Sussa sött

Hemma är vi men här hr det vart fullt upp som vanligt, hehe!

På lördag ska jag sjunga med ett band för första gången så vi har tränat i två dagar nu, är en hel del låtar man ska lära sig! Men det ska bli så roligt att stå på scenen igen, var några år sedan sist! Musiken är lite rock/blues å består av 6 medlemmar med mig. Ett gäng "gubbar" å så jag...hahaha! Namnet är Airbags...hmm...vart är min airbag?? Måste vara de två i fram då för någon annan har jag ju inte kvar *fniss*!

Förutom det så är det bröllopsfix å en sjuk liten kille som har hög prio nu, är rätt slut vid det här laget. Men sitta still är ju dumt :)

Så några foton blir det inte ikväll heller, har ju en tendens att vara sen med dem.

Imorgon ska jg in å köpa en massa brudtyll, foder å annat smått och gott till klänningen så den kan börjas med på söndag eller kanske imorgon kväll redan om jag orkar!

Hoppas verkligen ni har det bra!!

Nu ska jag klippa ut en massa inbjudningskort å sen blir det snarkebingen!


Hemåt

Lång dag blev det igår med Stockholmsbeöket och en lite snorig å gnällig Lion! Men det var så underbart att få komma till storstaden som jag älskar, har svårt att slita mig ifrån den!

Strax ska vi åka hem, det ska bli skönt att få vältra sig i sin egen soffa å slippa packa upp coh ner alla sakerna hela tiden :) Det har vart en jätte fin vecka men det tar på krafterna att vara borta med 3 barn och att åka lite hit och lite dit, så någon avkoppling har det väl kanske inte varit direkt, hehe.

Ska fixa bilder i bilen på väg hem nu så får ni se ikväll eller imorgon. Men måste bara visa den här bilden...

...den är jag mycket stolt över (innehållet) för där ligger det viktigaste tyget till BRUDKLÄNNINGEN, 8 METER dupionsiden....mmm....



Tror ni jag längtar efter att börja sy nu???


Ha en skön dag ni som slipper åka bil i flera timmar!!

Kram

Ännu en ny vecka

Shoppingen igår blev hellyckad!! Hittade 3 klänningar och en tunnare kofta till mig (var inte planerat) för bara
200:-! Sen ett par snygga tights med rosor på Indiska för 129:-. Det var längesen jag hittade nått på rean till mig faktiskt så jag var så lycklig över mina kap! Får se om jag får mod till mig att visa er det på bild. Är fortfarande lite vemodig att visa bilder på mig själv, hmm...

Till Lion blev det några tröjor, ett par byxor och ett par finskor till bröllopet och Izabelle fick en pyjamas!

Någon mascara blev det inte men 2 nagellack däremot som givetvis är rosa, hehe!
:)
Efter shoppingen hjälpte vi S minsta syster att flytta å sen vart det en lugn kväll hemma med film. S somnade som vanligt och jag orkade knappt hålla ögonen öppna jag heller så vi får kanske se färdigt den ikväll.

Det var ju meningen att vi skulle åka hem imorgon men det blir på onsdag istället så då passar vi på att åka till Stockholm imorgon, där det ska shoppas brudklänningstyg och strosa i gamla stan, mysigt!

Lite bilder från Kolmården i lördags...är hur många som helst så jag kan bara visa lite :)


Mina absoluta favoriter bland djur...DELFINER! Älskar dessa å har en hemlig dröm att en dag få simma med dem!


Denna elefant var lite hungrig å då passade jag på att ta en närbild!


Pappa gorilla håller ställningen...sovandes!


Mjauu...


Izan kelade med getterna.

Shoppingtarmen suger...

Blev inte riktigt som jag hade tänkt igår kväll...hehe! Gick å la Lion och han ville inte somna ensam så då sövde jag honom med vaggning och sång. Bara det att det var liksom inte bara jag som somnade vid åtta utan även en väldigt trött mamma, hihi! Så hela min lördagkväll vart förstörd, men nu är jag utvilad och det är skönt.

En promenad snart i skogen å sen bär det av in till Nyköping för lite shopping :) är väl rea lite överallt nu och det gillar vi barnfamiljer! Lion har ju övergått till storlek 74 nu å det har han inte så mycket kläder i än.
Jag tänkte även köpa ett nagellack och ny mascara!

Så fotona får ni vänta på tills ikväll (om jag inte somnar igen)!!!

Ha en skön regning dag!



Izabelle var lite blyg inför Emil.


Ingen fisk blev det i Körsbärsdalen...konstigt!

