför jag det. Kanske inte allt på en gång men jag ger mig inte fören jag kan eller fören projektet är färdigt.
Nu har jag så många olika projekt på gång samtidigt och det kanske inte är så bra för mig just nu egentligen med tanke på att jag är ganska bräcklig inombords men det är samtidigt terapi för mig.
Att slita ner tapeter är en skön känsla, att sätta sig och sy är en skön känsla att rensa bort all skit är ännu skönare känsla. Men hur mycket man än rensar omkring sig så måste jag rensa inom mig med. Lära mig att leva med allt som påverkat mig negativt, lära mig att förlåta och gå vidare.
Det är en ständig process men jag ska lyckas blir en fri kvinna, som kan ge mig själv tid utan att få ständigt dåligt samvete för allt. En kvinna som vågar säga ifrån när det är något jag inte är överens om och en kvinna som är stark i sig själv och som vet vad hon vill coh kan uttrycka det i ord.

Jag är så glad att jag har människor omkring mig som ser mig, som förstår mig och framför allt min man som hjälper mig och som alltid finns där. Jag ser det inte alltid och klagar, men han är min trygghet. Jag älskar han och han skulle inte överge mig för att jag har dåliga dagar. Jag kommer att hitta frid och ro i mig själv men måste låta det ta den tiden det tar för att komma ut med en självkänsla jag idag saknar.


Jag och Lion igår kväll. Jag myser med han och han myser mde sin Bamsen som kallas för Grisen, hihi!

Jag har börjat plugga :)

Våran systemkamera köpte vi för 2 år sedan och jag har nästan bara fotat i Auto för i början ville jag bara komma igång och fota. Sen har det bara flytit på i den andan och jag har blivit bekväm (jag kan vara det med) att inte lära mig hur den fungerar i manuellt läge.
Sent igår kväll hade jag svårt att sova så då hittade jag en skit bra sida med lite fotoskola. Började läsa och sen kunde jag inte sluta. Till saken hör att jag aldrig fick en manual med kameran i bokform utan endast på datorn och det blev besvärligt att hoppa mellan sidorna och försöka hitta allt. Men nu har jag börjat läsa den och redan lärt mig en del. Hade inte ens en aning om att man kunde ställa in den inbyggda blixten så det blev ett softare sken, men det kan man. Varför har jag inte brytt mig om detta tidigare?? LAT eller bekväm???

Men att gå från Auto till mauellt direkt är nog för stor utmaning så jag börjar med inställningen P. Då kan man ändra antingen slutartid eller bländare.

Trevligt fredagsmys det blev för mig nu!! Ett glas vin till det å lyckan är total. Eller lite glögg kanske???



Trött liten kille!


Torrschampo för äckliga hår

Här har det gått i ett sen imorse. Läkarebesök, hälsat på lillasyster, handlat mat och gjort iordning i hemmet inför helgen. NU är jag klar och har tid att sitta här en liten stund iaf.

Lion håller på att få en tand till, men inte en framtand utan en hörntand i övre käken...trodde de i fram skulle komma först men han är ju lite speciell våran son :)
Nu går han iaf det mesta av tiden, förutom när han inser att det går fortare att krypa. Tålamodet är som sin mors...haha! Min syrra passade han när jag var hos läkaren och när jag skulle hämta han så kom han emot mig...gåendes! Det var en härlig känsla, att bli mött av en son som gick.

Det blev lite stressigt imorse så jag hann inte duscha (äckligt, jag vet), blä va man kände sig ofräsch och håret var fett och äckligt. Tur jag investerade i ett torrschampo för ett tag sen för det gjorde susen! Tack för torrschampo säger jag bara! Om du inte testat är det helt klart värt att göra det. Jag köpte Björn Axen´s för apoteket hade 20% på hans produkter och då passade jag på.





Vart tog min lille bebis vägen?

Det händer så nya saker varje dag med Lion och det är så häftigt att se hur han utvecklas så fort! Han lär sig fort och snappar upp små saker hela tiden. Jag är så stolt över våran son!!

Idag har han gått massor och släpper hela tiden taget och staplar iväg :) Sen sätter han sig och reser sig UTAN att hålla i något eller att hasa sig upp, han är riktigt stark i sina ben! Han blir så stolt över sina framsteg, så det är inte bara jag, hehe!

I en vecka har jag försökt att få honom att klappa i händerna men inget har hänt men plötsligt när han sitter och äter gröt så börjar han klappa massor, hela han lyser upp. Sen har han lärt sig peka på lampan och säger "ba".

Oj är oxå ett ord som kommit i veckan. Han har sagt det länge men inte vetat när, men nu vet han. Så det är mycket oj här hemma (han gör ju en del bus).

När vi badade förut så åkte kranen ner i vattnet (den är lös) och han plockade upp den och skulle sätta dit den igen. Jag hade inte visat han det, och jag vet inte om han gjorde det medvetet men det var lite kul att se för han fortsatte flera gånger.




Kanske inte är intressant för er och veta hans utveckling men några tycker nog det, som hans farmor och farfar som bor långt bort!

Tänkte jag skulle lära mig hur man lägger upp videos här i helgen så ni får lite bildbevis! Sen vore det ju lite kul att prova det där med videobloggning med i framtiden, men det är bara en tanke än så länge!

Långt inlägg blev det. Sov gott!

Paus

Livsfarligt är det att lägga sig i soffan en stund. Man slappnar av. Lion sover och Izabelle gör läxor.

Vila måste man unna sig de få tillfällen det ges då barnen sover annars orkar man inte vara en mamma, en bra mamma utan blir en gnällig kärring som tjatar om allt och som "går i taket" för minsta lilla motgång. Det värsta är att jag har svårt att slappna av för min hjärna går ständigt på högvarv och kontrollerar hela mitt liv. Jag vill lära mig att ta kontoll över min hjärna så att det är jag som styr och inte alla tankar. Freaky?? Bara förnamnet.

Häpp, jag blir nog kvar här en stund tills lilleman ropar mamma.

Kan man bota mig?

