Lite Gi...
Igår gjorde jag visserligen en ny rätt men den glömde jag fota...hahaha!
Gorgonzolafilé med valnötter
Till 2 personer behöver du:
300 g putsad fläskfilé
olivolja till stekning
1/2 purjolök
2 dl crème fraiche
1/2 dl vitt vin
1 tärning kycklingbuljong
100 g gorgonzola
1 dl valnötskärnor
Till servering:
blandade sallatsblad
1 tomat
1. Putsa bort hinnor och eventuellt fett från fläskfilén. Skär den i skivor. Ansa och strimla purjolöken. Hacka valnötskärnorna och skiva tomaten. Skölj sallatsbladen och låt dem rinna av.
2.Bryn fläskfilén hastigt i rikligt med olja på hög värme. Skivorna ska bli gyllenbruna. Ta sedan upp dem och lägg åt sidan. Fräs purjolöken tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt crème fraiche och vin och smula ner buljongtärningen. Smula ner osten och låt den smälta.
3. Lägg tillbaka köttet i såsen och låt puttra i 10 minuter under lock. Servera med hackade valnötter, sallatsblad och tomat
Jag bytte ut purjolöken mot röd lök och tog även i några färska champinjoner. Det blev super gott!!!
Låter supergott! Det måste jag testa.