Lördag å regn

Är helt slut efter en lång dag på Kolmården och även igår, så ikväll blir det lugnt med lite dator och kanske en film.

Imorse ställde jag klockan på sju men vaknade kvart i av mig själv! Bestämde igårkväll att jag skulle ut och gå tidigt idag innan vi åkte till Kolmården. Det slutade med att jag klarade av att jogga/springa hela 5 km utan avbrott!! Kände mig så duktig efteråt och det var stor skillnad att springa tidigt på morgonen istället för på eftermiddagen/kvällen, så det får det nog bli resten av sommaren om det ska vara varmt.

Hittills har jag gått ner 16 kg sedan mitten av februari (23kg sedan Lion i magen) men det är fortfarande minst 10 kvar tills jag är helt nöjd! Å det kommer jag klara tills bröllopet, det har jag bestämt mig för och då blir det så. (Hmm...)

Nu ska jag fortsätta med lite foton så det kan visas här snart, om det är någon som vill se så att säga...

Forsatt trevlig kväll på er!



Semester är underbart!

Nog dags att uppdatera här lite ;)

Nu är vi på SEMESTER!! Helt underbart är det och jag trodde inte att jag skulle kunna slappna av mitt i all bröllopsplanering men det kan jag faktiskt! Självklart är planeringsblocket och alla tidningar med...haha!

Vi åkte i tisdags kväll ner till S mormor i Kristala (närheten av Hultsfred) och var där tills igår eftermiddag. Ett besök på Atrid Lindgrens värld gjorde vi i onsdags med underbart väder och lagom med folk. Tjejerna hade väldigt roligt och fick kram av Madicken och pratade lite med Pippi och hennes pappa, hehe! Det är beundransvärt hur skådespelarna klarar av att göra sina roller hela dagarna och improviserar utan att det blir konstigt. Barnen märker ju inget utan de tror ju att de verkligen är en del av allt.
Ska försöka få till lite bilder ikväll, det är så många bara...hihi! Abbe kom och satte sig och spåpratade med Lion lite, han kallade honom för en söt skit! Madicken beundrade hans fina ögon...mmm...stolt mor!






Snart ska vi ta en tur till Kolmården och åka Safari! Tur det bara är 20 minuters biltur för då kan man dela upp Kolmården på 2 dagar. Parken ska vi till på måndag!

Ha en skön dag!

Dela med sig

Jag va tvungen att göra iordning ett syrum nu när det ska sys en så viktig klänning. Ett rum där ingen behöver gå in utan jag kan sitta ifred. Hur lätt är det att hitta när alla rum är upptagna? Så det fick bli stora sonens rum, han får ett hörn och jag ett, hahaha! Måste köpa något att lägga över klänningen när jag inte syr med för det kan ju vara svårt för vissa små tjejer i det här hemmet att låta bli den. 

Just nu är det mycket klänningstankar i min skalle som ni säkert förstår. Ska strax ringa Simbrasiden i Sthlm för att få lite råd, vill ha en sidenklänning men vet inte om det funkar till den modellen jag väljer. 

Nu ska jag fortsätta med mönstret!

Ha en tevlig dag! 

Grönt är skönt

Då var tyget inhandlat till bröllopsklänningen =)

Blev inte riktigt den färgen jag ville men det gör inget, hahaha!



Närå...det är bara provtyget man syr den i först :)

Kanske vore nått?

Istället för att sätta sig och steka i solen fastnade jag här som vanligt. När jag var gravid var det gravidforum som gällde, nu är det bröllopsform som är hett...hahaha!

Nått annat som är hett är att försöka ta sig runt en 4 km lång skogstig i solen....


På tal om skog...



Istället för att göra sig vacker på sin bröllopsdag kan man göra sig så ful man kan i Shrek-anda!

Kusinträff

God morgon!

Idag är det strålande sol...så gött! Ska fortsätta påbättra brännan, ta en promenad i skogen och försöka springa ett helt varv (4 km) utan avbrott. Sen i ikväll kommer Izan hem efter 2 veckor på kusten...längtar massor efter henne min lilla prinsessa! Vi hade funderingar på att åka till Hjo idag med för att strosa omkring där jag växte upp, det var typ 10 år sedan jag var där sist! Men det beror på när bilen är klar på verkstan och hur vädret är då.

Förra veckan var vi upp i Örebro och hälsade på S ena syster med familj och en nyfödd liten bebbe! Två till av hans systrar passade på att komma samtidigt så vi var ett helt gäng däruppe och det var supertrevligt och mysigt. Det fanns ytterligare en liten bebis där så nu har Lion 3 små kusiner i hans ålder (2 på S sida och 1 på min sida)!! Annars är det uppe i totalt 9 kusiner på bådas sidor och en liten till är på väg (min syster) i början på nästa år!! Babyboom i släkten, haha!