50 minuter tog det för mig att sätta in alla spärrar. Puh...dagens styrketräning för armar är avklarat. inte lätt att skruv i skrivar i laminatluckor utan skruvdragare (batteriet var slut) men det går med lite envishet a´moi och några svordommar =))

Passade på att göra rent alla lådor och flytta om å rensa bort sånt vi typ aldrig använder. Men det får en dominoeffekt konstigt nog, för helt plötsligt inser jag att det borde ändras om i några skåp till och helt plötstligt är alla köksbänkar och köksbord fyllt av allt möjligt. Så det gör jag nu. Städar...igen....suck! Men fint blir det! inte för att någon annan än jag kommer se skillnad inte en S men det gör inget för jag vet att det är en bättre lösning!

Undrar om jag lider av någon slags städsjukdom eller nått??



Behöver nog inte köpa tuggummi eller halstabletter på ett tag




Och här är han som inte vill sova utan städa istället


fixartajm som vanligt...

Har inte sovit många timmar inatt för jag hade lite svårt att somna och så försov vi oss här hemma så Izabelle kom 30 minuter försent. Inte bra alls och jag hade dåligt samvete för det men det håller på att gå över nu. Som sagt, jag är inte prefekt och ingen annan heller.

Kände när jag vaknade att det där samvetet tar över min kropp och blir till något jag inte kan styra över och det går ut över mig själv. Så då gäller det att vända det till det positiva och inte grubbla över varför jag inte gick upp när klockan ringde, eller varför jag inte kunde somna igår. Man är inte en dålig mamma för att man råkar försova sig utan en trött mamma.

Idag måste jag försöka få dit alla barnspärrar på lådor och luckor. Min man köpte dem för 3 veckor sedan och han har fått upp en spärr. Irriation....japp! Det är 5 kvar att sättas dit och ska det bli gjort får jag göra det själv, för det är jag som springer och plockar och passar på Lion varje dag och vi kan inte ha alla bestick liggandes på bänken för att någon är lite bekväm eller glömmer bort. Gnällig...jag?? Ja och det har jag rätt till, HA!!


11 steg!

Idag har det hänt mycket i Lions värld! I 4 veckors tid har han tagit några steg utan att hålla sig i något. Men det har varit max 3 steg per gång.
Men imorse gick han 5 steg, satte sig ner och gick 5 steg till! Så har han hållt på hela dagen, tagit några steg och det har blivit fler och fler. Nyss gick han 11 steg mellan mig och Izabelle!! Självklart var inte filmkameran laddad och att ta bilder är inte så lätt. Men ett litet kort fick jag tidigare idag.



Och lyckan var total när han fick äta en hel pannkaka helt själv!!




Tyst

Men jisses va seg han är idag att somna. Maammmmma...mammmamma....mmmmmamma.......Riktigt synd om han när han står i sin säng och ropar på mig, eller inte! Får se vem som är segast :) Det kommer ju lite tårar och gråt med, inte lätt att vara fast i sitt beslut alla gånger.

Plockade fram tygerna jag länge velat göra något av, så nu tar jag tag i det projektet. Varför göra en sak i taget när man kan göra fler??!!





Medans jag skrev det sista blev det alldeles tyst där uppe! Å va härligt tyst det blev i hela huset, det gillar jag!



The Bus-face

God morgon mitt i veckan! Jag fick sova mina timmar jag behövde inatt så idag känner jag mig lite piggare igen! Ryggen värker men tänkte ta ett träningspass när Lion sover sin förmiddagsvila. Måste komma iform igen för ryggen var mycket bättre när jag tränade som mest.

Annars blir det nog en del pyssel här hemma idag. Ska förbereda inför julen och sy julgardiner och kolla igen vad jag har för pyssel jag  barnen ska sysselsätta oss med. Hann inge förra året (orkade inte heller för den delen) men iår ska vi baka, pyssla och göra fint i hela huset! Jag älsakr julmånaden med alla mysiga ljus och några tomtar här och där. Fast det måste vara lagom av allt, inte som i USA där allt ska vara FÖR mycket av allt, hehe!


Som vanligt är Lion på bushumör...





Sov gott

Nu är min dag över, ska bli skönt att få lägga sig och fortsätta läsa i boken tills ögonen faller ihop och boken hamnar över ansiktet, hehe.
Förutom mina små utbrott idag så har dagen gått bra, förutom att den varit väldigt lång. Izabelle rider ju på tisdagar så en sväng till ridskolan gjorde vi och under tiden passade min syster Lion. Det är en mor-dotter timma som uppskattas av bägge! Hon får rida. Jag får prata med två goa mammor under tiden! Tyvärr tar den timman slut alldeles för fort, kvalitetstid kallas det visst :)


Natti natti

Långa killen

En promenad i solen blev det idag, så skönt! Och efter det ett besök till bvc för 10 månaders kontrollen några dagar försent, hehe. Inte klokt vad han växer. Längden är nästan 79 cm och vikt 10,4 kg! Han ligger en bra bit över medel på längden och vikten strax över så allt är som det ska! Han äter ju en hel del men gör nog av med allt genom att vara det energiknippe han är!

Men jag fattar fortfarande inte varför tiden går så snabbt när man blir mamma. Om 1,5 månad fyller han ett år, har det verkligen gått ett år snart eller är det en dröm??

Lillskrutten bara några timmar gammal, så liten och skör.



Å nu röjer han runt värre än en tornado :)


Sockerfritt liv

Dag 2 på mitt försök att bli kvitt det livsfarliga sockerberoendet. Nästan värre än att sluta och röka faktiskt. Suget blir man påmind om hela tiden och med en massa godis i huset är det extra svårt. Men jag ska klara det för jag vill bli piggare och må bättre. Den deär kexchokladen ligger fint i kylskåpet och tittar på mig varje gång jag öppnar det. Men jag tänker inte flytta på den för jag kan klara av bli kvitt ett beroende utan att behöva rensa hela huset och låsa in sig i ett madrassisolerat rum :)

Fast idag är det tungt, för humöret är extra känsligt och jag är sjukt trött, inte ens allt kaffe i världen kan få mig att hoppa högt. Vet av erfarenhet att dag 4 börjar det att kännas lättare så det är min livlina nu och jag har kommit halvvägs. Förmodligen ingen som är intresserad av att läsa det här men det skiter jag i, min blogg och jag som skriver, haha!

Sen är det ju hur man ska göra vid jul...men det får jag lösa då, huvudsak jag inte faller för frestelsen innan. Jag älskar mörk choklad så det ska köpas hem till helgen som jag kan mumsa på när ungarna frossar i smågodis.

Det här är min favorit



VILKEN ÄR ER FAVORITCHOKLAD?

Nej dag

God morgon tisdag!

Idag ska jag och Lion träna ordet NEJ. Det spelar ingen roll hur jag säger det, han gör raka motsatsen...med ett leende. Dvd-skivorna och böckerna i hyllan är de saker som är mest intressanta att förstöra. Skohyllan är oxå en favorit. Han testar mig hela tiden och blir ledsen ibland när jag säger ifrån men han gör om samma moment efter 30 sekunder ändå. Envis och egen vilja har han som räcker till en hel kommun. Har inget minne av att någon av de andra barnen var så uthålliga. Han lär sig säkert till slut, men jag har tröttnat på att plocka upp allt 100 miljoner gånger om dagen, så jag önskar att han lär sig idag!



Syns det hur trött jag är???

Veckans mat är färdig

Känner mig som en riktig matmamma idag. Har lagat två olika rätter så jag slipper laga mat på ett par dagar nu, hehe. Gjorde köttfärssås och spagetti till barnen å Samuel (fast jag åt lite iaf, men mest sallad). Sen hade vi lite saker i kylen som behövdes lagas till idag så det inte skulle bli förstört så det gjorde jag soppa på och den var mumma! Blev visserligen mer falukorv i än potatis men då mättar den ju bättre! Lägger ut bild och recept för dem som vill ha ikväll för just nu är det lite bråttom, ska snart iväg å sjunga! Tror bestämt att soppan räcker hela veckan, så mkt blev det!


Ha en trevlig kväll!




Varför släppa maten när man ska dansa, när man kan både äta och dansa samtidigt!!!

Musiken i mitt hjärta

Ikväll ska jag iväg och sjunga blues tillsammans med min fars band, det ska bli underbart att få gå in i sig själv och låta tonerna flöda från hjärtat! Det är något som jag blir lycklig av, att uttrycka mig i sång!
Ni som inte vet så har jag varit sångerska, eller är fortfarande, i största delen av mitt liv och har fått vara med som bakgrund sångerska på många artisters skivor, fått spela in egen musik och varit ute på spelningar. Jag älskar att sjunga och den gåvan har och betyder nog mest för mig.

På bröllopet sjöng jag för en ovetandes man och gäster. Men det är nog enda gången jag varit så nervös så jag fick total blackout hur melodin gick. Men som tur var så hade prästen vänt en traditionell vigsel till något personligt med skratt redan så att jag sjöng fel melodi några rader tills jag helt enkelt fick säga till alla att "NEJ, det här blir bara fel, vi tar det från början" gjorde bara vigseln ännu mer personlig! Alla brast ut i ett varmt skratt och jag med givetvis och sen ledde Peo (som spelade gitarr) mig så det blev rätt och då blev det snyftningar istället och jag höll mig ifrån tårar och överaskade min man med en underbar version av Hallelujah! Ska försöka lägga upp en video lite längre fram så ni får höra det med!




Sweet dreams

Ännu en helg har passerat och imorgon är det måndag igen och vardag. Jag trivs faktiskt med vardagen, känn smer ordning då och man jag sover inte bort en halv dag eller sitter å slöar till mig utan är mer effektiv (konstigt det där)!

Morgonmänniska har jag nog aldrig varit men jag har funnit en viss charm med tidiga mornar nu på hösten och vintern. Jag älskar ju att tända ljus och sitta och mysa i soffan med en kopp kaffe och nyhetsmorgon på i bakgrunden. Tur jag har lilleman som tvingar upp mig kl 06 så jag inte går miste om det =))

Jag antar ju att min konsumtion av godis och socker några veckor bidragit till min trötthet så jag ser fram emot att få ny energi med avsockring och massor av motion som återfår min kondition jag hade tidigt i höstas! Fast att ge sig ut och springa i spåret kommer inte hända efter att en kvinna blivit överfallen av tre män för några veckor sedan, så det blir till att kämpa på med crosstrainern och yoga här hemma istället! Och promenader om vädret tillåter!

Nu ska jag snart sova å drömma sött, hoppas ni gör detsamma!!



Jässterdäj

Mys maten som jag/vi ätit några veckor nu har lagt sig som en fin påminnelse på magen. Usch va fort det går att gå upp ett par kilon. Fast å andra sidan har jag inte rört på mig eller tänkt mig för å då blir det reslutat på vågen åt fel håll!! Sen har jag blibit sockerberoende och det kan ju vara en förklaring till min låga energi och huvudvärken som ligger smygandes hela dagarna. Så igår var sista kvällen jag hade med mat aom bara ger tom energi och lägger sig på kroppen som fett! Men gott var det...haha!


Bakad potatis med räkor och hemmgjord röra, underbart men för mycket kolhydrater!


Vi fick detta tapas fat i bröllopspresent! Det kan man använda till mer än tapas...

Renovering påbörjad!

I veckan har jag påbörjat barnrummet som ska bli Lions rum med en plats där Rasmus kan sova när han är här. Men de som bodde innan oss har verkligen misshandlat hela huset genom att låta det förfalla så det är inget roligt eller lätt arbete att få det här huset att bli fint. Allt som de hade förbättrat har de gjort halvdant eller slarvat för att det ska gå fort. Väggarna är ej spacklade utan det är halvrivna tapeter, hål och långa rivmärken som bara är övermålade i ett lager så tapeten lyser igenom. Skitsnyggt...verkligen.

Jag kan inte bara blunda och måla eller tapetsera över det kommer synas. Så jag ska riva tapet, spackla och slipa innan jag kan börja med det roliga: Måla och tapetsera! Helst ska det vara klart innan 1:a advent, men vi får se hur dwt blir med det...har ju en hel vild plutt som försvårar mitt arbete, haha! Men nu sover han så då börjar jag! Söndag och vilodag...whatever =))


Så här ser det ut på alla väggar...om ni ser?






Fars dag

Söndag och fars-dag! Alla har vi våra sätt att fira denna dag och jag är uppvuxen i en familj där det är tradition att uppvakta på morgonen med frukost på sängen och paket. Samuel har aldrig firat det så det är något nytt jag infört i hans liv! Nu när vi har ett gemensamt barn så ser jag det som en självklarhet att mors och fars-dag ska firas =))

Det behöver inte vara några dyra saker man ger bort utan det är tanken som räknas. Sen måste man anpassa sina presenter efter plånboken och inte efter butikernas önskan att köpa dyra saker.