Gabriel, Filip, Benjamin, Lion och Milo


Mammas älskling!


Jag å lilla Ebony.


Kusinen Tyson och hans lillasyster Ebony!


Lion småpratar lite med sina minsta kusiner Ebony (2 mån) och Lee (4 dagar).


Nu ska skorna på och ut i skogen jag gå...haha där fick jag till det!

Ha en skön dag!

Pärlsortering :)

Jag har i dagarna förvandlats till en totalt förvirrad och fokuserad blivande brud...hjälp! I tidags var jag och provade klänningar på ett nytt ställe och hade hoppats på att hitta min klänning där. Det fanns en som jag fastnade för men som jag var tvungen att sy om lite då den skulle bli för kort och även gå ner i vikt till storlek 36!! Sen när jag kom hem så hittade jag min drömklänning på blocket och ringde för att kolla om den fanns kvar och om den var ÄKTA! Den fanns men det var några fläckar i bak på den som inte hade gått bort efter 2 kemtvättar, så då blev jag osäker. Den skulle jag isf oxå få sy om lite. När jag satt och solade igår så fylldes mitt inre med att jag ska sy min klänning själv för då får jag den precis som jag vill och jag slipper fortsätta leta på blocket, åka runt och prova eller spräcka budgeten för att jag måste ha en viss klänning.

Jag som INTE skulle sy min egna klänning för jag trodde jag skulle tröttna innan den var färdig, men nu har jag tänkt om och jag ser det som en utmaning och något som kommer bli jätte roligt!!! Tänk att få gifta sig i en egen design...hihi. Jag tror inte på skrock heller då det sägs att det betyder otur att sy sin egen klänning. Nu ska jag bara hitta den perfekta vita färgen som matchar den underbara spets jag köpte igår. Hade ju tänkt ivory, men där har jag med tänkt om...haha! Kan man bli mer snurrig än mig???

Eftersom det regnar ute så sorterar jag pärlor nu som ska pryda klänningen! Inser att jag måste köpa fler men jag har iaf något att utgå ifrån och där sparar jag några kronor, man tager vad man haver...hehe! Tur jag köpte dessa pärlor för 3 år sedan och att de är vita!!





Bara ett glas vin som fattas när man har så här roligt :)


Ingen brudklänning än...

God morgon!

Trots att jag inte sovit mer än ca 5 timmar inatt så är jag utvilad och redo för en ny dag! Har redan vart ute å vattnat blommorna som inte solen når fören om några timmar...torrt var det! Allt har ju blivit åsidolagt nu i över 3 veckor så det finns en hel del att göra, för att inte tala om bröllopsplaneringen...hihi!


I lördags åkte jag, min syster och min kusin till Nässjö för att prova en äkta Forever Yours klänning som jag inte kan få ur tankarna. Jag hade pratat med de som hade klänningen och de verkade normala och trevliga så jag vågade åka ner för att se klänningen. Hade tom tagit ut pengarna för den klänningen ville jag ha å det var ett bra pris. Visserligen var den använd en gång, men bara den är fin så gör det mig inget. Denna klänning skulle kosta ca 13000:- ny och de pengarna har vi inte just nu.

Sagt och gjort, jag fick se klänningen men den såg väldigt sliten ut och jag tyckte inte att den stämde överens med orginalet. Inga lappar fanns på den och på livet vid bysten satt det inlägg som jag visste inte finns på orginalet. Där började jag ana oråd. Jag frågade dem och de stod på sig att den var äkta och aldrig använd utan bara provad. Hon som sålde den hade blivit tvingad av sin mamma att ta hennes gamla klänning så därför va de tvungna att sälja den här. Men de hade skrivit i annonsen att den var använd eftersom hon hade provat den flera gånger...ööö....men slitningarna på all spets tydde på användning och tvätt. De ska tydligen gifta sig i höst de med så vart får man ifrån att skriva att den var använd och inte provad som sanningen var? Hahaha....de kunde inte lura en sömmerska...den var använd MINST en gång och släpet var alldeles förstört och det fanns fläckar på den.

Vissa männinskor drar sig inte för att luras och jag hoppas de aldrig får den såld...inte för det priset iaf utan max en tusenlapp skulle jag ge för den.

Så det blev ingen klänning men jag köpte ett par jätte fina brudskor....hihi....längtar att ha de på mig!