Min pappa är det alltid lika svårt att ge något, det brukar bli en bok för han tycker om att läsa men det känns lite urtjatat för han får nästan alltid en bok!
Jag älskar min pappa, han är världens bästa! Han finns alltid där och hans hjärta är stort! Ibland har han kanske svårt att förstå vissa saker men han försöker så gott han kan. Man kan ju inte alltid komma överens :) Men jag vet att han älskar mig och vill mitt bästa och det är det som betyder något!!



Förmodligen första och enda gången min pappa rockar loss i frack!!! Han är grym på gitarr!!


Lång sovmorgon

Imorse (fick sovmorgon till 10.30) blev jag väckt med frukost på sängen av min man! Minns inte när det hände sist (min födelesedag i januari) men det var helt underbart gott.
Han hade kokat ägg lagt upp olika pålägg på fina fat, stekt bacon, bryggt kaffe och skivat upp bröd i 4 små delar och lagt en klick kaviar i en äggkopp! Sådan lyxfrulle så jag blev helt paff, hihi! Glömde fota i allat moffande för det var verkligen något att fota och visa upp vilken omsorg han hade när han gjorde det.

Sen skulle jag vila lite till för ryggen värkte och och jag var så trött. Lion som oxä var lite trött gjorde mig sällskap och vi somnade.

Efter ytterligare ett par timmar blev jag väckt igen men fortfarande lika trött, men man kan ju inte sova bort en dag på helgen så det var bara till att gå upp. Är fortfarande trött men nu ska jag vara vaken i många timmar till! Funderar på att åka iväg en sväng till Coop och kolla in deras tapeter, vill så gärna få Lions rum klart men inser att min kropp fixar inte att pressas just nu utan det får ta den tiden det tar helt enkelt.

Så jag har gjort ingenting förutom sovit, vilat och sovit idag. Tabu hos vissa när man har barn och de flesta har väl pressat sig själva redan till att besöka tre olika vänner, lagat 3 rätters middag och förberett kvällens mys plus hunnit med ett pass på gymmet. Det är så det känns iaf. Man vågar inte säga att jag sovit bort en halv dag för man är rädd att få pekfingret mot sig. Men det skiter jag numera i, jag är jag och huvudsak är att min man accepterar det och det gör han. Att han låter mig sova när jag behöver det är ett bevis att han älskar mig!



Fotograf Bibbie Friman

Älskade barn

Känner att det är lite gnälliga inlägg just nu men jag är fortfarande så trött, trots frisk luft, trots två timmars sömn och trots 8 koppar kaffe. Sen värken jag har i kroppen är inte trevlig alls...det känns som små pulserande elektriska stötar på halva ryggen, axlarna och nacken...skitäckligt :(
Men man måste få gnälla, man måste få visa upp att allt inte är perfekt. Att ge en falsk bild av sig själv är redan så många som gör i sina bloggar och jag fixar inte att hålla upp en falsk fasad bara för att det är det som accepteras. Sen finns det de som väljer att inte berätta personliga saker eller att vara anonyma och det måste varje människa få avgöra själva utan att bli dömda för det.
Men jag skäms inte för något och jag står för det jag berättar eller säger. De som inte kan ta det behöver inte läsa, helt frivilligt!

Hur jag än mår så sätter jag ALLTID mina barn i första hand, det är dem jag lever för. Utan dem är jag ingenting. Att bli mamma är verkligen en gåva som alltför många inte tar ansvar för eller de ser det som en självklarhet. Men att få äran att bära ett barn i sin mage, att föda fram dem i smärta och sedan uppfostra dem är inte något alla får chansen att göra tyvärr. Varje gång jag läser eller hör historier om de som försöker och försöker men utan reslutat, gråter mitt inre.
Jag blir så ledsen för deras skull, deras längtan att få barn som inte blir verklighet. När det finns FÖR många föräldrar som inte vill veta av deras barn eller som behandlar dem illa för att de inte vill vara föräldrar.
Det är så hemsk att veta att sådant förekommer när det finns de som önskar att de hade ett litet barn i deras familj som de kunde skämma bort med all kärlek i världen!
De barn vi har är en gåva och de är bara till låns. Vi har ansvar för att de ska få en bra uppväxt så att de kan klara sig utan oss när de blir vuxna. Bara för att vi är föräldrar betyder det inte att de är våra ägodelar. Vi ska ge dem det de behöver och överösa dem med kärlek. För det behöver de ha med sig när de ska stå på egna ben i denna hårda, kalla och tuffa värld vi lever i idag!

Jag har gjort mina misstag när det gäller mina barn och det gör alla föräldrar mer eller mindre. Saker man inte är så stolt över men jag trodde det var bäst beslut då. Alla gör vi våra misstag för ingen är perfekt och ingen kan veta exakt hur man ska fostra sina barn utan det lär man sig tillsammans med barnen. Men man gör så gott man kan för att lära dem om livet och det önskade jag att alla föräldrar gjorde, då kanske inte våran värld skulle se ut som den gör idag.


Mina älskade söner, stor och liten!


Storebror och lillasyster/storasyster i Sälen i påskas! En underbar resa som vi fick möjlighet att göra!

Jag älskar er mest i hela världen mina älskade barn!!!!





Asatrött...men positiv!

God morgon alla morgon pigga!

Inte för att jag är så pigg idag men jag vaknar snart till!
Lion vaknade inatt och för att inte väcka S som skulle upp tidigt till jobbet så la jag och Lion oss i ett annat rum. Ni som är föräldrar vet hur dåligt man sover när man har en snurrande bebis intill sig och som dessutom vaknar innan mänsklig tid!
Så just nu är jag skit trött rent av, kan knappt hålla ögonen öppna och jag väntar ut den lille korven tills han känner samma trötthet som jag, det är på väg...hehe! Nackdelarna med att vara mamma är att man inte får sovmorgon när man vill och att man under flera år får mindre sömn! Men det oxå de enda nackdelarna :-)

Önskar en en mysig morgon!


Underbart foto från vårat bröllop! Fotograf Bibbie Friman (min moster)

Onödigt vetande

Måste ju erkänna att det slank ner både ena å det andra när vi var iväg förut till Rusta å ett par butiker till. Men inget onödigt utan bara saker till hemmet. Lådor och backar inhandlades så nu ska det väl bli ordning på torpet. Lion skötte sig exemplariskt förut den lilla incidensen vid tapeterna...hans armar är så långa så han fick tag på en rulle och vägrade släppa. tur för han att det var en provrulle och inget jag var tvungen att köpa :) Hittade dock inga tapeter till han om han inte ska ha Hello Kitty på väggarna? Så sökandet går viadre en annan dag.

Kom på mig själv att bli helt exalterad över hyllorna med rengöringsmedel (har en liten crush på allrengöring i spray form, väldigt praktiskt), det hade ju kommit några nya sorter jag inte sett förut (har säkert funnits ett tag men jag har inte sett dem). Kunde inte bestämma vilken bara så det var nära på att bli både Vim, 2 olika Ajax och 2 Cillit Bang. Men eftersom vi precis köpt 2 andra så blev det abra en, till min besvikelse! Jag valde Super Vim, hoppas den håller vad den lovar!

Ni är säkert JÄTTE intresserade vilket rengöringsmedel jag köpt... =))

Nu ska vi äta å sen är det slapp i soffan som gäller!


Till slut...

...somnade Lion! Han brukar somna nästan direkt jag lägger han i sängen men idag skulle han vara med när jag plockade i rummet mittemot, det är ju dumt att missa nått :)

Hoppas de lilla busfröet sover länge nu så jag hinner få lite saker gjorda.

Hittade den här bilden från i söndags när jag gjorde marängerna. Snabbt var han där med sina små knubbiga fingrar den lille rackaren..hehe!


Saknar min brudklänning

Blev visst sittandes lite för länge med mina tyger inatt, hehe. Kunde inte sluta när jag väl började men sorterat blev det och trots att jag skänk bort en hel drös med tyger så har jag fortfarande mycket kvar. Fast de kommer försvinna allteftersom det sys!
Sen la jag ordning och packade ner resterande av brudklänningstygerna. Känns lite sorgligt att inte ha den att sy på faktiskt. Det var ett känslomässigt projekt.

Ni vet när man säger att man lagt ner blod, svett och tårar i sitt arbete, allt stämde..t om blodet. Jag hade precis sytt ihop kjolen och livet och lyfte klänningen från symaskinen till sängen och när jag lade ner den upptäckte jag en liten bloddroppe på insidan av livet (i fodret) och blev helt iskall.
Började kolla på händerna för jag hade inget minne av att jag stuckit mig på någon nål (vilket jag gjorde många gånger). Upptäckte till min skräck att jag var så torr så huden hade spruckit och börjat blöda. Den känslan jag fick då när jag precis hade lyft klänningen med den handen i släpet var fruktansvärd. Jag sprang ner å hyperventilerade och såg framför mig att hela släpet var blodfläckat.
Upp igen och började kolla igenom HELA klänningen. Men det var bara den pyttelilla droppen på insidan...och den sydde jag bort senare eftersom jag fick göra om hela livet.
Men tills jag hade kollat igenom klänningen var fruktansvärt jobbigt...tårarna rann, svetten flödade och hjärtat slog dubbel slag.

Här hade jag precis sytt ihop hela kjolen och pressat försiktigt på sömsmånerna.


Provade om jag skulle ha ett rosa band med rosett, men kom fram till att den var finare utan!


Prövade även om det var snyggt med tyll i bak på kjolen...men nä så blev det inte.


Det är svårt att säga hur många timmar den tagit att sy för många timmar har gått åt till att skapa i tankar
och prova ut olika modeller, hade så många ideér! Sen tar allt dubbelt om inte tredubbel så lång tid när man har en bebis som man måste ge tid till samtidigt.

Drömma får man

Imorgon tänker jag lägga städning åt sidan, och sätta mig och sy. Har en hel drös med tyger som ligger och väntar på att få blir omgjorda till något kreativt. Det kliar i fingrarna på mig men jag är sådan att jag kan inte göra det om jag vet att tusen andra viktiga saker måste göras innan. Som vanligt...jag sätter mig själv sist. Men imorgon tänker jag inte göra det utan priorietera det JAG tycker om. Sen får det ske när Lion sover eller har fått sin uppmärksamhet.

Jag väntar även på att träningslusten ska infinna sig igen, fast det ä rnog mer orken som ska till. CT:n väntar på mig å börjar bli lite dammig. Kanske dags att ta en tur imorgon. Sen ska jag till läkaren på eftermiddagen. Ja...fullt schema som omväxling..hihi!

Inget som ni är intresserade av kanske men nu vet ni =))

En sådan här önskar jag mig i julklapp! Drömma får man!


Äventyrare

Busfröet Lion har nästan alltid något på gång och inget skrämmer han (kan faktiskt inte komma på nått han är rädd för). Alla hushållsmaskiner bekommer han inte, dammsugaren är hans vän (han kör å jag dammsuger), trappan tar han sig upp på 30 sekunder, han höjer ljudet på tv:n så det hörs till Haparanda med ett leende, han sitter kvar i mörkret om man släcker och stänger dörren. Ja listan kan bli hur lång som helst. Men jag kom på nått nu som han är rädd för. När barnen slår på Wii och startmenyn syns och hörs, då kommer han pipande till mig. Undrar vad han blir när han blir stor? Förmodligen äventyrare, fast jag hoppas på trummis :)



Det syns inte på bild men han står i sin gåvagn och dansar å gungar fram och tillbaka. Han har ramlat, men upp igen och skrattar. Det är min lille lugna goa bebis....

Lion vill ha

Lion önskar sig denna i julklapp! Perfekt att ha istället för skötväska och sen kan han ha den till dagis när det blir dags! En väska som håller i ur och skur och som dessutom är riktigt snygg!


Finns till kamanjpris här

Flytt

Att inte den här huvudvärken ger sig någon gång. Ipren...släng dig i väggen! Har vilat, sovit och slappat hela dagen och med det kommer det dåliga samvetet. Att inte göra något på en hel dag finns inte för mig, fast jag är sjuk eller bara helt energilös. Jag tvingar mig själv att göra saker fast jag inte borde, bara för att stilla mitt samvete gentemot mig själv. Märkligt det där, varför har man så svårt att acceptera att man inte är någon superwoman?