Rörigt inlägg? Försökte korta ner det så ni inte skulle tröttna på att läsa...haha!

Ha en skön dag nu ska jag på promenad!


Teliafelia

Då var man med internet igen! Inte klokt att man blir så "handikappad" så fort det inte finns. I lördags la det av å nu för en halvtimme sedan fungerade det igen, mitt i all bröllopsplanering. Telia skulle fixat det innan 18 igår men men...

Begravningen var vacker och väldigt jobbig men på ett sätt är det skönt att den är avklarad för nu kan man bearbeta sorgen på ett annat sätt och det kommer ta sin tid. Pratade med mamma förut och man behöver nog gå igenom alla högtider och födelsedagar en gång för att inse att mormor inte kommer vara med oss längre.
När jag gick igenom gästlistan inför bröllopet igår så stod det Mormor...usch va jobbigt det var att se det och inte kunde jag stryka henne heller för hon ska ju vara med. Bara det att jag inte kan skicka någon inbjudan till henne.
Morfar som jag inte hade räknat med eftersom han sitter i rullstol är nu med på listan istället för vi har bytt kyrka och festlokal, dels för att han ska kunna vara med och sen att jag nu har ett band med den kyrkan. Det är samma som mormors begravning var i.

Sången gick över förväntan, hade gråten i halsen hela sången igenom men lyckades sjunga den. Det kändes skönt att få göra det och att allt gick så bra. Men sen när jag satte mig i bänken igen så grät jag och benen skakade. Precis innan jag skulle gå fram så grät jag massor och trodde aldrig jag skulle kunna genomföra det och var nära på att sitta kvar, men jag fick lite styrka och reste mig.


Nu idag har jag massor att göra med inbjudningar och ringa runt till catering....kul! Just det...var och provade en brudklänning i lördags men det återkommer jag till ikväll...


Ha en varm och svettig dag och tack för att ni tänkte på mig!!

Kan inte sova

Usch va jag inte kan sova nu...tänker på morgondagen å det känns inte alls kul. Om 12 timmar begravs min älskade mormor. Det kommer bli en tuff dag imorgon med mycket känslor som man inte kan styra över. Jag ska sjunga och det är jag nervös för givetvis eftersom jag aldrig sjungt på en begravning förut. Jag är inte nervös för själva sången utan för att jag kan bryta ihop och inte klara av att sjunga för min mormor en sista gång :(
Jag saknar mormor så mycket och det känns fortfarande så overkligt att hon är borta och efter imorgon blir det mer påtagligt att hon faktiskt är det. Det är bara så svårt att få ihop alla tankar och känslor men det blir väl lättare med tiden antar jag.

Ni får gärna sända en tanke imorgon!




Ytterligare ett läkarbesök

Dags att packa väskan å dra ut till päronen igen. Den här gången är det städning å altanbyggning som står på listan. Med tanke på att de bor i ett hus som är över 200 kvm så är det en del att städa och det går ju lite fortare om man är två.  

Imorse var jag hos läkaren för nu stod jag inte ut med ryggonten igen, så nu har jag fått ytterligare en godispåse med smärtstillande och måste ta tag i träningen för rygg å mage. Jag lyfter och bär fel och sängen är alldeles för hård så en mjukare madrass väntar hos mina föräldrar, ska bli underbart att få sova några timmar i sträck och vakna utan att jag måste åla mig ur sängen.

Det var lite kort om dagen hittills, återkommer kanske ikväll om det inte blir för sent!

Ha en skön dag!

Vaken!

Har nu väntat på min lille prins att han ska vakna så vi kan gå på promenad innan regnet kommer! Äntligen har han vaknat efter 3 timmars sömn...

Men så här såg det ut för 15 minuter sedan...han älskar sin pellefant så mkt....hihi!


Varmt...

Som ni märker har jag inte varit någon flitig bloggare det sista å det har sina anledningar. Både igår och idag känner jag lite tomhet. Har vart full fart på allt sedan mormor gick bort och jag har försökt att vara så mkt jag kunnat ute hos min mamma å hjälpt henne å stöttat henne. Så allt annat har blivit lite åsidosatt, men det är väl så det är i sorg. På fredag är det begravning å ram tills dess är det en hel del saker att göra och förbereda sig på. Jag ska sjunga en sista sång för mormor och när jag å pappa övade igår så kom tårarna...det kommer bli jobbigt men jag vill verkligen sjunga en sista gång för henne, jag vet ju att hon vill det.

Snart ska jag ut i värmen och fortsätta med trädgården...det är terapi för mig.


Ha en skön dag alla ni som tittar in här!


RSS 2.0