Igår flyttade jag in alla sysaker till min mans kontor och städa ordning där inne för att kunna påbörja ett rum till Lion. Han börjar bli så stor att han ska få flytta till eget boende =)) Men det är en lång process för jag vill måla om och tapetsera därinne, väggarna är inte direkt tilltalande efter förra ägarna. Det är något jag bara har försökt ignorera, men inte längre då våran lille plutt ska bo där och jag avskyr när det inte är fint från början. Så nu ska jag beställa tapeter och lite annat smått och gott.


Utsikt från sovrummet...en hel del snö kom det igår, tur man inte behöver skotta gräsmattan med =))



Tjock och fast

För ett år sedan köpte vi en ny bäddmadrass till våran säng. Helt underbar var den. Den är tjock och fast, precis som jag var då, bortsett från det fasta! Ett barn senare och 27 kg lättare har den förvandlats till en mardröm istället. Jag hatar att gå och lägga mig för jag vet att när jag vaknar kan jag inte röra mig för jag har förvandlats till en stel 90 åring som gnäller. Det tar mig många tårar och ett antal uppmjukande rörelser innan jag är människa igen och en halv dag.

Men envis som jag är å lite snål (finns roligare saker att lägga de pengarna på) så har jag kommit fram till olika lösningar. Den lösningen som funkar bäst är att jag sover 10 cm högre än min man. 2 tunna madrasser har jag lagt under lakanet å över bäddmadrassen. Kul situation? Nä men jag sover bättre och ryggen är mycket mindre stel när jag vaknar plus att det går att prata med mig när jag vaknar, haha! Lite som prinsessan på ärten =))



Men självklart är det inte hållbart, vi måste alltså köpa en ny bäddmadrass och det snart.

Perfekt mamma/fru?

Att vara en mamma är inte så lätt alltid. Ibland försvinner tålamodet och det hjälper inte med att gå in på toaletten och räkna till tusen eller att bita hårt i en handduk eller att dunka huvudet i väggen. Man höjer rösten och barnen blir ledsna och förtvivlade.
Men den som blir mest förtvivlad är mamman som precis fått dåligt samvete över det gråtande barnet och man tycker man är den sämsta mamman på jorden. Det är bara jag som skäller på mina barn. Elaka häxa.

Få är det som erkänner att detta är vardag för man ska tydligen tåla allt och samtidigt klara av ett heltidsjobb, vara hemmafru/städerska/kock/bagare/konditor, ta hand om familjens alla barn och OM tiden räcker, kanske få lite egentid som består av 5 minuters tv tittande och sen slocknar man i ren utmattning. Glömde säga att man ska vara skitsnygg och supersexig inför sin man med vilket kräver att man springer på skönhetssalonger, fixar håret var 6:e vecka, träna på gym minst 3 gånger i veckan och shoppar kläder i timmar för att hitta alla kläder man förväntas ha på sig(enligt media), annars är man "ute". Sen måste man ha ett socialt liv med. Helst ha ett par hundra vänner som man måste träffa varje vecka för annars tror de att man inte är vänner längre. Att träffa familjen och släkten måste också prioriteras så barnen inte blir främlingar för dem.

Man förväntas att alltid stå där med ett leende. Frågar någon hur man mår säger man självklart "jag mår jätte bra och är såå lycklig".

Precis så här är det i varje hem!! Eller??

Ingen mår dåligt, alla är lyckliga.

Om man mår dåligt och svarar på frågan "hur mår du" med ett "det är inte så bra". Då backar folk för de blir rädda. Varför är det så? Varför klarar inte människor av sanningen? Bara de som själva lever i sanningen.

Att människor är stressade är ingen nyhet. Att människor blir utbrända är inte konstigt. För HUR ska man klara av att leva upp till alla förväntningar när man bara är EN människa?

Jag klarar inte allt.

Gör du?


Idag har jag och barnen haft en underbar dag (förutom värken i ryggen), men alla dagar är inte sådana.



Två av mina älskade barn! Jag gör allt för dem för jag älskar dem!



Möhippan del 2

I all bröllopsyra så glömde jag visa bilder från möhippan! Minne som en guldfisk men bättre sent än aldrig.
Första delen kan ni läsa här.

Efter att jag blivit sminkad (efterlängtat) så for vi hem till min syster där det var uppdukat med god pastasallad, vin, tända ljus och en supergod tårta till efterrätt! Vi åt och småpratade lite å hade så mysigt!
Sen skulle jag öppna paket och gissa vem det var ifrån och den som gett den skulle förklara vad paketet betydde! Inte lätt att avgöra på ett utseende vem det var ifrån men några rätt fick jag!! De flesta förknippade mig med levande ljus och ordning och reda..hmm...ljus förstår jag men städa?? Jag städar väl ALDRIG, hahaha!! Å syrran gav mig stringtrosor, med en trevlig berättelse bakom *fniss*! Men den tar jag inte här ;)





Sen fick jag måla en bild av min blivande man, haha, jag är ju konstnär ;) Borde nog satsa på det, eller??



Som avslutning på dagen blev det en härlig middag på Husaren med specialmat (Italiensk buffé) bara för oss (syrrans boyfriend är ju kock där) plus att det var uppdukat med rosa tema!! Hela möhippan var välplanerad av min älskade syster och hon har gjort ett grymt jobb, undra om jag kan leva upp till det dagen hon ska gifta sig?



Alla utom jag å Emma stannade tills det stängde och det bjöds på en massa drinkar och annat gott, så hur jag mådde dagen efter är en annan historia..hehe! Men det var värt den huvudvärken =))


SÅ här såg jag ut när de kom...NYVAKEN å FRÄSCH!


Snyggaste outfiten, särskilt gumminstövlarna!


Osminkad på stan...


ZUMBA!!!


Vart är min prins???

TACK alla ni som gjorde detta för mig, tog er tid och åkte långt för min skull! Jag älskar er allihopa!!! Önskar vi kunde göra om det, men det går ju inte *fniss*!

(Fotograf min vän Camilla)



Större hus tack!

Vet inte hur mycket snö ni har men vi har massor å det slutar aldrig! Orkar inte ge mig ut å skotta och ryggen pallar nog inte det ändå...TUR...hehe! kära maken får göra det när han kommer hem ikväll, trevligt för han! Kan ju inte ta alla hushållssysslor från han heller :)

Kan man bygga ut en bostadsrätt?? Skulle verkligen behöva två-tre rum till plus en inhängnad till Lion. Önskar jag hade hälften av hans energi just nu. Han kryper, klättrar, river ut allt jag plockar in och hittar småsaker som åker direkt in i munnen. Så jag gör allt om och om igen...puhh! Men snart är det kväll å Desperata hemmafruar...



Det tar aldrig slut

Hur mycket skit har man i sitt hem egentligen? Tycker jag rensar med jämna mellanrum för att slippa ha en massa onödigt som tar upp plats när vi inte bor så stort. Men ändå lyckas jag få ihop fulla kassar varje gång...och lådor! Kläder som är för stora, kläder som barnen växt ur och andra saker som inte används. Men det är en härlig känsla att rensa och ännu härligare känsla när det är klart och man kan sätta sig ner med en kopp te och njuta av att göra ingenting!

Efter att det är klart ska jag sy nya påslakan och örngott till Lion som jag aldrig fick till förra året innan han föddes, det blev andra saker som kom i vägen =))


En vanlig dag

Å så kom snön igen! Undrar om den får stanna nu eller blir det tö å äcklig slask om några dagar? Jag älskar snö och vill hellre att det är kallt och vitt ute än den råa vinden och blött. Sen blir det så mörkt utan snö och ljus behövs för att orka med en lång vinter!


När jag vaknade kunde jag knappt röra mig, fick flashbacks från för ett år sedan då jag hade ischias och blev skit skraj att jag åkt på det igen. Men smärtan satt inte i benet utan hela ryggen som tur var,  men nu känns det mycket bättre så det här blir nog en bra dag. S ska på kickoff middag med jobbet ikväll så det blir en heldag utan man och med två barn...får nog mysa lite ikväll då, hihi!

Pessan äter gröt, lilleman röjer omkring...så en helt vanlig morgon hos oss!





Surmupp

Mammas älskling som inte alltid får som han vill!


Morgon pyssel

De allra flesta brukar tycka att måndagar är pest, men jag tycker annorlunda....iaf idag! Energin flödar och jag ska fortsätta mitt rensande.
När det gäller vårt hem är jag egentligen pedant i mild grad, men eftersom jag är gift med en man som är mindre pedant så har båda två fått kompromissa. Och på utsidan är det städat, men insidan är väldigt rörig. Vi har snart bott här i 1 år och fortfarande är det tillfälliga lösningar som gäller i några av rummen. Det ska det bli ändring på nu för jag känner aldrig att vi har ett rent och snyggt hem för jag vet hur det ser ut i några hörn. Ni förstår nog vad jag menar. Man kan dölja mycket genom att visa upp en fasad, men skrapar man lite på ytan kommer skiten fram.

Hur lång tid det tar att få det som jag vill är upp till mig, för S jobbar på dagarna och är ofta inte hemma fören efter 18 och då vill jag gärna att han ska umgås med våran son innan han somnar för kvällen. Och har man en liten tar det längre tid än man räknat med. Så jag stillar min rastlöshet genom att städa, rensa och bygga upp vårat hem infrån och jobbar mig utåt. Det vore trevligt att få upp de där hyllorna, tavlorna och fotona på väggarna snart :)



Sega maränger

Fick ett akut sug efter något gott å sött...detta sockerbehov. Så jag hittade ett recept på sega maränger. Har aldrig bakat maränger överhuvud taget i hela mitt liv, men det blev bra för att vara första gången! Goda å porösa å lite sega längst in. Men kan nog kanske ha lite kortare tid nästa gång och få smeten mer randig. Väl värt att prova iaf! Sen kanske man kan göra dem lite mindre....hehe! Tyvärr hade jag inte tillräckligt med mörk choklad hemma utan använde 50 g 85% Lindt choklad och 50 g ljus blockchoklad, men det blev mumma ändå!



Utklickat å redo för ugnen.


Färdiggräddade...ska bara kallna!

Recept från Leila Lindholmm hittade här

7 st äggvitor
5,25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%


Gör så här

1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.

6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.



Lycka till!

Tankar

Viljan finns att göra saker, hitta på nya lösningar och skapa från mitt inre.
Men orken existerar bara en liten stund.
Frustationen jag känner växer och jag undrar varför?
Många ideér som kommer försvinner i det tomma och förblir bara ideér.
Jag älskar att skapa med mina händer och vill så mycket.
Jag önskar att kraften tar tag i mig och ruskar om mig snart...nu...med en gång!

Men jag får börja från scratch och bygga upp allt återigen.

Jag längtar!


Vad är väl en bal på slottet?

Jätte kul att det är röd dag idag...eftersom S åkte iväg till tippen med ett stort lass och fick vända för det var stängt! Så tröttsamt...nu får det stå i förrådet i några dagar till! Bra koll man har på dagarna här...eller inte.


Inatt vaknade Lion och hade ingen lust att sova utan höll oss vakna en timme innan han kunde slappna av och sova. Det är andra natten på rad han gör så. Tillväxtsfas? Hoppas han växt ur den inatt.

Ska iväg en sväng till köpcentret för att kolla efter lite saker innan vi åker till mina föräldrar ikväll. Vill ha en svart kort kjol och helst i fuskskinn. Så kanske kommer jag hem med en sådan?! Rensade min garderob häromdagen och insåg hur lite kläder jag nu har sen jag gick ner i vikt. Känns lite trist att inte kunna shoppa en massa nytt men så är det när man inget pengaträd har eller några guldbyxor heller för den delen, hehe. Men jag har ju min man och mina barn och det är bättre än alla pengar i världen!!!

Kram å kärlek

Längtar

Fredag idag och mys till kvällen är inplanerad, det ser jag fram emot. Jag ser oxå fram emot morgondagen då vi ska fira mamma och alla syskonen med sina familjer kommer! Det ska bli både mysigt och roligt att träffas igen och bara umgås utan att jag behöver känna stress att det ligger en brudklänning hemma som jag borde sy. Den känslan är helt underbar. Egentligen har jag inga måsten men ändå finns det en massa måsten. Men de kan vänta. Det jag måste göra varje dag är att ta hand om mina barn, se till att de får mat, har rena kläder, är rena (haha), att de mår bra och att man inte behöver en skyffel för att ta sig fram i vårat hem.


Så dags att fortsätta ta hand om alla andra. Jag kommer alltid i sista hand, men ikväll tänker jag lägga mig i ett härligt bad med en badbomb, tända en massa ljus, sippra på mitt vin, läsa en bok och drömma mig bort för ett ögonblick. Det är min lyx som så sällan sker.  En timme till bara mig!


Hur ser eran fredag ut?


Min bröllopssminkning på MUS som jag fick av svägerskan Mirjam och hennes familj
i bröllopspresent....det var lyx för mig! Fotograf Bibbie Friman


Att slänga saker...

Nu börjar operation dominoeffekt i vårat hem! Många saker måste bli fixade men allt hänger ihop, blir så trött på att det är så. Så nu orkar jag inte vänta på att min käre make ska få inspiration utan tar tag i detta själv medans min inspiration är färsk, haha! Förrådet so jag städade i våras ser ännu värre ut nu och dags att sortera ordentligt denna gång. Är bara så svårt att göra sig av med vissa saker, men när ska man ha det? Funderar åp att göra en låda till varje barn med saker de kanske vill ha när de blir vuxna (just nu är det huller om buller) och sen att åka till Gengåvan (second-hand butik som min far är föreståndare i) med saker som andra behöver. Bara det här att spara alla kläder...jag är expert på att spara kläder och i vissa fall har det lönat sig då det blivit modernt igen men många kläder blir ju aldrig det igen å det tar upp alldeles för mycket plats! Så nu ska jag ut i förrådet å rensa...härligt! Jag älskar när det är rent och snyggt överallt och har ett enormt behov av att ha det så. Min älskade make har inte samma behov men han uppskattar ju när jag är organiserad...hehe!


Ha en härlig dag!


Timmarna före vigseln....fotograf Bibbie Friman

HURRA!!!

Idag fyller min älskade mamma år!!! Som hon grejade och kämpade med vårat bröllop! Utan henne hade vi inte fått det bröllopet vi fick...ett underbart sådant, hihi!!! Dag och natt (förutom när hon jobbade) fixade hon med att sy dukar, göra festprogram, planera dukningen, måla korgar, leta och köpa in dekorationer, planera och laga maten och tusen saker till! Visst fick hon hjälp av min far och några familjemedlemmar till men det var hon som styrde och ställde!!! Vi är så tacksamma för allt hon gjorde och hon gjorde det inte för att hon var tvungen utan hon lade ner hela sitt hjärta i allt!

Du är den bästa mamman som finns...JAG ÄLSKAR DIG SÅ!!!!! Tack för att du finns och tack för den du är!


Så GRATTIS på födelsedagen kära mor!!!


Mamma och morfar var så fina på bröllopet!! Fotograf Stina Friman.


Mor och dotter kärlek!! Fotograf Stina Friman.

Kudden nästa

Ja lite fick jag gjort idag iaf! Med en rädd Lion på höften å en stolt ridtjej överlevde jag även denna dag! Inte alltid lätt att få ihop allt, men det går om man vill. Å hemmet är rent!
Tur att man är en sån supermorsa *blink*!

När vi kom hem väntade min man och min stora son på oss, riktigt mysigt! Sen blev jag sugen på att göra om headern lite...är ju gift nu å några bilder skadar aldrig! Vad tycker ni?

Nu ska jag krypa ner i sängen å fortsätta läsa boken om Pamela Andersson, faktiskt rätt intressant hittills =))

Imorgon väntar en garderob och ett sovrum på att få en liten make over....mindre spännande men ett måste!

Sov gott...

Film mys

Skönt det är när mannen kommer hel å tar över barnen lite (iaf Lion)!! Då kan man få lite tid (utan att någon står å drar en i benet eller gnäller och vill komma upp och slå på alla tangeter samtidigt) att blogga och kolla in andras bloggar =)
Ännu bättre är det när klockan är så här mkt och Lion ska sova...en hel kväll (ahja....ett par timmar då) att slappa i soffan och kolla film eller ta ett varmt bad....KVALITETESTID kallas det!!! Fick ingen powernap förut så jag lär väl somna innan Robert Pattison hinner säga första frasen i Remember Me.





Bullar och höstmys

Det blev många bullar, närmare bestämt 80 st! Doften av nybakta bullar fyller fortfarande vårt hem å det är så underbart! Lion blev helt tokig när han fick syn på bullarna så det var ju bara att servera...haha! Fast en räcker, vill inte ha han vaken hela natten pga för hög sockerdos!

Jag ska passa på att ta en liten powernap medans Lion sover och Izabelle är på stan med sin pappa! ALltså är det lugnt och skönt nu här hemma och snart är det mörkt och då ska det tändas en massa ljus!! Det är det jag älskar med hösten/vintern....kallt ute och mysa ner sig i soffan med en bra film och en massa tända ljus!!

Brukar ni tända ljus på vardagarna, eller blir det bara till helgen?






Tekakor

Vaknade 05.46 imorse av mig själv och var pigg och utvilad, när hände det sist?? Kan det bero på att jag somnade redan 22.30 igår? Får nog försöka komma i säng vid den tiden i fortsättningen, för det här är underbart att känna sig på bra humör och vara utvilad! Har en hel del energi så snart blir det bullbak. Så skönt att ha ett lager med bullar ifall någon kommer på besök!

Igår hade jag huvudvärk för andra dagen i rad fast det hindrade inte mig att baka underbart goda tekakor! Gjorde dem för många år sedan men då blev de inte lika goda utan mer kompakta och torra.



Tekakor med havregryn

8 dl havregryn
1 liter mjölk (det stod lättmjölk i receptet men jag använde standardmjölk)

75 g jäst
175 g smör
0,5 dl strösocker
1 tsk salt
ca 2 liter mjöl

Blanda havregrynen med mjölken och låt stå några timmar eller i kylen över natten (mitt stod i kylen ett dygn).

Rör ut jästen med en del av vätskan (havregrynen och mjölken) och tillsätt resten av vätskan och blanda i alla torra ingredienser och nästan allt mjöl (spara ca 2 dl till utbaket). Blanda till degen är smidig och låt jäsa under bakduk ca 20 min.

Kavla ut degen och använd ett runt mått ca 10-15 cm i diameter och måtta ut tekakorna. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10 min.


RSS 2.0